Whole30-dieetregels: wat u wel en niet kunt eten

siambizkit/Shutterstock

Vlees en vis

In tegenstelling tot veel diëten, legt Whole30 geen nadruk op: slank eiwit. In feite kost het boek extra tijd om ervoor te zorgen dat je genoeg vet binnenkrijgt, en mensen die misschien gewend zijn om vetarm te eten, worden aangemoedigd om in het begin avocado op hun bord toe te voegen. Inbegrepen in de eiwitreeks zijn kip, eieren, zalm, rundvlees en varkensvlees, inclusief spek en worst, zolang ze geen toegevoegde suikers, MSG of sulfieten bevatten. Er is een nadruk op grasgevoerde, geweide en wilde bronnen van vlees, eieren en vis. Dit is een dieet waarbij je zo dicht mogelijk bij de boerderij eet.

Je zult zien dat de meeste Whole30-ontbijtrecepten eieren bevatten, en dit wordt voor sommige mensen een uitdaging. Smoothies zijn niet toegestaan ​​en ook geen muffins of pannenkoeken, zelfs niet als ze gemaakt zijn van Whole30-goedgekeurde ingrediënten.

avocado en avocado-olie op houten ondergrondTodja/Shutterstock

Vetten

Een duizelingwekkende hoeveelheid vet is toegestaan ​​in dit dieet, en niet alleen degenen die we als gezond beschouwen, zoals avocado en olijfolie. Je mag ook kokosnoot, eendenvet en zelfs reuzel! Behalve pindakaas – die de regel zonder peulvruchten schendt – wordt elke soort zaad-, noten- of notenboter omarmd. Hier zijn zeven duidelijke tekenen dat je niet genoeg gezonde vetten eet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.