Zo lang duurt het voordat het Keto-dieet werkt

Zo lang duurt het voordat het Keto-dieet werkt

De gemiddelde tijd is niet zo lang als je denkt.

Keto dieet voedselingrediënten

George Dolgikh/Shutterstock

Het ketogene “keto”-dieet belooft significante resultaten voor wat een grote verandering is in de manier waarop je eet. Het vetrijke, matige eiwit, koolhydraatarme dieet belooft lichaamsvet te verbranden, en het is anders dan het gemiddelde Amerikaanse dieet. Keto is misschien niet het gemakkelijkste eetplan, maar het duurt niet te lang om resultaten te zien, afhankelijk van je doelen.

Eerst moet je begrijpen wat er met het lichaam gebeurt tijdens het keto-dieet. Het eetplan is bedoeld om je lichaam in ketose te brengen, wat betekent dat je vetten verbrandt als primaire brandstofbron in plaats van de glucose die in koolhydraten wordt gevonden, zegt Robert Santos-Prowse, RD, een klinische diëtist, en auteur van Het ketogene mediterrane dieet en Het cyclische ketogene dieet. Hoe werkt dat? “Ketonen worden gemaakt als een bijproduct van de chemische reacties die je lichaam uitvoert om vet af te breken”, zegt Santos-Prowse. “Deze ketonen worden vervolgens door bijna elke cel in het lichaam als brandstof gebruikt.” Ontdek welke 12 keto-supplementen uw overgang gemakkelijker kunnen maken.

Om ketose te krijgen, moet je je lichaam glucose onthouden en de koolhydraten in je dieet beperken. De meeste mensen moeten waarschijnlijk hun inname van koolhydraten beperken tot 25 tot 30 gram totaal per dag om in ketose te raken, zegt Santos-Prowse. Dit proces duurt voor de meeste mensen ongeveer drie dagen, maar in sommige gevallen kan het tot een week duren, afhankelijk van je genen, hoeveel spieren je hebt, je insulinegevoeligheid, je activiteitenniveau en natuurlijk je eerdere dieet. Natalie Allen, RD, een instructeur van biomedischal wetenschappen aan de Missouri State University, voegt eraan toe dat hoe lager je koolhydraatinname, hoe sneller je ketonen zult produceren. Sommige mensen kunnen wel 50 gram koolhydraten per dag hebben en toch in ketose zijn, zegt ze.

Als je belangrijkste doel van het keto-dieet gewichtsverlies is, is het niveau van ketose dat je bereikt niet zo belangrijk, zegt Santos-Prowse. Zolang je je koolhydraatinname beperkt tot 25 tot 30 gram en let op je porties, zul je resultaat zien. U zult een onmiddellijke daling van het watergewicht zien, plus een consistent vetverlies naarmate u vordert. Voor mensen die op dieet zijn voor atletische prestaties of cognitieve voordelen, kan het een week tot een paar maanden duren om die resultaten te zien, zegt Santos-Prowse. Pas op voor deze 10 manieren waarop het keto-dieet averechts kan werken.

Hoewel er veel voordelen zijn voor het keto-dieet, zoals afvallen, je voller voelen en spiermassa behouden, zegt Allen dat het een uitdagend dieet is voor mensen om de juiste weg te volgen. “Vergeet niet dat het lichaam wat calorieën nodig heeft, dus zorg ervoor dat je vlees, niet-zetmeelrijke groenten, vetten en noten eet”, zegt ze. Plan vooruit, leer hoe je goede maaltijden kookt, voeg groenten toe en vergeet niet veel water te drinken. Allen stelt ook voor om een ​​diëtist te ontmoeten om ervoor te zorgen dat je de juiste hoeveelheden vitamines en mineralen binnenkrijgt en om te voorkomen dat je deze 13 veelvoorkomende keto-dieetfouten maakt.

Toch denken andere diëtisten niet dat het keto-dieet op de lange termijn werkt. Een recent US News & World Report waarin de beste diëten werden gerangschikt, gaf keto geen erg hoge cijfers. Diëtisten bepalen dat het een score van twee op vijf heeft gegeven, waardoor het de 38e beste is van 50 andere diëten. Sade Meeks, RD, een bij Barley+ geregistreerde diëtist, is een van de velen die keto niet aanbeveelt voor duurzaam, langdurig gewichtsverlies. “Diëten zijn meestal gericht op de ‘macro’s’, maar belangrijke micronutriënten mogen niet over het hoofd worden gezien”, zegt ze. Als je besluit het keto-dieet te proberen, bekijk dan dit eenvoudige keto-dieetmenu voor beginners.

Leave a Reply

Your email address will not be published.