Voedingsmiddelen die succesvolle Keto-diëten nooit eten

Veel smakelijke voedingsmiddelen zijn OK voor keto-eters, bijvoorbeeld avocado, vis en boter. Sommige andere heerlijke voedingsmiddelen zijn misschien keto-vriendelijk, maar mensen die succes hebben gehad met het afvallen van het keto-dieet, denken dat je ze toch moet vermijden. Dit is waarom.

Melica/Shutterstock

Koolhydraatarm voedsel

Mensen op het ketogeen (keto)dieet zijn kieskeurige koolhydratentellers. De meeste keto-eters streven er tenslotte naar om ongeveer 20 netto- of totale koolhydraten per dag te eten. Met zo’n laag aantal telt elke hap. Low- en no-carb-voedingsmiddelen kunnen om die reden bijzonder aantrekkelijk zijn, maar Jessica Rosen, gecertificeerde holistische gezondheidscoach en mede-oprichter van Raw Generation, zegt dat je op je hoede moet zijn. “Niet alle koolhydraatarme voedingsmiddelen zijn slimme keuzes voor een keto-dieet”, zegt Rosen. “Kunstmatige zoetstoffen bevatten misschien geen koolhydraten of calorieën, maar ze kunnen een negatieve invloed hebben op de gezonde bacteriën in je darmen. Dat kan leiden tot vetopslag en spijsverteringsproblemen”, zegt ze. “Het afbreken van je darmbacteriën kan bijzonder schadelijk zijn als je een dieet eet dat rijk is aan moeilijk verteerbare eiwitten en vetten.” (Hier leest u hoe het keto-dieet uw lichaam beïnvloedt.)

Spekreepjes of plakjes worden gekookt in een koekenpan.Joe Gough/Shutterstock

Verwerkt vlees

Als je ervan uitgaat dat het keto-dieet bestaat uit het eten van onbeperkt ontbijtvlees, moet je idee van gezond keto-eten misschien worden verfijnd. “Verwerkt vlees zoals worst, hotdogs, spek en ingeblikt vlees moet zoveel mogelijk worden vermeden omdat ze vol zitten met kankerverwekkende stoffen”, zegt Rosen.

“Deze vleeswaren bevatten geen koolhydraten, dus mensen denken dat ze prima op keto kunnen eten”, zegt keto-expert en wereldwijde integratieve gezondheidscoach Karissa Long. “Maar deze ultraverwerkte vleessoorten bevatten meestal nitrieten. Wanneer nitrieten worden blootgesteld aan hoge temperaturen in de aanwezigheid van eiwitten, dat wil zeggen het vlees waaraan ze zijn toegevoegd, kunnen ze veranderen in verbindingen die nitrosaminen worden genoemd en die bekende kankerverwekkende stoffen zijn. Rosen adviseert u in plaats daarvan “biologisch, grasgevoerd vlees waar mogelijk” te kiezen. Het zal ervoor zorgen dat u alle voordelen van het keto-dieet krijgt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.