Sådan laver du hummus: nemme opskrifter at lave derhjemme

Høflighed Rachael Hartley, RD

Indlæst Zucchini Hummus

Rachael Hartley, RD, LD, Rachael Hartley Ernæring

“Den sjove tilføjelse af zucchini til denne hummusopskrift tilføjer en lys og smuk farve og hjælper også med at gøre hummusen ekstra glat og cremet,” siger Hartley. “Som en, der elsker at snacke hummus og chips, elsker jeg, hvordan denne opskrift gør det til et velafrundet måltid ved at fylde en tallerken hummus med grøntsager, oliven og fetaost.”

Ingredienser:

Zucchini hummus

1 stor zucchini, skåret i 4 planker

1 spiseskefuld plus 1 tsk olivenolie

1,5 dl kikærter, drænet og skyllet

1/4 kop tahini

1/4 kop hakket frisk persille

Saft af 1/4 citron

2 fed hvidløg, hakket

1/2 tsk spidskommen

Hakket salat

1/2 stor agurk, udsået og skåret i tern

3/4 pint cherrytomater i kvarte

4 store radiser i tern

1/4 stort rødløg i tern

1/3 kop kalamata oliven, halveret

1 dåse kikærter, drænet

1/4 kop hakket frisk dild

Saft af 1/4 citron

1 spsk olivenolie

1 kop smuldret feta

Til servering

Hakkede friske krydderurter (prøv dild, persille og/eller mynte)

Røget paprika

Olivenolie

Varmt pitabrød

Instruktioner:

Sådan laver du zucchini-hummusen: Forvarm grillen til medium-høj varme. Vend zucchinien med en teskefuld olivenolie, og smag til med salt og sort peber. Placer zucchini på grillen, og steg 4-5 minutter på hver side, indtil de er møre og godt markeret. Fjern og stil til side til afkøling let. Kom kikærter, tahin, persille, citron, hvidløg og spidskommen i en foodprocessor. Hak zucchinien og kom den i foodprocessoren. Blend, stop for at skrabe siderne ned efter behov, indtil hummus er glat og cremet. Blend en spiseskefuld olivenolie i og smag til med salt og sort peber. Læg hummus til side.

For at lave den hakkede salat: Smid agurk, cherrytomater, radiser, rødløg, oliven, kikærter og dild sammen i en stor skål. Tilsæt citronsaft, olivenolie, smag til med salt og sort peber og rør rundt. Vend forsigtigt smuldret feta i.

Hæld hummus på en tallerken med en stor ske. Brug den bagerste ende af skeen til at sprede den rundt om pladen, så du danner en brønd i midten. Tilføj en kugle hakket salat til brønden. Pynt med krydderurter, røget paprika og et skvæt olivenolie. Server med varm pita.

Høflighed Melissa Nieves, LND, RD, MPH

Hjemmelavet hummus uden tahini opskrift

Melissa Nieves, RD, Nutrición al Grano

Lav dette hummusalternativ uden tahin. “Jeg vil ikke nødvendigvis undlade tahini – det er bare, at der, hvor jeg bor, i Puerto Rico, er det ikke en nem ingrediens at finde, så jeg laver normalt hummus uden,” siger Nieves. “Jeg kan godt lide min opskrift, fordi den bruger ristede røde peberfrugter, som er en ingrediens, vi bruger meget i latinsk madlavning, hvilket giver den en speciel smag og tilføjer mere farve til din standard hummusopskrift.”

Ingredienser:

1 (14-ounce) dåse kikærter, drænet

1/4 kop hvidt eller rødløg, hakket

1 fed frisk hvidløg

1/2 kop frisk persille

1 dåse ristet rød peberfrugt, afdryppet

1/4 kop ekstra jomfru olivenolie

2 spsk citronsaft

Salt og peber efter smag

Kværnet paprika (valgfrit)

Yderligere olivenolie (valgfrit)

Instruktioner:

Kom kikærterne i en foodprocessor eller højhastighedsblender. Tilsæt løg, hvidløg, persille, rød peber, olivenolie, citronsaft, salt og peber. Bearbejd alle ingredienserne, indtil de er glatte. Du kan smage til med et skvæt olivenolie og stødt paprika, hvis du ønsker det. Server som forret med hakkede grøntsager, pita chips eller tortillas. Du kan også bruge den i sandwich, pitas eller wraps.

Høflighed Mackenzie Burgess, RDN

Jordnøddesmør Hummus

Mackenzie Burgess, RD, ejer og opskriftsudvikler hos Cheerful Choices

I stedet for tahin, prøv jordnøddesmør som et alternativ. “Denne dip er traditionelt lavet med tahin, en pasta lavet af sesamfrø, men du kan også lave den uden tahin,” siger Burgess. “Da jeg ikke altid har tahin ved hånden, kan jeg ofte godt lide at erstatte med en billig spisekammer: jordnøddesmør! Hjemmelavet jordnøddesmørhummus giver den samme nøddesmag og tager kun fem minutter at lave. Jeg kan godt lide at parre det med farverige grøntsager og fuldkornspitachips for en afbalanceret snack.”

Ingredienser:

1 (15-ounce) dåse kikærter, drænet

2 spsk jordnøddesmør*

2 spsk citronsaft

1 stort fed hvidløg

1 spsk olivenolie, plus mere efter behov

1/2 tsk salt

2 spsk vand

Yderligere krydderier eller tilføjelser efter eget valg: Prøv et drys spidskommen, paprika, bagelkrydderi eller cayennepeber. Du kan også smide et par ristede røde peberfrugter eller en håndfuld friske hakkede krydderurter i.

Instruktioner:

Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og blend til det er glat. Tilsæt eventuelt mere olivenolie for at opnå den ønskede konsistens. Opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet i op til en uge.

*Du kan bruge solsikkekernesmør, hvis du er nøddefri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.