Tricks til at spise sundt, mens du spiser ude

At gå på restaurant bør ikke være din undskyldning for at spise usund mad. Følg disse tips, og ikke kun vil du nyde dit måltid mere, du vil føle dig tilfreds og glad, når du er færdig.

Der er næsten 200.000 “bordside” restauranter i USA i dag, et antal der fortsætter med at vokse. Men ligesom fastfood-forretninger kan disse spisesteder være tikkende bomber, når det kommer til ernæringsmæssig sundhed. Regeringsundersøgelser viser, at den mad, du typisk spiser, når du ikke er hjemme, er ernæringsmæssigt dårligere på alle måder end den mad, du spiser derhjemme.

Næsten alle kæderne har tilføjet sundere muligheder til deres menuer – hvis du ved, hvordan du leder efter dem. Du kan også stole på disse tips til at gøre det sundere at spise ude.

1. Bed om det på din måde. At spise ude er ikke tid til at være en sagtmodig forbruger, bemærker Michael F. Jacobson, Ph.D., administrerende direktør for Center for Science in the Public Interest (CSPI) og medforfatter af bogen Restaurant fortroligt. “Du skal være en assertiv forbruger ved at bede om ændringer på menuen,” siger han. For eksempel, hvis en vare er stegt, så bed om at få den grillet. Hvis det kommer med pommes frites, så bed om en side af grøntsager i stedet for. Bed om en mindre del af kødet og en større del af salaten; til salat i stedet for coleslaw; bagt kartoffel i stedet for stegt. “Bare antag, at du kan få maden tilberedt, som du vil have den,” siger Dr. Jacobson. “Meget ofte vil restauranten samarbejde.” Disse er de bedste restaurantmåltider til vægttab.

2. Bed om at “tredoble grøntsagerne, tak.” Ofte er en side af grøntsager i en restaurant virkelig som garniture – en gulerod og en gaffelfuld squash. Når du bestiller, skal du bede om tre eller fire gange den normale servering af grøntsager og tilbyde at betale ekstra. “Jeg er aldrig blevet sigtet,” siger diætist Jeff Novick, RD, vicepræsident for sundhedsfremme ved TruthNorth Health Center og tidligere ernæringsdirektør på Pritikin Longevity Center & Spa i Aventura, Florida. “Og jeg har aldrig været skuffet. Jeg bliver mæt.”

3. Spørg hvordan maden blev tilberedt; gå ikke efter menuen. Få en idé om ingredienserne i din ret, såsom salt, smør og olie, og hvor meget der bruges.

4. Bestil fra de “sunde eller lette” entréer på menuen. De fleste kæder skal angive kalorier og næringsindhold i deres fødevarer. Applebee’s, for eksempel, tilbyder godkendte Weight Watchers muligheder, First Watch har en sundere sidemenu.

5. Pas på mulighederne med lavt kulhydratindhold. Restaurantkæder er hoppet med på low-carb-vognen og tilbyder adskillige low-carb-muligheder på deres menu. Men low-carb betyder ikke low-cal.

6. Bed om at æske halvdelen af ​​din entré før det nogensinde kommer på bordet. Eller del en entré med din spisepartner. En CSPI-undersøgelse viste, at restauranter ofte serverer to til tre gange mere end fødevareetiketterne angiver som en servering.

7. Prøv dobbelte forretter. Hvis der er et godt udvalg af skaldyrs- og grøntsagsbaserede appetitvækkere, så overvej at springe hovedretten over og få to appetitvækkere til dit måltid. Ofte er det mere end nok mad til at fylde dig op.

8. Bestil en salat, inden du bestiller andet på menuen. Forskere ved Pennsylvania State University fandt ud af, at frivillige, der spiste en stor grøntsagssalat før hovedretten, samlet set spiste færre kalorier end dem, der ikke havde en første-retters salat, bemærker Novick. Disse sunde salatingredienser kan hjælpe med at forfriske dit måltid.

9. Men husk: Salater skal ikke være fyldt med usundt fedt. Dette er en grøntsagskursus – hold den velsmagende, men sund. Det betyder, at du undgår alt i en cremet sauce (coleslaw, pastasalater og kartoffelsalater) og springer baconstykkerne og stegte nudler over. Fyld i stedet op på de rå grøntsager, forkæl dig selv med et par veldrænede marinerede grøntsager (artiskokhjerter, rød peberfrugt eller svampe), og tilsæt lidt frugt eller nødder til en forandring. Faktisk er frugter som mango, kiwi, cantaloupe og pære ofte den hemmelige ingrediens i firestjernede salater.

10. Se tilføjelserne til grøntsagssalater. Selv salater, der for det meste er rå grøntsager, er et problem, hvis de er fyldt med ost, kød og raffinerede kerner som croutoner. Italienske antipasto-salater er også en sundhedsudfordring med al deres salami, krydret skinke og ost. Få salaten, men spørg kun efter grøntsager.

11. Gør gaffeldykket. Kan du ikke lide det, når din salat drukner i et hav af olie? Kom din dressing ved siden af ​​i en lille skål. Dyp din tomme gaffel i dressingen, og spyd derefter en gaffelfuld salat. Du vil blive overrasket over, hvordan dette smager helt rigtigt, og hvor lidt dressing du vil bruge.

12. Tjek menuen inden du tager hjemmefra. De fleste kæder lægger deres menuer ud på deres websteder. For eksempel giver Ruby Tuesdays Fit & Trim-menu ernæringsoplysninger og fremhæver sundere muligheder. Du kan bestemme, før du nogensinde rammer værtindestanden, hvad du vil bestille. Omvendt, hvis du ikke ser noget, der er sundt, så vælg en anden restaurant. Disse 25 kaloriefattige muligheder på restauranter kan hjælpe dig med at beslutte, hvad der skal til middag.

13. Læs mellem linjerne. Enhver menubeskrivelse, der bruger ordene cremet, paneret, sprød, sauced eller fyldt, er sandsynligvis fyldt med mættet fedt. Andre “pas på” ord omfatter: smøragtig, sauteret, stegt på panden, gratineret, Thermidor, Newburg, Parmesan, ostesauce, flosset og au lait, à la mode, eller au fromage (med mælk, is eller ost).

14. Bed tjeneren om at springe brødkurven over. Hvis du skal have noget at gumle på, mens du venter på din bestilling, så bed om en tallerken med rå grøntsager. Du bør aldrig nogensinde spise disse ting på en restaurant.

15. Spring over de smarte drinks. Hvis du skal bestille en alkoholisk drink, så glem margaritas, piña coladas og andre eksotiske blandede drinks. De inkluderer ofte sukkerholdige blandere. Vælg i stedet et glas vin, en let øl, en vodka og tonic eller en simpel martini (uden chokoladesprit, syrlige grønne æblesnaps eller triple sec).

16. Top en bagt kartoffel med grøntsager fra salatbaren. Eller spørg, om de har salsa – den ultimative kartoffeltopper, både hvad angår smag og sundhed. Bare gå let på smør og cremefraiche.

17. Bestil fisk. Bare sørg for at den ikke er stegt. Da CSPI vurderede mad, der blev serveret i fiske- og skaldyrskæder og uafhængige restauranter, fandt forskere, at der var masser af muligheder for lavt fedtindhold og lavt natriumindhold. Plus, du kan bestille fisk og skaldyr på så mange forskellige måder – dampet, bagt, stegt, sauteret, sort eller grillet.

18. Drik vand under hele måltidet. Det vil bremse dig, hjælpe dig med at nyde maden mere og lade beskeden komme til din hjerne, at du er mæt – før din tallerken er tom.

19. Klæd dig altid ud for at gå ud. Også selvom det bare er en almindelig familierestaurant. Hvis du ser det at spise ude som en begivenhed eller en godbid, snarere end en måde at få en hverdagsmiddag på, vil du ikke spise ude så ofte. Og det er godt både ud fra et sundhedsmæssigt og et omkostningsmæssigt synspunkt.

20. Spring desserten over. Du kan altid have noget sorbet eller endda et lille stykke chokolade derhjemme. Det er meget bedre sundhedsmæssigt end Triple Chocolate Meltdown (1070 kalorier) eller et bjerg af is toppet af et andet bjerg af flødeskum.

Leave a Reply

Your email address will not be published.