Waarom de meeste mensen falen in het Keto-dieet?

makeitahabit/Shutterstock

Je bent niet voorbereid

Het keto-dieet zal anders zijn dan elk ander dieet dat je hebt geprobeerd. Daarom kan het averechts werken om deze eetstijl in te gaan zonder handige strategieën, plannen en ideeën om de dagelijkse voedselbeslissingen gemakkelijker te maken.

“Het komt veel meer bij kijken dan brood en pasta uitsnijden”, zegt Mary Weidner, medeoprichter van Strongr Fastr, een keto-maaltijdplanningsapp. “Het vereist plannen en bijhouden hoeveel koolhydraten je eet. Vergis je niet, het kost inspanning en werk – meer dan andere diëten – en dit kan overweldigend zijn.”

Repareren: Zet in het voorbereidende werk. “Fil je niet voor, bereid je dan voor om te mislukken”, zegt Lisa Davis, PhD, CNS, de chief nutrition officer voor Terra’s Kitchen, een voedselbezorgservice die geschikt is voor veel verschillende soorten eetplannen. “Meal prepping is cruciaal om ketose te bereiken, omdat de macro’s zo specifiek zijn.” Voordat je begint met voorbereiden, moet je de verborgen gevaren van een keto-dieet bekijken.

Rauw gemarmerd vlees steak T-bone, kruiden, houten snijplank, rustieke stenen achtergrond.  Rundvlees T-bone steak, klaar om te koken.  Bovenaanzicht.  Ingrediënten voor het braden van vlees.  T-Bone steak.  Vlees steak conceptits_al_dente/Shutterstock

Je eet te veel eiwitten

Ja, u leest het goed. Terwijl vleesliefhebbers het plan met verve kunnen benaderen, kan te veel graven in de steaks, hamburgers, spek, varkenshaas en worst – die allemaal keto-goedgekeurd voedsel zijn – een slechte zaak zijn.

“In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is een ketogeen dieet geen eiwitrijk dieet”, zegt Brett Osborn, DO, een neurochirurg en voedingsadviseur bij BPI Sports. “Eigenlijk zou eiwit slechts 15 tot 30 procent van je dagelijkse calorieën moeten uitmaken. Anders stopt de ketonenproductie.”

“Overtollig eiwit interfereert met ketose, en mensen die zich te veel op eiwitten concentreren, bereiken mogelijk geen ketogene toestand”, zegt Kristen Mancinelli, RD, auteur van Het ketogene dieet en het komende boek Start ketose. “Vergeet niet dat keto meestal vet is, weinig tot matig eiwit en bijna geen koolhydraten.”

Repareren: Houd uw eiwitten, koolhydraten, vet en meer bij, zodat u een beter beeld krijgt van wat u op een dag eet. Probeer vervolgens uw maaltijden en snacks te plannen om beter af te stemmen op uw vetrijke, matige eiwit- en koolhydraatarme doelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.