Verdrievoudig uw gewichtsverlies – geen extra oefening vereist

Verdrievoudig uw gewichtsverlies – geen extra oefening vereist

Volgens nieuw onderzoek kun je drie keer zoveel gewicht verliezen als je de tijd neemt om je hersenen erbij te betrekken.

detox salade eten avocado boerenkool spruitjes salade diner eten handen eten groene salade

casanisa/ShutterstockHet echte probleem met afvallen is al dat zweet: extra sportschooltrips, gewichtheffen en joggen rond het blok. Maar misschien hoef je niet meer moeite te doen om betere resultaten te krijgen, suggereert nieuw onderzoek gepubliceerd in The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism: Zet je geest aan het werk en je zou veel meer gewicht kunnen verliezen.

De studie, uitgevoerd door University Hospitals Coventry en Warwickshire National Health Services Trust in het Verenigd Koninkrijk, omvatte 53 zwaarlijvige mensen die zich hadden aangemeld voor een intensief afslankprogramma. De helft van de mensen leerde ook mindful eten – ze kregen strategieën die hen hielpen langzamer te eten en zich op hun eten te concentreren, zoals langzamer kauwen, elke hap proeven en de tijd nemen tijdens de maaltijden. De groep die mindfulness beoefende, verloor gemiddeld drie keer zoveel gewicht in vergelijking met degenen die niet aan mindful eten deden. En het aannemen van mindful gedrag is niet zo moeilijk. Hier zijn 11 manieren waarop je mindfulness in je dagelijks leven kunt inpassen.

“Dit onderzoek is belangrijk, omdat we hebben aangetoond dat problematisch eetgedrag kan worden verbeterd met mindfulness-toepassing,” vertelde Petra Hanson, een onderzoeker en promovendus. Medisch nieuws vandaag. De strategie is toevallig ook een van de 12 afslanktrucs die alleen voedingsdeskundigen kennen.

“Individuen die de cursus hebben voltooid, zeiden dat ze beter in staat waren om maaltijden van tevoren te plannen en meer vertrouwen hadden in het zelfbeheer van het gewichtsverlies in de toekomst”, zei Hanson. Hier zijn nog eens 10 afslanktrucs die niets te maken hebben met dieet of lichaamsbeweging.

Leave a Reply

Your email address will not be published.