Waarom Hoka-schoenen voor wandelen door podotherapeuten worden aanbevolen

Spoiler: Deze arts beveelt Hoka-wandelschoenen aan aan patiënten… maar het zijn ook haar favoriete, alledaagse schoenen.

Is het je opgevallen dat de meeste wandelschoenen die podotherapeuten aanbevelen, niet bepaald esthetisch aantrekkelijk zijn? Gelukkig zijn de dagen voorbij van het accepteren van lelijke schoenen in naam van comfort. Dat is deels te danken aan één schoenenmerk dat de aanbidding van de consument heeft verdiend en voetdokters gelijk: Hoka.

Hoka-wandelschoenen zijn zo goed ontworpen dat zelfs sommige podotherapeuten het merk regelmatig dragen. “Ik ben een grote fan van Hoka-schoenen”, zegt dr. Wendy Stinson, een gecertificeerde podotherapeut die al meer dan 30 jaar in de praktijk werkt en gespecialiseerd is in de medische en chirurgische behandeling van voet- en enkelaandoeningen. “Ik draag ze zelf en raad ze aan sinds ik er in 2016 voor het eerst over hoorde.”

(Als je van een regelmatige wandeling houdt, kijk dan eens waarom fitnessprofessionals zeggen dat wandelen een van de beste trainingen is.)

Wat zijn Hoka-schoenen?

Volgens het merk biedt Hoka “toegang tot hardlopen, wandelen, fitness en de buitenlucht.” De schoenen zijn innovatief, met verbeterde demping gecombineerd met een extra grote tussenzool – het doel is om klanten het gevoel te geven dat ze vliegen.

Dr. Stinson zegt dat het effect gemakkelijk te voelen is. “Het enige kenmerk dat ervoor zorgt dat de schoen zich onderscheidt van concurrenten, is absoluut het gewicht”, vertelt ze de gezonde. “De schoenenlijn is erg licht en responsief in vergelijking met de meeste merken. Ze hebben niet veel wandelingen of rennen nodig om in te breken. Je trekt ze aan en gaat!’

Het andere opvallende kenmerk is het uiterlijk van de schoenen – in plaats van dat ze eruitzien alsof ze strikt voor comfort zijn gemaakt, passen ze naadloos in andere trainingsschoenen. Van trendy kleuren tot moderne designelementen, Hoka-schoenen zien er net zo uit als andere merken die je kent en waar je van houdt.

“Mijn favoriet aller tijden is de Hoka Bondi”, zegt Dr. Stinson. “Het geeft me de ondersteuning, demping en breedte die ik nodig heb voor mijn dagelijks leven, namelijk de hele dag op mijn benen staan.”

Voordelen van Hoka Shoes:

Wat we leuk vinden aan Hoka-schoenen

  • 30 dagen restitutie- of omruilbeleid
  • Met de hand wasbaar (maar niet in de droger!)
  • Waterdichte stijlen beschikbaar
  • Veel stijlen om uit te kiezen, van alledaagse sneakers en sandalen tot trailrunners en spikes
  • Brede maten en veganistische stijlen beschikbaar
  • Bepaalde stijlen hebben het zegel van acceptatie van de American Podiatric Medical Association (APMA) ontvangen
  • Gratis verzending en retourneren
  • Gratis True Fit maattabel

Nadelen van Hoka schoenen:

Waar moet je op letten bij Hoka-schoenen

  • Misschien niet ideaal voor iedereen met evenwichtsproblemen, volgens Dr. Stinson
  • Enkele online klachten over zolen die verslijten met minder slijtage dan verwacht

Raden podologen Hoka-schoenen aan om te wandelen?

Veel podotherapeuten raden Hoka-schoenen aan om te wandelen, en de American Podiatric Medical Association heeft zelfs enkele van de stijlen van het merk zijn keurmerk gegeven. Dit betekent dat de schoenen gunstig zijn voor de voetgezondheid.

“Voetgezondheid, niet alleen voor mezelf maar ook voor patiënten, is een prioriteit en mijn focus als arts”, zegt Dr. Stinson. “Ik ben een groot voorstander van het promoten en suggereren van wat ik persoonlijk gebruik en waar ik veel over spreek. Patiënten vertrouwen mij dag in dag uit, dus ik wil ze een pijnvrij leven kunnen geven tijdens het sporten of als ze gewoon aan het wandelen zijn.”

Wat is er zo speciaal aan Hoka-schoenen?

Dr. Stinson legt uit dat Hoka directe feedback van hun atleten en ontwerpers gebruikt om te helpen bij de constructie van de perfecte schoen. “En net als Hoka is directe feedback aan een arts zoals ik essentieel voor mijn patiëntenervaring”, zegt ze. “Tijdens mijn carrière heb ik patiënten over de hele linie gezien – van professionals, middenklasse en beginnende atleten tot patiënten [who] zijn op zoek naar gewoon een alledaagse schoen – en met Hokas is er een brede selectie van stijl, ontwerp en pasvorm om uit te kiezen.”

Volgens Dr. Stinson controleren Hoka-schoenen zowat elke vereiste die belangrijk is voor podotherapeuten. “Ik ben niet alleen op zoek naar een schoen die de juiste manier van lopen biedt”, zegt deze doc, “maar ik zoek ook naar een schoen die comfortabel een aangepaste orthesen kan bevatten, indien nodig, en de geometrie van de sneaker niet afwerpt. ”

Voor wie zijn Hoka-sneakers geschikt?

Kortom, bijna iedereen kan baat hebben bij het aantrekken van een paar Hoka-schoenen om te wandelen, vooral iedereen die last heeft van veelvoorkomende voetproblemen. “Ik denk dat elke vorm van voetpathologie/pijn/misvorming baat zou hebben bij Hokas, omdat ze gewoon zoveel comfort bieden”, bevestigt Dr. Stinson. “Ik gebruik ze voor mijn postoperatieve patiënten omdat de schoenen zoveel comfort bieden, de patiënt kan gemakkelijker duwen tijdens de revalidatiefase en hierdoor kunnen ze sneller herstellen.”

Ze zegt dat aanvullende diagnoses plantaire fasciitis (ook bekend als hielspoorsyndroom), scheenbeenspalken, iliotibiaal bandsyndroom, achillespeesontsteking, metatarsalgie, neuromen, eeltknobbels, hamertenen, platvoeten, artrose en artritis of aansporing in het gewricht van de grote teen zijn. .

“Je voeten vormen de basis, dus alles wat er met je voeten gebeurt, beïnvloedt je in de gesloten kinetische keten – je enkels, knieën, heupen en lage rug”, vervolgt ze. “En Hoka’s zijn geweldig voor dit alles.”

En als je op zoek bent naar een extra laag demping en bescherming tegen blaren, overweeg dan om je Hoka-schoenen te combineren met de gezonde-goedgekeurde Feetures sokken.

Waar Hoka-schoenen kopen

De breedste selectie Hoka-schoenen om te wandelen is beschikbaar op Hoka.com, en hier vindt u ook de meest gedetailleerde beschrijving van elke schoen en productspecificaties, waaronder stabiliteit, kussen, gewicht en heel drop. Maar je kunt ook geselecteerde stijlen vinden op Zappos, REI, Dick’s Sporting Goods en Amazon.

Via Hoka.com

Winkel nu

Meld je aan voor de gezonde nieuwsbrief voor wellness-wijsheid en productrecensies die begrijpen hoe u leeft. En blijf bij ons:

Leave a Reply

Your email address will not be published.