Wat zijn de voordelen en uitdagingen?

Tussen de populariteit van sapreinigingen en intermitterend vasten, zal het je misschien niet verbazen dat er nog een nieuwe manier is om je lichaam te reinigen van onzuiverheden en gifstoffen eruit te spoelen: een okselontgifting. En hoewel het kan geluid raar en misschien een beetje “hippie-dippy”, de mogelijke voordelen klinken misschien aanlokkelijk.

Wat is een okselontgifting?

“Okselontgifting is bedacht om te verwijzen naar een periode waarin iemand overgaat van een op aluminium gebaseerde anti-transpirant naar een natuurlijke deodorant”, vertelt board-gecertificeerde dermatoloog Dr. Marisa Garshick, MD, FAAD in New York City de gezonde @Reader’s Digest. “Vaak kan deze periode worden gekenmerkt door een verhoogde hoeveelheid zweten, wat te verwachten is, omdat je de afgifte van zweet niet langer blokkeert met een anti-transpirant”, voegt Dr. Garshick toe.

De 13 beste deodorants voor mannen – met tips van een dermatoloog

Waarom een ​​oksel detox doen?

Hoewel deze overgangsperiode misschien een beetje plakkerig klinkt, zegt Dr. Garshick dat een okselontgifting een aantal indrukwekkende voordelen kan opleveren.

Om te beginnen zegt Dr. Garshick dat sommige mensen liever een natuurlijke deodorant proberen, zoals deze waanzinnig populaire Crystal deodorant, omdat ze zich richten op het opnemen van meer natuurlijke producten in hun verzorgingsroutine (lees: minder chemicaliën). Anderen kiezen het misschien als een manier om de mogelijke irritatie te voorkomen die kan worden geassocieerd met producten op basis van aluminium.

Nog een onverwacht voordeel bij het overwegen over te stappen op natuurlijke deodorant? Het kan zijn dat je minder lelijke gele okselvlekken op je overhemden krijgt, omdat die vaak worden veroorzaakt door een chemische reactie tussen je zweet en aluminium.

De 7 producten die een dermatoloog voorstelt om van scheerbrand in oksels af te komen

Hoe doe je een oksel detox?

Er zijn een aantal verschillende manieren om een ​​okselontgifting aan te pakken. De eerste manier is om simpelweg te stoppen met het gebruik van een anti-transpirant en over te stappen op een natuurlijke deodorant. Houd er rekening mee dat het enige tijd kan duren voordat het aluminium uit uw systeem is verdwenen. “Sommige mensen merken al binnen een dag verschil. Voor anderen kan het tussen de twee en vier weken duren om een ​​significant verschil op te merken”, zegt Dr. Garshick.

Als je je niet zo fris voelt tijdens deze overgang, houd dan wat aluminiumvrije Megababe deodorantdoekjes bij de hand voor een verfrissing onderweg. Deze individueel verpakte doekjes zijn vrij van parabenen en biologisch afbreekbaar.

De andere manier om een ​​okselontgifting te doen, is door anti-transpiranten te vermijden en met producten die specifiek op deze activiteit zijn gericht, zoals Megababe Happy Pits ontgiftend okselmasker, Megababe Space Bar ontgiftende houtskool onderarmbar en Curie Clay Detox Mask. Waarom?

“Ookmaskers kunnen eenmaal per week worden gebruikt om bacteriën, vuil en olie uit het okselgebied te verwijderen”, legt Dr. Garshick uit, die zegt dat ze als bonus ook zachtjes exfoliëren om de onderarm te helpen ophelderen en eventuele dode huidcellen te verwijderen. opbouwen. En je kunt ze gebruiken in combinatie met natuurlijke deodorants die ingrediënten bevatten zoals bakpoeder, houtskool of klei, die zijn ontworpen om overtollig vocht te helpen absorberen en geur te maskeren.

Megababe Happy Pits bevat bijvoorbeeld houtskool en kaolienklei om gifstoffen naar de oppervlakte te trekken, glycolzuur en wilgenbast voor zachte exfoliatie, tea tree olie om roodheid en ontsteking te kalmeren en vitamine C om beschadigde huidcellen te herstellen. Het is geurvrij en kan tot twee keer per week worden gebruikt voor meer geurcontrole.

“Dit okselmasker biedt een geweldige wekelijkse behandeling en kan worden gebruikt door iemand die een okselontgifting doormaakt of iemand die gewoon de algehele conditie van het okselgebied wil verbeteren”, zegt Dr. Garshick.

Hoe zich te ontdoen van donkere oksels, van Skin Science Experts

Voordelen van Megababe Happy Pits:

  1. Aluminiumvrij
  2. Helpt de detox-overgang te versnellen
  3. Vrij van parabenen, ftalaten, sulfaten en synthetische geurstoffen
  4. Kan een of twee keer per week worden gebruikt
  5. Eenvoudige toepassing

Nadelen van Megababe Happy Pits:

  1. Zal zweten niet voorkomen
  2. Moet worden gebruikt in combinatie met een natuurlijke deodorant om geurtjes te voorkomen
  3. Laat het niet langer aanstaan ​​dan aanbevolen, omdat dit irritatie kan veroorzaken

Onthoud dat er eigenlijk maar één ding is dat je okselontgifting kan verpesten: aluminium. “Theoretisch kan het opnieuw introduceren van een anti-transpirant het gewenste effect van een okselontgifting verstoren”, waarschuwt Dr. Garshick, “omdat bij het gebruik van een anti-transpirant er geen zweet meer vrijkomt.”

9 dingen die je lichaamsgeur onthult over je gezondheid

De beste gebruikersrecensies voor Megababe Happy Pits

Shoppers die Megababe Happy Pits hebben geprobeerd, melden dat ze verbaasd waren over hoeveel het hielp bij de overgang van hun okselontgifting. Cass zegt: “Nadat ik dit voor het eerst had gebruikt, merkte ik die dag dat ik aanzienlijk minder zweterig was en geen geur opmerkte. Het is supergemakkelijk aan te brengen en ik gebruik gewoon een nat washandje om het af te vegen en heb geen problemen met rommel.”

Rikki, die het vijf sterren gaf, merkt op: “Dit is de meest geniale applicator die ik ooit heb gezien. Gaat recht op je pits zonder rommel. Maakte de hele ervaring zo veel beter!”

Waar te koop Megababe Happy Pits Ontgiftend onderarmmasker

Als je klaar bent om afscheid te nemen van anti-transpiranten en aluminium en een officiële okselontgifting te doen, dan is het Megababe Happy Pits-masker een geweldige plek om je reis naar natuurlijke geurbeheersing te beginnen. Op het moment van deze publicatie kun je het bij Ulta Beauty kopen voor $ 16, Target voor $ 15,99 en voor $ 16 rechtstreeks op de website van het merk.

Krijgen de gezonde @Reader’s Digest nieuwsbrief voor inspiratie om elke dag goed voor jezelf te zijn. Volg ons op Facebook en Instagram en blijf lezen:

Leave a Reply

Your email address will not be published.