Zelfhulpboeken voor vrouwen: waar therapeuten van houden

Zelfhulpboeken voor vrouwen: waar therapeuten van houden

Zelfhulpboeken voor vrouwen waar therapeuten dol op zijn

Nu we het einde van het jaar naderen, likken velen hun wonden door ziekte, het verliezen van dierbaren, financiële problemen en angst voor een onzekere toekomst. Anderen wankelen na de recente veel gepubliceerde moorden op verschillende leden van de zwarte gemeenschap, zoals Breonna Taylor, George Floyd en Ahmaud Arbery, en de verwoestende tol van racisme in de Verenigde Staten.

Om een ​​vorm van verlichting en troost te vinden tijdens een soms chaotisch jaar, hebben velen zich tot bibliotherapie gewend – een mooie term voor inzichtelijk en therapeutisch lezen.

Of je nu geïnteresseerd bent in een diepgaande en reflectieve verkenning van je verleden, in de hoop te genezen van een traumatische gebeurtenis, kennis wilt maken met een andere manier om naar je lichaam te kijken en ervan te houden, of geïnteresseerd bent in het verbeteren van je seksleven , zijn drie therapeuten samengekomen om enkele van de beste zelfhulpboeken aan te bevelen voor vrouwen die ze dit jaar hebben gelezen.

De opkomst van de waarheidsverteller

via amazon.com

De opkomst van de waarheidsverteller

$ 10

Winkel nu

Traumagenezing is niets nieuws, maar blijft voor velen een uitdaging. Klinisch psycholoog Barbara Ford Shabazz, directeur van het psychologieprogramma aan de South University en oprichter van Intentional Activities, beveelt aan: De opkomst van de waarheidsverteller door Ashley Abercrombie als een “eye-opening lezen over glimlachen aan de buitenkant terwijl je van binnen gebroken bent.”

De opkomst van de waarheidsverteller onderzoekt de gevaren van doen alsof dingen oké zijn als ze allesbehalve zijn en hoe we de stilte achter onze pijn kunnen doorbreken en anderen de ruimte om ons heen kunnen geven om hetzelfde te doen.


Opzettelijk evenwicht: ruimte creëren om een ​​meer sierlijke jongleren te bereiken

via amazon.com

Opzettelijk evenwicht: ruimte creëren om een ​​meer gracieuze jongleer te bereiken

$ 10

Winkel nu

Shabazz beveelt ook haar boek aan, Opzettelijk evenwicht: ruimte creëren om een ​​meer gracieuze juggl te bereikene, die een gids biedt om lezers te helpen uit het hamsterwiel van angst en verplichting te komen en een balans te vinden tussen ‘harmonie en proportie’. De gids biedt boeiende en tot nadenken stemmende dagboekaanwijzingen, vignetten en technieken om meer opzettelijk en meesterlijk te worden in het jongleren met de verplichtingen van het leven. (Hier leest u hoe u een dagboek begint met tips van therapeuten.)


Intergenerationeel Trauma Werkboek

via target.com

Werkboek Intergenerationeel Trauma

$ 15

Winkel nu

Voedingstherapeut Robyn Goldberg raadt ook aan Intergenerationeel Trauma Werkboek door Lynne Friedman-Gell en Joanne Barron. In het werkboek leren de auteurs de lezer op medelevende en bedachtzame wijze de effecten te herkennen en te identificeren die intergenerationeel trauma op ons leven kan hebben door middel van gebruiksvriendelijke strategieën en technieken die niet alleen helpen bij genezing, maar ook helpen de cyclus van familiale problemen te doorbreken. trauma. (Dit is de reden waarom jeugdtrauma je een hoger risico op PTSS geeft.)


Wanneer ze je een terrorist noemen: een Black Lives Matter Memoir

via barnesandnoble.com

Wanneer ze je een terrorist noemen: een Black Lives Matter Memoir

$ 25

Winkel nu

Over trauma gesproken, de psychologische effecten van racisme zijn een centraal punt geweest in veel recente gesprekken. Als je worstelt met raciale trauma’s of geïnteresseerd bent om meer over het onderwerp te weten te komen, raadt de erkende psycholoog en voedselrelatiestrateeg, Ebony Butler, aan Wanneer ze je een terrorist noemen: een Black Lives Matter Memoir door Patrisse Khan-Cullors.

Hoewel het geen zelfhulpboek voor vrouwen is in de traditionele zin, Als ze je een terrorist noemenis geschreven als een krachtige en levendige weerspiegeling van overleven tegen anti-zwart racisme en dient als een oproep tot actie tegen systemische onderdrukking.

De auteur biedt degenen die racisme hebben ervaren ook een gevoel van troost en empowerment en anderen een inzichtelijk perspectief op de ervaringen van degenen die zijn getroffen door raciaal trauma. (Hier leest u hoe u een zwarte therapeut kunt vinden.)


Angst voor het zwarte lichaam: de raciale oorsprong van dikke fobie

via amazon.com

Angst voor het zwarte lichaam: de raciale oorsprong van dikke fobie

$ 25

Winkel nu

Evenzo zingt Robyn Goldberg de lof van: Angst voor het zwarte lichaam: de raciale oorsprong van dikke fobie door Sabrina Strings, een gedetailleerd onderzoek naar hoe – in de afgelopen 200 jaar – het zwarte vrouwelijke lichaam is geracialiseerd.

Het boek onderzoekt ook hoe de afschildering van zwarte vrouwen als woest en vulgair de onderdrukking van zwarte vrouwen heeft bestendigd en een ernstig psychologisch en emotioneel effect heeft gehad op het lichaamsbeeld van veel zwarte vrouwen.

Angst voor het zwarte lichaam is een “krachtige” lezing die de uitdagingen waarmee sommige zwarte vrouwen worden geconfronteerd met lichaamsbeeld vanuit een systemisch perspectief contextualiseert en inzichtelijke suggesties geeft voor zwarte vrouwen over hoe ze hun onderdrukking niet kunnen internaliseren. (Hier is hoe het vinden van een zwarte therapeut deze vrouw hielp genezen.)


Anti-dieet: win uw tijd, geld, welzijn en geluk terug door intuïtief eten

via amazon.com

Anti-dieet: win uw tijd, geld, welzijn en geluk terug door intuïtief eten

$ 15

Winkel nu

Nu we het toch over lichaamsbeeld hebben, voor degenen die worstelen om zich te scheiden van de giftigheid van de voedingscultuur, raadt Goldberg ook aan Anti-dieet: win uw tijd, geld, welzijn en geluk terug door intuïtief eten door Christy Harrison.

Het boek biedt innovatieve strategieën om los te komen van de eetcultuur en de overtuiging dat gezond zijn synoniem is met dun zijn. In plaats daarvan biedt de auteur een genuanceerde manier om naar gezondheid te kijken die de lezer in staat stelt om hun lichaam, geest en leven terug te winnen en hun begrip van gezondheid en welzijn opnieuw vorm te geven. (Hier zijn lichaamspositieve citaten als herinnering dat alle lichamen mooi zijn.)


Vier je lichaam

via amazon.com

Vier je lichaam

$ 8

Winkel nu

Ook zeer geprezen om zijn baanbrekende perspectief op het lichaamsbeeld, Vier je lichaam door Sonya Renee Taylor is een lichaamspositieve gids die is ontworpen om jonge meisjes van 8 tot 12 jaar te helpen bij het navigeren door de puberteit. Goldberg raadt dit zelfhulpboek aan voor vrouwen vanwege de herkenbare benadering en uitgebreide discussie over puberteit.

De auteur behandelt onderwerpen die verband houden met lichaamsrijping en -ontwikkeling en lichaamspositiviteit, terwijl hij jonge lezers en hun verzorgers ook tips en suggesties geeft over voeding en lichaamsbeweging, het navigeren door intense gevoelens, omgaan met groepsdruk en vrienden maken. (Hier zijn de bewezen manieren om je lichaamsbeeld in 10 minuten te verbeteren.)


Verslaving in het gezin: gezinnen helpen omgaan met uitdagingen, emoties en herstel

via amazon.com

Verslaving in het gezin: gezinnen helpen omgaan met uitdagingen, emoties en herstel

$ 15

Winkel nu

Miljoenen Amerikanen worstelen met verslaving in de Verenigde Staten, en sinds de pandemie lijken die aantallen te stijgen. Goldberg zegt dat Verslaving in het gezin: gezinnen helpen omgaan met uitdagingen, emoties en herstel door Louise Stanger is een must-read voor iedereen die vecht tegen een verslaving of iemand kent die dat is.

Verslaving in de familie is een praktische en ondersteunende gids voor gezinnen die worstelen met verslaving en biedt begeleiding bij het omgaan met de unieke uitdagingen die gepaard gaan met verslaving, evenals praktisch advies over hoe een geliefde die met verslaving omgaat, te benaderen. (Dit is wat verslavingsconsulenten zouden willen dat je wist.)


Kom zoals je bent

via amazon.com

Kom zoals je bente

Winkel nu

$ 16

Voor vrouwen die misschien een lager libido hebben of niet zoveel van fysieke intimiteit genieten als vroeger, dringt Butler er bij de lezers op aan om een ​​exemplaar van Kom zoals je bente, door Emily Nagoski. Beschreven als “transformerend en levensveranderend”, leert de auteur de lezer in dit zelfhulpboek voor vrouwen wat ze moeten weten over hun seksuele “vingerafdruk” en hoe ze meer plezierige en boeiende intimiteit en plezier kunnen ervaren door zichzelf beter te begrijpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.