Wandelcitaten: inspiratie om naar buiten te gaan

“Maak een wandeling” moet eigenlijk worden gezien als een geweldig advies, niet als een afknapper. Hier zijn enkele wandelcitaten die je zullen inspireren om een ​​frisse neus te halen.

Geïntimideerd door het woord “wandelen?”

Wees niet! Wandelen is eigenlijk gewoon wandelen, maar dan in een mooiere omgeving, zegt Jessie DiCerbo, gelicentieerde buitengids en mede-oprichter van Destination Backcountry Adventures in New York. Dat alleen al maakt het een van de meest toegankelijke vormen van lichaamsbeweging. Het enige wat je nodig hebt zijn wandelschoenen en een kaart.

Wandelen is een krachtig medicijn

De voordelen van wandelen zijn zowel fysiek als mentaal. Lichamelijk gezien versterkt wandelen je immuunsysteem, verbetert het de cardiovasculaire gezondheid, bouwt het spieren en uithoudingsvermogen op en verlaagt het je risico op alles, van diabetes tot sommige soorten kanker. Mentaal kan wandelen je humeur verbeteren, depressie- en angstsymptomen verminderen, je hoofd leegmaken, creativiteit stimuleren en je veerkrachtiger maken.

Het gaat echter niet alleen om deze meetbare voordelen van de natuur. Trekken in de buitenlucht heeft iets transformerends, bijna magisch. Veel wandelaars beschrijven het vaak niet alleen als een hobby, maar als een manier van leven.

“In de natuur zijn heeft een manier om barrières weg te nemen en je te helpen je op een doel te concentreren”, zegt DiCerbo. “Wandelen helpt me de wereld te begrijpen en zorgt voor standvastigheid. Ik heb nog nooit iets anders gevonden dat een groter gevoel van vrede en voldoening geeft.”

Doe het gewoon

En toch, ondanks al het bovenstaande, is wandelen iets waar veel mensen nooit aan toekomen. Om gemotiveerd te raken en te blijven, stelt DiCerbo voor om “een wandeltas ingepakt en klaar te houden, zodat je eropuit kunt gaan wanneer de drang je toevalt.” (Hier zijn de essentiële wandeluitrusting die je nodig hebt.)

Een andere manier om jezelf te motiveren is door een wandelmaatje in te schakelen. “Met anderen op pad zijn, allemaal op één plek en werken aan hetzelfde doel is krachtig”, zegt DiCerbo. Haar andere pro-tip: laat je mobiele telefoon achter (of op zijn minst verborgen in je tas), zodat je volledig aanwezig kunt zijn en je kunt concentreren op de mensen met wie je bent en de natuur om je heen.

Wandelquotes die je zullen inspireren

Om je te inspireren om je wandelschoenen aan te trekken en naar buiten te gaan, hebben we een aantal van de meest inspirerende wandelquotes verzameld. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, zijn dit de prachtige wandelroutes van Amerika.

thehealthy.com

naar huis wandelen

“Wandelen is geen escapisme; het is realisme. De mensen die ervoor kiezen om tijd buitenshuis door te brengen, lopen nergens voor weg; we keren terug naar waar we thuishoren.” – Jennifer Pharr Davis, auteur van Het nastreven van uithoudingsvermogen: gebruik maken van de recordbrekende kracht van kracht en veerkracht en National Geographic Explorer of the Year 2012

Buiten zijn is zo heilzaam dat sommige artsen zelfs wandelingen of trektochten in de natuur ‘voorschrijven’. Het is een geweldige manier om de hoeveelheid chronisch zitten tegen te gaan die velen van ons elke dag doen. (Dit is de beste bureauoefening om te doen als je de hele dag zit.)


Offertekaart voor wandelen

thehealthy.com

Antidepressivum van de natuur

“Als je in een slecht humeur bent, ga dan wandelen. Als je nog steeds in een slecht humeur bent, ga dan nog een wandeling maken.” — Hippocrates

Gewoon naar buiten gaan is een automatische stemmingsbooster. Maar combineer de natuur met de endorfines van wandelen, en je hebt een serieus tegengif voor depressie en angst. Onderzoek suggereert dat wandelen je humeur verbetert, zelfs als je het maar 12 minuten doet.


Offertekaart voor wandelen

thehealthy.com

Denk buiten de doos

“Denk naar buiten, geen doos nodig.” – Onbekend

Wandelen is een geweldige manier om problemen op te lossen, oplossingen te vinden en inspiratie op te doen. De rust en stilte geven je de ruimte om na te denken, en het wandelen zelf is een soort bewegende meditatie. Als je van deze wandelcitaten houdt, vind je extra inspiratie in deze meditatiecitaten. Probeer aan ze te denken terwijl je wandelt.


Offertekaart voor wandelen

thehealthy.com

Maak tijd voor de natuur

“Van alle paden die je in het leven neemt, zorg ervoor dat er een paar vuil zijn.” – John Muir, natuuronderzoeker

Wandelen vergt wat extra planning. Maar het is het waard vanwege de voordelen. Houd een tas ingepakt en een lijst met wandelingen in de buurt en ‘droomwandelingen’, zegt DiCerbo. Hoeveel van deze spectaculaire zomerwandelingen kun jij van je lijstje afstrepen?


Offertekaart voor wandelen

thehealthy.com

Verandering is de enige constante

“Je kunt hetzelfde pad twee keer lopen, maar je zult nooit dezelfde wandeling maken.” – Onbekend

Je hoeft niet de wereld rond te reizen om te genieten van wandelen. Zelfs als je dezelfde wandeling doet die je al honderd keer hebt gedaan, wordt je beloond, omdat de ervaring elke keer anders zal aanvoelen. De hersenvoordelen van wandelen zijn verbazingwekkend en duren lang nadat je van het pad bent gestapt.


Offertekaart voor wandelen

thehealthy.com

Droom groots

“Over elke berg is een pad, hoewel het vanuit de vallei misschien niet te zien is.” – Theodore Roethke, dichter

Iedereen heeft zijn eigen figuurlijke en fysieke bergen om te beklimmen en buiten de gebaande paden gaan kan riskant aanvoelen. Maar er is geen beloning zonder enig risico. Je zult dol zijn op deze 17 bergcitaten die je eraan herinneren dat geen heuvel te hoog is.


Offertekaart voor wandelen

thehealthy.com

Een goed geleefd leven

“Het leven wordt niet afgemeten aan het aantal ademhalingen dat we nemen, maar aan de momenten die ons de adem benemen.” – Unknown

Ieders definitie van een ‘goed leven’ zal anders zijn. Het belangrijkste is om te beslissen wat je prioriteiten zijn voor je tijd op deze planeet. Wandelen is een geweldige manier om daar achter te komen. Dit zijn de levensvaardigheden die iedereen moet kennen voor gezondheid, rijkdom en succes.


Offertekaart voor wandelen

thehealthy.com

Bellen alle ochtendleeuweriken

“Een vroege ochtendwandeling is een zegen voor de hele dag.” – Henry David Thoreau, essayist, dichter en filosoof

Een wandeling in de zon maken, ‘s morgens vroeg, is het geheime recept voor gezondheid en geluk. De combinatie van frisse lucht en vitamine D is bijzonder verkwikkend. Dit is wat de wetenschap zegt over waarom het kijken naar een zonsopgang de beste manier is om je humeur te verbeteren.


Offertekaart voor wandelen

thehealthy.com

Zoveel plekken om te ontdekken

“Ik vraag me altijd af waarom vogels ervoor kiezen om op dezelfde plek te blijven als ze overal op aarde kunnen vliegen, dan stel ik mezelf dezelfde vraag.” -Harun Yahya, auteur

Verkenning is een manier om je geest jong en je geest scherp te houden. (Het is ook een van de geheimen van mensen die belangrijke dingen van hun bucketlist hebben afgestreept.) Bekijk paden zowel dichtbij als veraf en vind je eigen avontuur.


Offertekaart voor wandelen

thehealthy.com

De gemakkelijke uitweg

“Het is gemakkelijker om een ​​heuvel af te gaan dan erop, maar het uitzicht is veel beter aan de top.” -Henry Ward Beecher, sociaal hervormer

Hetzelfde geldt voor het leven als voor wandelen: echte groei vindt plaats wanneer je stopt met zoeken naar de gemakkelijkste weg vooruit, en begint te zoeken naar de uitdagende weg. Begin met deze risico’s om vóór je 40e te nemen.


Offertekaart voor wandelen

thehealthy.com

Het leven is kort

“Bedek de aarde voordat het jou bedekt.” – Dagobert D. Runes, filosoof

We hebben allemaal een beperkte hoeveelheid tijd op aarde. Haal het beste uit jezelf door zoveel mogelijk van de aarde te zien. Wandelen is een geweldige manier om nieuwe dingen te zien, omdat het je dwingt om te vertragen en net zoveel van de reis te genieten als van de bestemming.


Offertekaart voor wandelen

thehealthy.com

Natte voeten zijn verdrietige voeten

“Er bestaat niet zoiets als slecht weer, alleen ongepaste kleding.” – Sir Ranulph Fiennes, ontdekkingsreiziger

Het hebben van de juiste kleding en andere uitrusting kan het verschil maken tussen de wandeling van je leven – en een hoop ellende, zegt DiCerbo. (Leer hoe u elke dag meer stappen kunt zetten.)


Offertekaart voor wandelen

thehealthy.com

Ontsnap aan de tirannie van technologie

“Laten we dwalen waar de wifi zwak is.” – Unknown

Voortdurend aan je telefoon gebonden zijn, heeft invloed op je lichaam en geest. Wandelen is de perfecte gelegenheid om je telefoon in te stellen op “niet storen” en mindfulness te oefenen.


Offertekaart voor wandelen

thehealthy.com

Het is geen toeval

“Wandelen in de natuur is getuige zijn van duizend wonderen.” – Mary Davis, sociaal activist

Heb je ooit echt nagedacht over wat er komt kijken bij het kweken van een enkel blad, laat staan ​​een hele boom? Of een heel bomenbos? Er is geen andere manier om de harmonie van de natuur te beschrijven dan volkomen wonderbaarlijk. In ons drukke leven is het maar al te gemakkelijk om dat te vergeten – wandelen kan je eraan herinneren. Als je van wonderverhalen houdt, bekijk dan de meest wonderbaarlijke medische terugvorderingen.


Offertekaart voor wandelen

thehealthy.com

Het pad is transformerend

“Terug naar huis is het moeilijkste onderdeel van langeafstandswandelingen. Je bent buiten de puzzel gegroeid en je stukje past niet meer.” – Cindy Ross, auteur van avonturen

Breng voldoende tijd door in de natuur, en terugkeren naar je normale leven kan schokkend zijn. Al die dingen die als noodzaak aanvoelden, zijn ineens niet zo belangrijk. En wat je het meest miste – je dierbaren – worden veel grotere prioriteiten. Naar buiten gaan is een van de bewezen manieren om creatief denken te stimuleren.


Offertekaart voor wandelen

thehealthy.com

Warme douches en schone sokken

“Na een dag wandelen heeft alles twee keer zijn gebruikelijke waarde.” – GM Trevelyan, historicus

Een warm drankje na een lange dag is altijd lekker, maar na een dag op pad? Een goddelijke luxe. Wandelen helpt je om alle kleine dingen te leren waarderen. Je zegeningen tellen en dankbaar zijn heeft tal van voordelen. Begin met deze 30 grote (en kleine) dingen om nu dankbaar voor te zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.