Voedingsmiddelen die u niet mag eten als u probeert af te vallen

elnavegante/Shutterstock

Alternatieve pasta

Niet-traditionele pasta, zoals die gemaakt van bonen, rijst en sojaproducten, is steeds populairder geworden als een gezondere optie voor pastafans. Dat betekent echter niet dat je zonder gevolgen vegetarische noedels kunt eten. “We zouden er verstandig aan doen te onthouden dat deze pasta’s, hoewel ze voedzamer zijn dan traditionele witte pasta, nog steeds calorieën en koolhydraten bevatten”, zegt Monica Auslander Moreno, RD, voedingsadviseur voor RSP Nutrition. “Porties zijn nog steeds op een miezerige 1/2 kop gekookt; de meesten van ons doen 2-3 kopjes gekookte pasta per keer. Probeer ‘half om half’ te gaan met pasta-alternatieven en een plantaardige pastavervanger” en zorg ervoor dat je dit gezonde spaghetti-recept eens bekijkt waar iedereen dol op zal zijn.

manden met verschillende granenal1962/Shutterstock

Glutenvrij eten

Als je coeliakie hebt, mag en moet je natuurlijk glutenvrij eten. Maar voor degenen die glutenvrije opties kiezen omdat ze denken dat het gezonder is, denk nog eens goed na. “Omdat alternatieve granen bitterder zijn dan hun tarwe-, gerst- en roggeglutenbevattende tegenhangers, is de meest gebruikelijke manier om bitterheid te maskeren … wacht erop … door hoge suikergehalten toe te voegen”, zegt Alvin Berger, MS, PhD, voedingsdeskundige, lipidenbiochemicus en mede-oprichter van Life Sense Products. “De suiker wordt toegevoegd in zijn overvloed aan alternatieve vormen en namen, om dekking te bieden. Waar het op neerkomt, is dat veel glutenvrije voedingsmiddelen hoger zijn in totale suikers en hoge glycemische koolhydraten dan hun glutenbevattende tegenhangers.

persoon die de kombuchacultuur vasthoudtP-fotografie/Shutterstock

Komboecha

“Hoewel kombucha geweldig is vanwege de insluiting van verschillende probiotische stammen, zitten veel commerciële kombucha’s boordevol suiker”, zegt Auslander Moreno. “Bovendien lezen consumenten de portiegroottes niet goed genoeg en wat op het etiket wordt weergegeven, kan 2-3 porties in de hele fles zijn, en het suikergehalte is ineens verdrievoudigd.” Dit zijn de beste kombucha-merken waar je op moet letten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.