Tekenen dat uw gewichtstoename uw gezondheid schaadt

Gewichtstoename beperkt niet alleen uw garderobe en uw zelfrespect ondermijnt – het kan een symptoom zijn van een aantal ernstige gezondheidsproblemen. Hier is waar je op moet letten.

man met overhemd barstend bij knoopsgaten, mislukte diëten en het eten van het verkeerde voedsel.  Gewichtsverlies concept.  Strak overhemd.Sharomka/Shutterstock

Je vet zit rond het midden

Niet alle gewicht is gelijk – en als u buikvet of een “reservewiel” heeft, kan dit een marker zijn voor cardiovasculaire problemen. Een studie gepubliceerd in de Tijdschrift van het American College of Cardiology in 2016 ontdekte dat hoe meer buikgewicht, hoe groter het risico op hartaandoeningen. “Vetcellen in de buik worden geassocieerd met een verslechtering van de insulineresistentie, wat op zijn beurt wordt geassocieerd met hoge bloeddruk, hoger cholesterol en een hoger risico op diabetes mellitus type 2”, zegt UPMC-endocrinoloog en internist Jason Ng, MD, Clinical Associate Professor of Geneeskunde aan de Universiteit van Pittsburgh. “Al deze risicofactoren verhogen het risico op hartaandoeningen.” Probeer deze huismiddeltjes om buikvet te verliezen.

Je eet veel snoep

Sommige onderzoeken suggereren dat suikerinname zelf diabetes veroorzaakt, maar het eten van te veel snoep veroorzaakt zeker gewichtstoename, een belangrijke risicofactor voor de ziekte. “Ongeveer 90 procent van de type 2-diabetespatiënten heeft overgewicht of obesitas”, zegt Mohammad Kawji, MD, doctor in de endocrinologie en stofwisselingsstoornissen bij Spectrum Health. “Gewichtstoename wordt geassocieerd met metabole veranderingen, voornamelijk insulineresistentie, wat het risico op het ontwikkelen van diabetes in de toekomst verhoogt.” Omdat de alvleesklier meer insuline moet afscheiden om de bloedsuikerspiegel in evenwicht te brengen, mislukt het uiteindelijk, stijgt de bloedsuikerspiegel en ontwikkelt zich diabetes. Een eenvoudige bloedtest kan controleren of uw bloedsuikerspiegel verhoogd is. Helaas zegt Dr. Ng dat diabetesmedicatie ook gewichtstoename kan veroorzaken, omdat ze het lichaam in staat stellen meer suiker op te nemen. Bekijk hoeveel frisdrank er nodig is om uw risico op diabetes type 2 te verhogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.