Verrassende saladetrucs om u te helpen meer gewicht te verliezen

Snijd het vet in je saladedressing niet als je probeert af te vallen. Het lijkt misschien contra-intuïtief, maar veel voedingsstoffen, zoals vitamine A, D, E en K, zijn in vet oplosbaar. Hier zijn meer manieren om je salade te optimaliseren.

Een caloriearme salade klinkt als een gegeven. Maar…

Sommige salades kunnen taillebrekers zijn dankzij jumbo-sizing en een overdaad aan hoogwaardige ingrediënten. Daarom wil je altijd op je hoede zijn voor het eten van salades in een restaurant. Maar als je bepaalde ingrediënten overslaat, zoals dressing of eiwit, wordt je salade te mager, waardoor je later honger krijgt.

Dus wat zijn de ideale ingrediënten om die perfecte gezonde mix te krijgen? Dit is wat Digest Dieet auteur Liz Vaccariello suggereert, en wat uit onderzoeken blijkt, kan helpen bij het afvallen:

Op olie gebaseerde dressing.istock/oonal

Gebruik een op olie gebaseerde saladedressing

Dit is waarom: veel voedingsstoffen, met name vitamine A, D, E en K, zijn in vet oplosbaar, wat betekent dat je lichaam ze niet kan opnemen en gebruiken zonder dat er wat vet aanwezig is. Een vetvrije dressing is dus eigenlijk contra-intuïtief. In feite, een kleine studie uit 2017 in de American Journal of Clinical Nutrition ontdekte dat mensen die salades aten met een dressing op basis van sojabonen, voedingsstoffen beter in hun saladegroenten opnamen dan degenen die dezelfde salade aten zonder de dressing op basis van olie. En hoe meer olie (het maximum was ongeveer 2 eetlepels in het onderzoek), hoe beter die voedingsstoffen werden opgenomen. Bovendien suggereert ander onderzoek dat onverzadigde vetzuren kunnen helpen de manier waarop vet in het lichaam wordt opgeslagen te veranderen in vergelijking met verzadigd vet, en je salade meer vullend kunnen maken. Nog beter? Gooi de olie met azijn, wat kan helpen bij het afvallen: Studies suggereren dat het ook kan helpen bloedsuikerpieken na de maaltijd te voorkomen. Mis deze gezonde recepten voor saladedressing niet die meer dan alleen smaak toevoegen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.