Ziekte bij zitten: herstellen van te lang zitten

Lang zitten kan een zware tol van je lichaam eisen, maar deze trucs om “zitziekte” te verslaan, kunnen helpen de schade ongedaan te maken.

iStock/elenaleonova

Bijwerking van zitten: nekpijn

Je nek strekken om een ​​computerscherm te lezen kan je ruggengraat belasten. Om je hoofd 30 graden voor je lichaam te houden, heb je drie tot vier keer meer spieren nodig dan om het recht te houden, zegt Scott Bautch, DC, DACBOH, CCST, CCSP, voorzitter van de American Chiropractic Association’s Council on Occupational Health. Bestrijd het: Plaats uw computer zo dat het midden van het scherm gelijk is met uw kin, wat u zal aanmoedigen om uw nek in een neutrale positie te houden, zegt Bautch. Als centreren niet realistisch is, verbeter dan je houding door je computer of tv hoger te zetten in plaats van hem zo te plaatsen dat je naar beneden moet kijken. Het verhogen van de helderheid kan ook helpen als je merkt dat je moeite hebt om het scherm te zien, zegt Bautch.

iStock/PeopleImages

Bijwerking van zitten: gebrek aan concentratie

Zitten beperkt de bloedstroom en zorgt ervoor dat zuurstof uw hersenen niet bereikt, waardoor u mistig wordt en u zich niet kunt concentreren. Bestrijd het: Als u probeert tijd te besparen door al uw taken die u niet op uw bureau heeft in één keer uit te voeren, kan dit zelfs tegen u werken. “Je bent eigenlijk efficiënter als je beweegt dan als je niet beweegt”, zegt Bautch. Verdeel je dag door op een gegeven moment een pakket bij een collega te bezorgen en later op te staan ​​om kopieën te maken in plaats van beide taken op te slaan voor dezelfde reis, zegt hij. Hier is hoe één creatief bureau iedereen hielp actiever te worden en de ziekte van zitten te verslaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.