Wat te eten in de ochtend om u te helpen gewicht te verliezen?

Onderzoekers en diëtisten zijn het erover eens dat als u uw dag begint met een gezond ontbijt dat deze enkele eiwitbron bevat, u succesvol kunt afvallen.

Er wordt vaak gezegd dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, vooral als je op je gewicht let. Maar niet alle ontbijten zijn gelijk gemaakt. Het vullen van je bord met deze niet-zo-gezonde ontbijtproducten kan je dieet verpesten en je doelen doen ontsporen, zeggen diëtisten.

Onderzoek suggereert dat één eiwitbron het ideale ontbijt zou kunnen zijn om af te vallen: eieren. In onderzoeken die zijn gefinancierd door de American Egg Board, kunnen mensen die eieren eten als ontbijt in acht weken maar liefst 65 procent meer afvallen in vergelijking met een controlegroep die geen calorieënbeperking had. (Het onderzoek is gepubliceerd in de American Journal of Clinical Nutrition en de Internationaal tijdschrift voor obesitas.) En een studie gepubliceerd in Voedingsonderzoek suggereert dat eieren de bloedsuikerspiegel kunnen stabiliseren en ook honger kunnen onderdrukken.

Alyssa Pike, RD, Manager Nutrition Communications voor de International Food Information Council, suggereert dat mensen voor een qua voedingswaarde gezond ontbijt dat zowel voedzaam als bevredigend is, zich moeten concentreren op eiwitrijk en vezelrijk voedsel, omdat ze je kunnen helpen om je langer vol te voelen. Denk aan ei en avocado of ei op volkorenbrood, zegt ze. Caroline Apovian, MD, directeur voeding en gewichtsbeheersing bij het Boston Medical Center, zegt dat dit gevoel van volheid na het ontbijt helpt om overdag te grazen. Weiden is een van de 13 redenen waarom u waarschijnlijk niet afvalt.

Een deel van de reden waarom eieren een geweldige ochtendmaaltijd zijn, is omdat ze een bevredigende eiwitbron zijn, volgens Dr. Apovian: twee eieren leveren 180 calorieën en 14 gram vullend eiwit, zegt ze. Ze bieden ook vitamines zoals B12, riboflavine, selenium en vitamine A, zegt Pike. Bovendien zijn ze goedkoop en gemakkelijk te bereiden. Als je op zoek bent naar meer inspiratie voor eieren en ontbijt, bekijk dan deze 12 gezonde ontbijtideeën voor elk plan voor gewichtsverlies.

Leave a Reply

Your email address will not be published.