Wat Microneedling echt met je gezicht doet

Honderden kleine speldenprikken die in je huid gaan, klinkt misschien als de schoonheidsversie van waterboarden, maar het zou gewoon het beste kunnen zijn dat ooit met je gezicht is gebeurd.

gehandschoende hand microneedling een vrouw met gesloten ogeniStock/Afrikabeelden

Wat is microneedling?

Microneedling (ook bekend als collageen-inductietherapie) houdt in dat met fijne naalden honderden kleine, onzichtbare prikwonden in de bovenste huidlaag worden gemaakt. Het klinkt misschien niet aantrekkelijk. Maar deze minimaal invasieve behandeling – of het nu op kantoor wordt gedaan door een getrainde schoonheidsspecialiste, dermatoloog of plastisch chirurg of thuis met behulp van een dermaroller (een kleine, handgedragen verfroller bedekt met kleine naalden) – kan zeer effectief zijn. “De microverwondingen die u creëert, stimuleren de natuurlijke wondgenezingsprocessen van het lichaam, wat resulteert in celvernieuwing en verhoogde collageen- en elastineproductie, waardoor tekenen van veroudering worden omgekeerd en voorkomen”, zegt Sejal Shah, MD, een dermatoloog in de privépraktijk in New York. York City. (Microneedling werkt op dezelfde manier als lasers, alleen beschadig je de huid mechanisch in plaats van warmte of licht te gebruiken.)

gehandschoende hand microneedling vrouw voorhoofdiStock/AfrikaAfbeeldingen

Microneedling kan fijne en diepe rimpels verminderen

Een van de belangrijkste voordelen van microneedling is het vermogen om de groei van collageen en elastine te stimuleren, wat de sleutel is tot een nieuwe, jeugdig ogende huid. Vanwege het vermogen om de aanmaak van nieuwe huidcellen op gang te brengen, hebben dermatologen ontdekt dat een paar sessies fijne lijntjes, kraaienpootjes en diepe rimpels op het voorhoofd merkbaar zullen verminderen. “Dit is een van de redenen waarom ik van microneedling houd – omdat het de natuurlijke genezingsmechanismen van het lichaam kan gebruiken, dus de resultaten zijn heel natuurlijk”, zegt Dr. Shah. “En omdat er minimale uitvaltijd mee is, raad ik het vaak aan als onderhoud voor mensen die de tekenen van veroudering proberen te voorkomen.” Om rimpels te behandelen, mag een naald niet langer dan 1,5 mm worden gebruikt. Dit zijn de 17 huidverzorgingstips die dermatologen zelf volgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.