Verminder ontstekingen door van dit sap te nippen

Stefania Pelfini, La Waziya Fotografie/Getty Images

Hoewel sommige sappen op de markt boordevol toegevoegde suikers zitten en misschien niet helemaal goed zijn voor je gezondheid, kunnen andere sappen je gezondheid op verschillende manieren ten goede komen. Hoewel het misschien geen populaire keuze is, is bekend dat scherp kersensap ontstekingen in het lichaam vermindert en helpt bij spierherstel na een training.

Als je worstelt met ontstekingen, weet je hoe gevaarlijk het kan zijn; volgens de Harvard Medical School is chronische ontsteking gekoppeld aan hartaandoeningen, diabetes, kanker en artritis, evenals ziekten zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Alles wat verlichting kan bieden, kan een grote hulp zijn, dus sprak Jessica Isaacs, RD, CSSD met Cheribundi met de gezonde @Reader’s Digest over de specifieke manieren waarop het drinken van zure kers uw trainingen, spierherstel en algehele ontsteking ten goede kan komen.

Krijg de gezonde @Reader’s Digest nieuwsbrief

Close-up van onbekende Indiase tennisser die lijdt aan knieblessure in rechtbankspel.  Etnische fitte professional met pijn tijdens het vasthouden en wrijven van been na wedstrijd.  Sportieve man staat alleen in sportclub

MensenImages/Getty Images

“Tart kersensap bevat antioxidanten en ontstekingsremmende polyfenolverbindingen – micronutriënten die van nature in planten voorkomen – waarvan uit onderzoek is gebleken dat ze het herstel van op kracht gebaseerde oefeningen versnellen, spierontsteking en spierpijn verminderen en de spiermarkers verbeteren. [breakdown]’, zegt Issac.

Issacs wijst ook op twee andere onderzoeken om haar punt te bewijzen. Een komt uit de Journal of the International Society of Sports Medicine dieh laat zien hoe scherp kersensap oxidatieve stress (die ontstekingen in het lichaam veroorzaakt) en spier- en hartschade vermindert na weerstandstraining. De andere is van de Europees tijdschrift voor sportwetenschap waaruit blijkt dat scherp kersenconcentraat ook de effecten van spierbeschadiging kan verminderen en het herstel voor vrouwen kan verbeteren.

Maar werkt scherp kersensap ook voor ontstekingen die niet geassocieerd zijn met een training? Ja! Vanwege de rijke voedingsstoffen en antioxidanten die in dit sap voorkomen, kan het gewrichtspijn en -ontsteking helpen verminderen, waardoor de symptomen van artritis verminderen. Scherp kersensap bevordert ook een betere gezondheid van de hersenen, helpt je slaap en versterkt zelfs het immuunsysteem door het risico op infectie te verminderen.

Het drinken van scherp kersensap is een van de vele manieren om antioxidanten in je dieet te krijgen, wat helpt bij het vertragen van bepaalde soorten cellulaire schade en het verminderen van het risico op het ontwikkelen van een chronische ziekte, legt Issacs uit.

Eet deze vrucht elke dag voor een langer leven, zegt de wetenschap

Leave a Reply

Your email address will not be published.