Wat is een Pilates-machine en hoe gebruik je er een?

De opkomst van Pilates

Als het voelt alsof iedereen het tegenwoordig over Pilates heeft, komt dat waarschijnlijk omdat ze dat zijn.

De low-impact oefeningsmethode bestaat al in de Verenigde Staten sinds de in Duitsland geboren oprichter Joseph Pilates hier in de jaren 1920 emigreerde, maar de interesse in de praktijk is recentelijk toegenomen.

Dat kan, althans gedeeltelijk, te danken zijn aan technologie. In het verleden werden Pilateslessen gegeven in een studio, voornamelijk in de grote steden.

Nu noemen veel grote fitness-apps voor thuis Pilates als een van hun aanbod. Je kunt dus een Pilates-les volgen in je woonkamer, of waar je ook bent.

Het enige wat je nodig hebt voor een geweldige workout is een vloermat.

Als je thuis of in een studio op mat gebaseerde Pilates hebt beoefend, ben je misschien klaar om af te studeren op een Pilates-reformer, ook wel bekend als een Pilates-machine.

Het grote, dreigende apparaat is vaak wat Pilates zo intimiderend maakt. Maar de Pilates-reformer is eigenlijk een heel praktisch apparaat en het is gemakkelijk te begrijpen als je eenmaal hebt geleerd hoe je het moet gebruiken.

Je moet een les volgen in een Pilates-studio om te leren hoe je de reformer moet gebruiken, maar voordat je dat doet, helpt het om een ​​algemeen begrip te hebben van het apparaat en hoe het werkt. Blijf lezen om alles te weten te komen over dit handige trainingshulpmiddel.

Wat is Pilates?

“Pilates is een vorm van lichaamsbeweging die zich richt op zowel fysieke als mentale conditionering”, zegt Davina Wong, hoofdinstructeur bij Club Pilates in Los Angeles.

Tijdens Pilates concentreer je je niet alleen op de bewegingsbewegingen. Je zult ook aandacht besteden aan je ademhaling en hoe je lichaam is uitgelijnd.

“Tijdens de hele les word je begeleid bij het ademen en krijg je specifieke instructies over vorm en uitlijning, waardoor je heel weinig ruimte hebt om de rest van de dag af te dwalen en na te denken over je takenlijst”, zegt Amanda Jenny. , Pilates-expert en oprichtend instructeur met virtuele fitnessgemeenschap Bande. “Aanwezig zijn, naar binnen keren en contact maken met je lichaam is waar het bij Pilates om draait.”

Pilates-oefeningen zijn bedoeld om langzaam en op een zeer gecontroleerde manier te doen. Dit is zodat u zich echt kunt concentreren op welke spieren u aan het trainen bent en bewegingen met de juiste vorm uitvoert. Nogmaals, bedachtzaam en opzettelijk bewegen is de sleutel.

Er is een kans dat je al eens klassieke Pilates-oefeningen hebt gedaan zonder het te beseffen. Als je ooit een roll-up, beencirkels, stretch met één been of ruggengraat hebt gedaan, heb je een Pilates-beweging gedaan.

Voordelen van Pilates

Er zijn veel voordelen van Pilates. Het low-impact systeem van bewegingen verbetert je kracht, flexibiliteit, coördinatie en balans, terwijl het ook stress vermindert en de mentale focus verbetert, zegt Wong.

Het voordeel voor de geestelijke gezondheid komt van het feit dat diep en opzettelijk ademhalen met je bewegingen een belangrijk onderdeel is van de trainingsmethode.

“De nadruk op adem en mindful denken kan helpen om stress te verminderen en de concentratie te verbeteren”, zegt Jenny.

Pilates is echt een totale lichaamstraining, met bewegingen om je bovenlichaam, onderlichaam en je kern te raken. “De meeste Pilates-oefeningen trainen meerdere spiergroepen tegelijk in een soepele continue beweging”, zegt Jenny.

De beoefening is op zichzelf al gunstig, maar het kan u ook toerusten om andere activiteiten beter uit te voeren.

“Pilates is voor iedereen die zijn prestaties wil verbeteren in zijn favoriete sport of training”, zegt Jenny. “Een sterkere kern, grotere flexibiliteit en verbeterd lichaamsbewustzijn zullen niet alleen helpen bij het uitvoeren van dagelijkse basisactiviteiten, maar ze kunnen je golfspel verbeteren of je zelfs helpen sneller te rennen.”

Een sterker en uitgebalanceerd lichaam kan je ook helpen blessures te voorkomen.

De Pilates-hervormer

Toen Joseph Pilates in de jaren twintig zijn bewegingssysteem creëerde, vond hij een apparaat uit dat uiteindelijk de moderne Pilates-hervormer werd. Het doel: fysieke disfunctie en blessures aanpakken en het lichaam conditioneren.

De Pilates reformer is een groot fitnessapparaat dat eruitziet als een bedframe. Het ziet er misschien ingewikkeld uit, maar als je eenmaal de onderdelen begrijpt en hoe je ze moet gebruiken, pak je de oefeningen gemakkelijker op.

Het apparaat bestaat uit een paar belangrijke elementen:

  • Koets: Dit is een plat, bewegend oppervlak dat op wielen langs het frame van de machine glijdt. Het is het deel van het apparaat waarop u zit, staat, knielt of ligt.
  • veren: De wagen is aan één uiteinde bevestigd aan verschillende veren, die in gewicht variëren.
  • Voetbalk: Aan het uiteinde van de reformer die veren bevat, zit de verstelbare voetstang. Hier laat je je voeten of handen rusten.
  • Riemen: Aan het uiteinde tegenover de voetenstang vind je banden waarmee je handen en voeten verschillende oefeningen kunnen doen.

Er zijn veel verschillende manieren om Pilates-oefeningen op de reformer te doen, maar uiteindelijk vereisen ze allemaal dat je de koets controleert en tegen de weerstand van de veren in werkt.

“De meeste oefeningen zijn ontworpen om de veren te duwen of te trekken, of de spanning van de veren en de wagen stil te houden terwijl je een beweging uitvoert”, zegt Jenny.

Hoewel je dezelfde Pilates-oefeningen op de mat en op de reformer kunt doen, zorgt de reformer voor een meer veelzijdige ervaring en biedt eindeloze manieren om het af te wisselen.

“De weerstand die door de veren wordt gecreëerd, zorgt voor een meer uitdagende kracht- en uithoudingsvermogentraining”, zegt Jenny. “De veelzijdigheid van de apparatuur zorgt ervoor dat studenten nooit zullen stoppen, omdat er altijd manieren zijn om een ​​oefening uitdagender te maken.”

(Bekijk deze 11 andere Pilates-apparatuur die helpt om dingen te veranderen.)

FreshSplash/Getty Images

Hoe een Pilates-reformer-machine te gebruiken?

De kans is groot dat je in je reguliere sportschool geen Pilates-reformer tegenkomt. Ze zijn meestal alleen te vinden in Pilates-studio’s of andere gespecialiseerde boetiekfitnessstudio’s die lessen in Pilates-stijl aanbieden.

Hervormers zijn niet alleen voor ervaren Pilates-beoefenaars – er zijn tal van beginnerslessen die je op de machine krijgen. Maar het is belangrijk om altijd met een gecertificeerde en ervaren Pilates-instructeur te werken wanneer u voor het eerst een reformer gebruikt.

Ze kunnen je leren hoe je de veren moet instellen en je helpen een gevoel te krijgen voor verschillende weerstandsniveaus. Wat toezicht houden terwijl u vertrouwd raakt met nieuwe apparatuur en hoe uw lichaam erop beweegt, is de beste manier om blessures te voorkomen.

Voor wat achtergrondinformatie, hier is een overzicht van de verschillende onderdelen van een reformer en hoe de machine werkt.

Stel de veren af

De veren van een Pilates-hervormer zullen specifieke kleuren hebben die verschillende spanningen vertegenwoordigen – meestal licht, vol (normaal) en zwaar, zegt Wong. “Er kunnen allerlei combinaties zijn, afhankelijk van het merk [of reformer you’re using],” ze zegt.

Hoewel het lijkt alsof het gebruik van een zwaardere veer de beweging altijd moeilijker zal maken, is dat niet noodzakelijk het geval.

“Het zou je verbazen te horen dat enkele van de meest uitdagende bewegingen worden uitgevoerd met de lichtste veerbelasting”, zegt Jenny. “Het hangt natuurlijk af van wat de oefening is, maar voor het grootste deel komt dit omdat de veren je in wezen ondersteunen en je helpen de koets te verplaatsen.”

Hoe minder gewicht u helpt bij een beweging, hoe minder ondersteuning u krijgt. Kortom, een lichtere veer betekent dat uw spieren meer werk moeten verzetten om u tijdens het bewegen stabiel en in de juiste positie te houden.

Verplaats de riemen

“De banden zijn verbonden met de koets en de koets is verbonden met de veren”, zegt Jenny. “Dus als je de banden beweegt, beweegt de koets ook.”

Afhankelijk van welke bewegingen je maakt, steek je je handen of voeten in de banden.

Omdat de riemen zijn verbonden met de koets, betekent het verplaatsen ervan dat je constant weerstand biedt aan de veren, zegt Jenny.

Waar vind je een Pilates-reformer?

Je kunt een reformer voor thuis kopen, maar dat is alleen een goed idee als je er een in een Pilates-studio hebt gebruikt. Om te beginnen is het apparaat een hele grote investering. Als je niet zeker weet of je Pilates regelmatig zult beoefenen, is het waarschijnlijk de uitgave niet waard.

Als je geïnteresseerd bent in het proberen van een Pilates-reformer, kun je het beste een studio bij jou in de buurt zoeken en een paar sessies langskomen om kennis te maken met de machine.

Jenny raadt aan om een ​​paar mat Pilates-lessen te nemen voor je eerste reformer-les.

“De apparatuur kan intimiderend zijn voor nieuwelingen, dus het is het beste om de Pilates-principes te kennen en te weten hoe je je lichaam tijdens een oefening kunt besturen voordat je je ook zorgen hoeft te maken over het besturen van een bewegend oppervlak onder je”, zegt ze.

Als je besluit eerst een reformerles te volgen, laat je instructeur dan weten dat Pilates nieuw voor je is. “Ze kunnen je een machinedemo geven en je in de klas nauwlettend in de gaten houden”, legt Jenny uit.

Geen idee waar je een Pilates-studio kunt vinden? Probeer de Pilates Near You-app, waarmee je Pilates-studio’s bij jou in de buurt kunt zoeken. MindBody is een andere geweldige bron voor het vinden van studio’s in de buurt.

Mogelijk kunt u echter niet alle lokale studio’s vinden, dus u kunt ook een Google-zoekopdracht uitvoeren om te zien wat er mogelijk is. Beter nog, vraag rond in uw gemeenschap voor persoonlijke aanbevelingen.

Als je thuis een paar mat Pilates-lessen wilt proberen om kennis te maken met de fitnessmethode in het algemeen, zijn Alo Moves, FitOn, Peloton en Glo allemaal geweldige fitness-apps voor thuis die Pilates-lessen aanbieden.

Bekijk vervolgens deze Pilates-stoelen, die u thuis kunt gebruiken voor een betere training.

Leave a Reply

Your email address will not be published.