Silk + Sonder Review: hoe ik dit zelfzorgdagboek gebruik

Hier is mijn recensie van Silk + Sonder, een abonnementsservice die u helpt uw ​​doelen te bereiken met behulp van prachtige zelfzorgdagboeken die elke maand bij u thuis worden bezorgd.

Een zelfzorgdagboek: mijn dagelijkse metgezel

Omdat ik voor mijn werk schrijf en edit, schrijf ik zelden in mijn eigen tijd. Dat veranderde allemaal met de Covid-19 pandemie.

Ik voelde me verloren, gedesoriënteerd en kwetsbaar. Eindelijk besefte ik dat ik meer van mijn gedachten op papier moest uiten, en dat bracht me ertoe een zelfzorgdagboek te beginnen. Ik besloot de abonnementsservice Silk + Sonder te proberen, die maandelijkse zelfzorgjournalen verzendt die je helpen maaltijden te plannen, je humeur bij te houden en je gedachten vast te leggen. (Hier leest u hoe u een dagboek begint te schrijven.)

Dit dagboek is een dagelijkse metgezel geworden tijdens de pandemie en ik beschouw het als een investering in mijn mentale welzijn. (Dit zijn de beste bullet-journals op Amazon.)

Hier leest u hoe het me hielp mijn doelen te bereiken, mijn mentale gezondheid te verbeteren en vooral, me hielp om prioriteiten te stellen.

Met dank aan Lizette Borreli

Wat is Silk + Sonder?

Silk + Sonder werd geboren toen de oprichter en CEO van het bedrijf Meha Agrawal zich drie jaar geleden gevangen voelde in een emotionele sleur.

Agrawal navigeerde haar opties om ondersteuning te zoeken, maar “therapie voelde intimiderend, coaching was duur, angstmedicatie leek riskant en meditatie-apps waren eerlijk gezegd saai”, zegt ze.

In de kern is Silk + Sonder geworteld in de principes van positieve psychologie, volgens Agrawal. Elke maand krijg je een zelfzorgdagboek thuisbezorgd. U kunt $ 20 per maand betalen of een jaarabonnement ($ 180) krijgen en de Silk + Sonder-planner van de volgende maand arriveert tot twee weken van tevoren, zodat u dienovereenkomstig kunt plannen.

Het ontwerp van Silk + Sonder is delicaat, met een roségouden spiraalbinder. De 56 pagina’s zijn gevuld met aquarelkunst, citaten van opmerkelijke figuren (zoals Ralph Waldo Emerson) en tot nadenken stemmende schrijfopdrachten. Voor januari was het thema ambitie. (Leer hoe u meer “me-time” kunt creëren.)

Het thema, de kunst, citaten en prompts veranderen maandelijks. “We proberen een seizoensgebonden tintje aan onze thema’s toe te voegen”, zegt Agrawal. “Bovendien is het begrijpen wat onze leden in het verleden leuk vonden, waar er een kans is voor uitdaging en persoonlijke groei, en welke thema’s nieuwe lay-outs en activiteiten zullen inspireren die we in de tijdschriften kunnen integreren.”

Silk and Sonder dagboek Kleurplaat

Met dank aan Lizette Borreli

Mijn favoriete Silk + Sonder dagboekpagina’s

Elk tijdschrift heeft een index die u naar de verschillende pagina’s leidt – van een maandelijks overzicht tot een maandelijkse onkostenregistratie. Het grootste deel van het dagboek heeft een week-tot-week-indeling waarmee u uw takenlijst, belangrijke doelen en hoe u zich die week wilt voelen, kunt opschrijven.

Bovendien is er een bijbehorend maaltijdplan, een plan voor de gezondheid van geest en lichaam, boodschappenlijstje en een kleine doos waarin u kunt nadenken over heerlijk eten, herinneringen en liedjes. Er is zelfs een kleurplaat voor volwassenen. Het is een van mijn favoriete pagina’s, want na het bijhouden van de kosten kan ik ontstressen met wat kleurplaten voor volwassenen. Het stelt me ​​in staat om verantwoordelijkheid te combineren met creativiteit. (Ontdek hoe u een zelfzorgplan kunt maken.)

Ik moet toegeven dat toen ik het dagboek voor de eerste keer opende, ik me overweldigd voelde door het idee om al deze schrijfopdrachten te moeten doen. Maar het mooie is dat het niet hoeft. Je kunt het in je eigen tempo invullen en er is geen goede of foute manier om het te doen.

Ik kies ervoor om in de gewenste volgorde te gaan en oefeningen over te slaan die niet voor mij werken, zoals de maandelijkse onkostenteller. (Ik heb het een keer gebruikt, maar ik wil dat niet altijd doen tijdens mijn downtime!)

Ik heb echter twee hoofdpagina’s die ik graag consequent invul bij elk nieuw dagboek dat ik krijg: de pagina’s met maaltijdplanning en intenties.

Maaltijdplanningspagina

Ik gebruik de pagina met het maaltijdplan religieus en scheur het uit om aan mijn koelkast te hangen. Het houdt me verantwoordelijk en houdt me op het goede spoor met mijn gezondheids- en fitnessplannen. Omdat 2020 zo’n chaotisch en onvoorspelbaar jaar is, was een beetje stabiliteit en routine zeer welkom.

Intenties pagina

Mijn andere favoriete gedeelte van de Silk + Sonder-tijdschriften: de Intentions-pagina. Het bevat zes afzonderlijke vakken, waaronder geestelijke gezondheid, persoonlijk leven, lichamelijke gezondheid, belangrijke relaties, geldbeheer en professionele doelen. Het is een leuke manier om met jezelf in contact te komen en te vragen, “Wat zijn mijn intenties voor deze maand?”

Voordat ik deze dagboeken gebruikte, heb ik nooit tijd gereserveerd om gewoon na te denken over de verschillende aspecten van mijn leven en mijn intenties op te sommen. Ik zou mentale aantekeningen maken, maar door ze op te schrijven en op de pagina te zien, worden ze concreter. Dit moet ook niet als een karwei voelen. Als dit het geval is, moet u mogelijk uw aanpak aanpassen. “Intenties stellen is geen takenlijst maken”, herinnert het dagboek me er vriendelijk aan.

Wat is Sonder Club?

Silk + Sonder is meer dan alleen het fysieke dagboek en schrijfopdrachten. Abonnerende leden krijgen toegang tot Sonder Club, een privé-community Facebook-pagina voor ‘inspiratie, ondersteuning en verantwoording’, zegt Agrawal. Hier vind je collega-tijdschrifthouders die hun tips delen over welke producten zij voor het tijdschrift gebruiken. Ze delen ook de unieke manieren waarop ze de dagboekpagina’s versieren en gebruiken. (Leer hoe een dankbaarheidsdagboek tot geluk kan leiden.)

Ik gebruik deze graag Jiulyning kristallen diamanten pennen ($ 8 voor 3-pack) omdat ze goed passen bij het ontwerp van het dagboek, en ze maken van mijn dagboek een leuke en opwindende ervaring.

Wat zijn Sondercirkels?

Naast Sonder Club krijgen abonnees gratis en voorrangstoegang tot Sonder Circles, dit zijn dagboekworkshops met een groep mensen op Zoom. Je neemt deel aan schrijfopdrachten en oefeningen en je kunt je schrijven delen met andere leden in je Sonder Circle-sessie (als je dat prettig vindt).

Om de Sonder Circles intiem te houden, wordt deze meestal rond de 15 personen gehouden. Niet-abonnees kunnen zich ook aanmelden om deel te nemen aan een virtuele Sonder Circle voor een vergoeding van $ 10.

Mijn eerste Sonder Circle was een lonende ervaring. In een van onze schrijfoefeningen spraken we over hoe we onze respectieve doelen konden bereiken, van op vakantie gaan tot spiritueler worden.

Het was verfrissend en geruststellend om te communiceren met een kleine groep mensen met verschillende locaties en achtergronden die op mij leken.

Wat de wetenschap zegt over het bijhouden van een dagboek

Het is aangetoond dat het bijhouden van een dagboek gunstig is voor de geestelijke gezondheid. Een studie van noodlijdende jonge volwassenen, gepubliceerd in De kunsten in psychotherapie, ontdekte dat tweemaal per week 15 minuten in een dagboek schrijven, angst, depressie en vijandigheid hielp verminderen. Dit werd vergeleken met degenen die werden gevraagd hun plannen voor de dag op te schrijven of te tekenen.

Er is een groeiende behoefte aan een betere geestelijke gezondheid en welzijn in het algemeen. Mensen over de hele wereld ervaren verhoogde niveaus van stress, angst en bezorgdheid die gepaard gaan met de onzekerheid van de pandemie.

In juli 2020 heeft de Kaiser Family Foundation, een non-profitorganisatie die zich richt op gezondheidsproblemen in de Verenigde Staten, een onderzoek uitgevoerd om de geestelijke gezondheidsresultaten van volwassenen tijdens de pandemie te volgen. Drieënvijftig procent van de volwassenen in de Verenigde Staten zei dat de zorgen en stress als gevolg van de pandemie een negatief effect hebben gehad op hun geestelijke gezondheid. Ter vergelijking: 32 procent van de volwassenen meldde in maart 2020 een verslechtering van de geestelijke gezondheid.

Zelfzorgproducten zoals dit tijdschrift kunnen helpen.

Wat ik leuk vind aan Silk + Sonder

Als Latinx wordt praten over mentaal welzijn langzaamaan minder gestigmatiseerd in mijn gemeenschap. Toen ze opgroeiden, werden woorden als angst of depressie als taboe beschouwd aan de eettafel.

Pas op de middelbare school en het begin van de universiteit begon ik hulpmiddelen voor zelfzorg te ontdekken, zoals yoga, dagboeken en podcasts zoals de Dagelijkse glans– een meditatie-podcast voor doordeweeks. Langzaam begon ik met mijn moeder te praten over het gebruik van deze middelen, en ze heeft me enorm gesteund. Ze moedigt me zelfs aan via de telefoon als ik haar vertel dat ik aan yoga doe of mediteer.

Net als ik ervoer Agrawal hoge verwachtingen en familiedruk om uit te blinken.

“Toen ik opgroeide in Zuid-Azië, werd er veel druk uitgeoefend om op alle gebieden van mijn leven te presteren en te presteren”, zegt Agrawal. “Ik merkte dat dit een gemeenschappelijk thema leek te zijn dat bestond bij veel andere vrouwen van kleurgemeenschappen. En wat nog erger is, is dat we niet echt praten over het belang van mentaal welzijn in onze huizen.”

het komt neer op

Journaling kan ons veel leren over onszelf en hoe we prioriteit kunnen geven aan ons mentale welzijn. Het is een voortdurende investering met resultaten op lange termijn.

Als je net als ik bent en aarzelt om je financieel in te zetten voor iets nieuws, kun je het maandelijkse abonnement van $ 20 proberen met gratis verzending. Voor mij is het iets waar ik mezelf af en toe mee wil trakteren, vooral als ik weet dat ik een uitdagende maand voor de boeg heb met nieuwe projecten, zowel in mijn werk als in mijn privéleven.

Na een moeilijk 2020 is dit een uitstekend cadeau voor zelfzorg, niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn vrienden die op zoek zijn naar nieuwe manieren om aan zelfzorg te doen.

Het is belangrijk op te merken dat u hulp moet zoeken als u die nodig heeft. Journaling is niet bedoeld als vervanging van medicijnen of therapie voor psychische aandoeningen. Het is belangrijk om eerst met uw arts te praten over eventuele geestelijke gezondheidsproblemen die u heeft. U en uw arts kunnen samenwerken om de beste manier te vinden om met uw symptomen of frustraties om te gaan.

“Je persoonlijke groeireis hoeft niet zelf te worden genavigeerd – Silk + Sonder is daar het levende bewijs van”, zegt Agrawal.

Vervolgens zijn hier geluksboeken die deskundigen op het gebied van geestelijke gezondheid vertrouwen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.