Waarom voedingsprofessionals en shoppers dol zijn op dit product

Van een opgeblazen gevoel tot krampen, diarree en constipatie, het blijkt dat maagproblemen ongelooflijk vaak voorkomen. Een bevolkingsonderzoek gepubliceerd in de EENmerican Journal of Gastroenterology ontdekte dat meer dan 60 procent van de mensen zei dat ze de afgelopen week ten minste één van deze gastro-intestinale (GI) symptomen hadden ervaren. Maar alleen omdat velen van ons bekend zijn met deze klachten, wil nog niet zeggen dat ze normaal zijn, zegt Emily Alexander, M.Ed, FNTP, een beoefenaar van voedingstherapie bij Curated Wellness. En hoewel veel factoren kunnen bijdragen aan darmongemakken, is het vaak je darmmicrobioom dat de schuld is.

“Je lichaam zit vol met biljoenen verbazingwekkende microben die synergetisch werken”, zegt Alexander. Deze vriendelijke bacteriën hebben veel belangrijke rollen, zoals het verteren van voedsel, het laten functioneren van je immuunsysteem en het opnemen van voedingsstoffen uit voedsel dat door je maagdarmkanaal gaat. “Helaas is de geprefereerde microbiële ‘kaart’ van het lichaam delicaat en wordt deze gemakkelijk beïnvloed door voedings- en omgevingsinvloeden.” Alles, van een gebrek aan slaap tot een avondje stappen in de stad, kan dit natuurlijke evenwicht verstoren en die onaangename maagproblemen veroorzaken. Toch zijn de effecten van een aanhoudende onbalans in het microbioom verder reikend dan een beetje opgeblazen gevoel in de buik. Een gebrek aan bacteriële diversiteit in onze darm is gekoppeld aan vele ziekten en lichamelijke gevolgen van top tot teen, van onze huid tot onze geestelijke gezondheid.

Dat is waar probiotica binnenkomen. Hoewel het van nature voorkomt in gefermenteerde gerechten (zoals deze 11 lekkere met probiotica gevulde voedingsmiddelen), is het nemen van een probiotisch supplement zoals Culturelle Health and Wellness Probiotic een handige manier om je darmen aan te vullen met de broodnodige goede bacteriën.

Wat is Culturelle Health and Wellness Probiotic?

Veel verschillende soorten probiotische bacteriën vormen het unieke microbioom van een persoon. Michael Murray, ND, een natuurgeneeskundige arts en de Chief Scientific Advisor bij iHerb, gebruikt hondenrassen als vergelijking. “Alle honden behoren tot het geslacht Canis en de soort vertrouwd is,” hij zegt. “Binnen deze ene soort is er een grote diversiteit in grootte, vorm, kracht en andere fysieke kenmerken, variërend van de Ierse wolfshond tot de chihuahua.” Hij zegt dat een vergelijkbare verdeling zich voordoet binnen bacteriesoorten, maar in plaats van te kweken, worden bacteriën geïdentificeerd door stam.

Lactobacillus rhamnosus is momenteel de best onderzochte probiotische bacteriesoort. “Sommige probiotische stammen van Lactobacillus rhamnosus zijn veerkrachtig en robuust, in staat om de passage door het bovenste deel van het maagdarmkanaal te overleven en aanzienlijke gezondheidsvoordelen te bieden, “zegt Murray. Maar anderen kunnen de reis door onze darmen gewoon niet weerstaan.

Culturelle Health and Wellness Probiotic bevat 15 miljard CFU’s (kolonievormende eenheden) van de stam Lactobacillus rhamnosus GG, waarvan Murray zegt dat het een van de sterke is. Onderzoek van de Tijdschrift voor klinische gastro-enterologie bevestigt dat het kan overleven – en zelfs kan gedijen – in ons maagzuur en gal terwijl het werkt om het maagdarmkanaal te beschermen, infectie te voorkomen en een sterke reactie van het immuunsysteem door het hele lichaam te bevorderen. Dit onderzoek beschrijft ook hoe: Lactobacillus rhamnosus GG kan helpen voorkomen dat ziekteverwekkende bacteriën zich aan menselijke cellen hechten, zegt Cassie Madsen, MS, RD van Gut Health and Nutrition. “Specifiek, [it’s] in verband gebracht met verminderde luchtweginfecties zoals verkoudheid bij kinderen en volwassenen.”

KVE is een doseermaat die het aantal levende bacteriën in een supplement aangeeft, legt Masden uit. “Als een product onvoldoende CFU’s heeft, is het misschien niet gunstig”, zegt ze. “Meer is echter niet altijd beter.” Wetenschappers blijven het ideale aantal CFU’s bestuderen voor verschillende probiotische stammen en gezondheidsproblemen. Maar onderzoek gepubliceerd in Amerikaanse huisarts stelt Lactobacillus rhamnosus stammen zijn effectief vanaf 5 miljard CFU en hoger.

En wat betreft de moeren en bouten? Volgens het merk Culturelle Health and Wellness Daily Probiotic:

  • Vereist geen koeling (zorg ervoor dat u het op een koele, droge plaats bewaart)
  • Is geschikt voor vegetariërs en bevat geen melk, soja, gluten, tarwe of conserveermiddelen
  • Biedt een gerichte, enkelvoudige probiotische dosis

Wie moet Culturelle Health and Wellness Probiotic gebruiken?

Bij 15 miljard CFU’s van Lactobacillus rhamnosus GG, wijzen experts op Culturelle Health and Wellness Probiotic als een geweldige optie voor mensen die nieuw zijn met probiotische supplementen. “Iedereen tolereert echter een andere hoeveelheid” [15 billion CFUs] is een goede hoeveelheid om mee te beginnen”, zegt Jamie Feit, MS, RD van Jamie Feit Nutrition, LLC en expert bij Testing.com. Dit komt omdat sterkere probiotica bijwerkingen zoals gas, een opgeblazen gevoel of hoofdpijn kunnen veroorzaken – en 15 miljard CFU’s is een ideale dosis die hoog genoeg is om gezondheidsvoordelen te bevorderen en tegelijkertijd het risico op bijwerkingen te verminderen.

De Amazon-recensies van het product weerspiegelen dit voordeel. Een gebruiker zegt dat het “letterlijk het enige probiotische supplement is dat ik tolereer.” Een andere recensent, Casey, legt uit hoe ze in het verleden probiotica hebben geprobeerd om darmproblemen veroorzaakt door colitis ulcerosa en bacteriële overgroei in de dunne darm (SIBO) te verlichten, maar producten hebben altijd de symptomen verergerd of een allergische reactie veroorzaakt. “Na jaren van het proberen van zeer dure, ‘schone ingrediënten’ probiotica, brak ik eindelijk af en probeerde Culturelle – het was geweldig!”

En mensen met een gevoelige maag zijn niet de enigen die hiervan profiteren. “Voor degenen die antibiotica gebruiken, kan het nuttig zijn om ook Culturelle-probiotica te nemen”, zegt Madsen. “De bacteriën in Culturelle kunnen antibiotica-geassocieerde diarree (AAD) helpen voorkomen. Het kan ook C. diff (Clostridioides difficile) infecties voorkomen, die kunnen optreden na het nemen van antibiotica.”

Toch, terwijl Lactobacillus rhamnosus is de best bestudeerde probiotische soort, blijven wetenschappers de voordelen onderzoeken die andere soorten bacteriën te bieden hebben. Murray waarschuwt dat “zoals honden, niet allemaal” [probiotic] soorten spelen goed met elkaar, dus producten met meer dan één soort zijn niet per se standaard beter. Maar er zijn aanwijzingen dat zeker Probiotische stammen kunnen de gezondheidsvoordelen verbeteren wanneer ze samen worden gebruikt, volgens onderzoek gepubliceerd in: Biologie. Praat met uw arts om te zien of het toevoegen van een ander probioticum uw gezondheid ten goede zou komen – en hier zijn 12 door voedingsdeskundigen aanbevolen opties om naar te vragen.

Waar te koop Culturelle Health and Wellness Probiotic

Winkel nu

Nog een groot voordeel van het probioticum van Culturelle? Het is een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Gebruikers zoals Hanseol Ryu prijzen hoe dit probiotische product een must-have is voor een geweldig spijsverteringsstelsel – en de redelijke prijs is slechts een bonus. Op Amazon is een voorraad van 30 dagen beschikbaar voor minder dan $ 20.

Meld je aan voor de gezonde @Reader’s Digest nieuwsbrief voor voedingskennis en nog veel meer. Volg ons op Facebook en Instagram en blijf lezen:

Leave a Reply

Your email address will not be published.