Sådan laver du chiafrøbudding: 8 lækre opskrifter at prøve

Tolimir/Getty Images

Hvad er chiafrø?

Det er ikke underligt, at ernæringseksperter elsker chiafrø. Som protein- og fiberfyldte ernæringsmæssige vidundere er chiafrø en kilde til omega-3 fedtsyrer og høj i antioxidanter. De er også fulde af knoglestyrkende calcium, magnesium og mangan.

“Disse små frø giver et kraftfuldt slag,” siger Akua Woolbright, PhD, national ernæringsdirektør for Whole Cities Foundation, den nonprofit-afdeling af Whole Foods. “De kan blandes til smoothies, røres i yoghurt og bruges til at lave morgenmadsbarer, kornprodukter eller chiabudding. De kan drysses på salater, tilsættes supper, røre og andre kogte retter. Og de kan blandes i brød og en række forskellige bagværk, bruges som ægerstatning og tilsættes te, limonader og andre drikkevarer.”

Kort sagt kan chiafrø bruges på en næsten uendelig kombination af måder.

Chias nøddeagtige, men subtile smag gør dem særligt gode til at blande i opskrifter. “Chia frø er ekstremt alsidige, da de let inkorporeres i mange forskellige typer fødevarer uden at ændre smagen væsentligt,” siger Melissa Nieves, RD, en registreret diætist hos Kemtai, en personlig træner-app. Chiafrøbudding er en særlig god måde at spise chia på, og opskrifterne er talrige.

Her er otte gode opskrifter på chiafrøbudding, som du vil elske, med tilladelse fra registrerede diætister.

melissa nieves græskar krydderi chia buddingHøflighed Melissa Nieves

Græskar Spice Chia Pudding

Nieves’ opskrift på chiafrøbudding kombinerer chiafrø, der er gode for dig, med kokosmælk, græskarkrydderi og brun farin.

Ingredienser:

  • 1/2 kop kokosmælk
  • 1/4 kop græskarpuré
  • 1/2 tsk. græskar pie krydderi
  • 1/2 spsk. brunt sukker
  • 2 spsk. Chia frø

Instruktioner:

Bland alle ingredienser i en murerkrukke eller anden beholder, bland godt. Dæk til og stil på køl i mindst fire timer eller natten over.

Leave a Reply

Your email address will not be published.