Waarom Jessica Alba zegt dat het leven niet om werk kan draaien

Jessica Alba omarmde ‘wellness’ als een concept lang voordat de Covid-19-pandemie velen van ons inspireerde om onze routines te onderzoeken en meer ruimte in ons leven te creëren voor zelfzorg. Het is zelfs tien jaar geleden dat Alba haar lanceerde clean health-merk, The Honest Company, om gezinnen te voorzien van een lijn van toxinevrije producten (die tegenwoordig wordt gewaardeerd op meer dan een half miljard dollar).

De 5 beste hormoonveilige zonnefilters, aanbevolen door artsen

Nu zegt Alba dat ze “super energiek” is die deze beweging heeft aangeslagen, en ze blijft fans aanmoedigen om voor zichzelf en hun families te zorgen in haar nieuwe samenwerking met de sportsimulatiegame Nintendo Switch Sports, die eerder dit jaar werd gelanceerd. “Het is een manier om iedereen, of ze nu begraven zijn in hun telefoon of werkmodus, op te laten staan ​​en jullie kunnen gewoon spelen. Het is leuker om fysiek te zijn.”

De 41-jarige acteur, ondernemer en moeder van drie sprak zojuist met de gezonde @Reader’s Digest over waarom, hoewel het leven druk is, ze tegenwoordig officieel serieuzer is in het maken van plezier.

Ontdek wat er trending is op het gebied van gezondheid en welzijn met The Healthy @Reader’s Digest nieuwsbrief

Met dank aan Zusha Goldin

de gezonde: Niet los van wat je doet met Nintendo, we zagen dat je onlangs op vakantie bent geweest in Italië – een plek waar ze heel goed downtime doen. Waarom is vrij nemen belangrijk voor jou als moeder en professional?

Jessica Alba: Ik denk dat we dat allemaal nodig hebben. Ik denk dat we in ons land bijna leven om te werken en het is een erg achterlijke manier van denken over kwaliteit van leven. En ik denk dat tijdens Covid veel mensen hun levenskeuzes en hun werk opnieuw begonnen te evalueren en hoe ze tijd wilden doorbrengen. Ik was zeker een van die mensen. Meer en meer is het zo vanzelfsprekend dat we eigenlijk gewoon van het leven moeten genieten. Alles kan niet draaien om een ​​carrière of werk, weet je?

“Ik verliet mijn carrière in de stad om een ​​plantenwinkel te openen – en ik ben nog nooit zo gelukkig geweest”

de gezonde: Hoe is uw benadering van gezondheid en welzijn geëvolueerd sinds de pandemie?

Jessica Alba: Ik bedoel, ik zou zeggen dat ik me altijd echt wilde inzetten voor zelfzorg en zo, maar nu is het echt een soort niet-starter. Ik moet. Het is als de basis waarop ik kan functioneren. Ik vind het niet oké als ik mijn “me-time” oversla.

De gezonde: En hoe ziet “me-time” eruit?

Jessica Alba: Op dit moment? Het lijkt alsof ik ‘s ochtends mediteer. Ik doe geleide meditaties. En als ik dan een wandeling moet maken of een bad moet nemen… weet je, ik kan zien wanneer ik erg opgewonden ben, alsof ik naar de sportschool moet en me een beetje moet uitzweten. Of als ik moet spelen, toch? Je moet giechelen en je moet gewoon plezier hebben en gek zijn met je kinderen.

Het kan er dus uitzien als een heleboel verschillende dingen. Maar ik denk dat ik mezelf die tijd nooit echt heb gegeven. Als ondernemer werkte ik zeven dagen per week – je stopt niet met werken en het stopt zeker niet als je het kantoor verlaat. Je weet wel, telefoons en computers en internet en mensen die je op elk moment kunnen bereiken, [some people] echt geen respect voor die persoonlijke tijd. Ik heb het echt geëlimineerd. Ik heb de melding ‘Niet storen’ geplaatst om mensen te laten weten dat ik de telefoon niet opneem.

de gezonde: Heb je een routine?

Jessica Alba: Ik ben geen routine persoon. Zolang ik me concentreer op iets doen, dan op een soort geleide meditatie, denk ik dat dat de kern is. Maar verder verveel ik me. Ik hou er niet van om elke dag hetzelfde te eten. Ik hou er niet van om elke dag iets te doen. Ik verlies mijn interesse.

de gezonde: Hoe zit het met uw dieet?

Jessica Alba: Ik ben niet erg streng. Als ik zuivel eet of als ik een heleboel bewerkte voedingsmiddelen of gefrituurd voedsel eet, krijg ik buikpijn. Dus als kind had ik altijd buikpijn totdat ik ontdekte dat ik ze niet meer nodig had door mijn dieet te veranderen.

10 dingen die gebeuren als je stopt met het eten van bewerkte voedingsmiddelen

de gezonde: In een recent Instagram-bericht had je het over het belang van rekken tijdens het sporten. Kunt u uw mening delen over waarom dat zo cruciaal is?

Jessica Alba: Als je ooit in de buurt bent geweest van iemand die een achillespees heeft gehad – eh, mijn man vijf jaar geleden! Ik bedoel, je moet je uitrekken. Flexibel zijn is de sleutel om niet opgesloten te raken. En als je te lang zit of te lang staat of iets doet, steeds weer hetzelfde, begint je lichaam opgesloten te raken.

Misschien begon ik toen ik 18 was naar Japan te gaan en zie je mensen in parken, zich uitrekken en bewegen en dingen doen zoals Tai Chi. Ze zien eruit alsof ze een hoge kwaliteit van leven hebben. Weet je, de ouderen lopen rond en maken deel uit van de samenleving en ze zorgen voor de baby’s. Ze zijn mobiel. Ik denk dat het natuurlijk voeding is, het is je houding en kijk, maar ik denk ook dat het met beweging te maken heeft. Strekken en bewegen is belangrijk. Altijd. Ongeacht je leeftijd.

4 zachte mobiliteitsoefeningen die een trainer zegt dat je zou moeten doen

de gezonde: Jouw bedrijf, Eerlijk, jij was een van de eerste leiders van de clean beauty-beweging. We zijn nu allemaal op zoek naar schonere producten; je hebt geholpen die branche voor ons te veranderen. Hoe voel je je daarbij en waar denk je dat die trend naartoe gaat?

Jessica Alba: Dank je! We zijn super enthousiast. Het kostte me ongeveer 10 jaar om hier te komen en ik ben gewoon heel blij dat we hopelijk een hele generatie mensen niet zo ziek zullen zien omdat ze niet worden blootgesteld aan onnodige chemicaliën. Het is niet slechts één product met één ding, maar het zijn meerdere aanvallen, keer op keer, van bepaalde chemicaliën die overal in zitten. En die chemicaliën, die recidivisten, breken na verloop van tijd gewoon je lichaam of immuunsysteem af en kunnen ziekte en ziekte veroorzaken.

Dus ik hoop dat als we die producten niet meer gebruiken, we een generatie van veel gezondere mensen zullen hebben en dat is de ultieme wens, toch? Ik bedoel, we hebben meer dan 2500 chemicaliën verboden die we niet in onze formules gebruiken. Ik zou zeggen als je kijkt naar de normen die andere [brands] hebben, je hebt geluk als ze er honderd verbieden. We blijven proberen ze mee te nemen en vooruit te helpen.

Volg voor meer wellness-inspiratie The Healthy op Facebook, Instagram en Twitter. Blijf lezen:

Leave a Reply

Your email address will not be published.