Pumpkin Spice Latte: En ernæringsekspert-godkendt opskrift

Efterhånden som sommerens dage svinder ind, og selv før efteråret begynder, kommer græskarkrydderitiden. Hvis du ikke allerede har gjort det, tænker du sikkert på at bytte dit kolde bryg til den dekadente opskummede mælk og skummende flødeskum græskar krydderi latte fra din lokale yndlings kaffebar. Din go-to græskar krydderi latte har dog muligvis ikke så meget næringsværdi, som du ville håbe på.

Hvad er der i en Starbucks Pumpkin Spice Latte?

Tag for eksempel et kig på Starbucks Pumpkin Spice Latte, også kendt som PSL. Den store 16-ounce drink – komplet med flødeskum, græskarsauce og græskarkrydderi-topping – indeholder 380 kalorier. Det lyder måske ikke så slemt for en lækker godbid.

Men som registreret diætist og opskriftsudvikler er sukkerindholdet det, der virkelig stopper mig i mine spor. Drikken indeholder 50 gram sukker. Det er en del. Mens Starbucks ikke siger, hvor meget af det der er tilsat sukker, råder 2020-komitéen for kostvejledninger folk til at skære endnu mere ned på tilsat sukker – til seks procent af de samlede daglige kalorier.

For en daglig diæt på 2.000 kalorier er det et loft på 120 kalorier eller omkring otte teskefulde sukker. Dette er en væsentlig reduktion fra de nuværende 10 procent af de samlede daglige kalorier, der anbefales som den øvre grænse i de nuværende kostråd.

Kunstige smags- og farvestoffer

Der er kunstige ingredienser, som kunstige smagsstoffer og farver, som mange kaffebarer bruger. (For en ordens skyld bruger Starbucks nu ægte græskarpuré og en naturlig madfarve, annatto, i sin græskarkrydderisauce.) Der er også udgifterne til disse sæsonbestemte lattes.

Ikke overraskende er Starbucks PSL den mest populære sæsonbestemte drik, med 424 millioner solgt på landsplan, rapporterer CNBC. Græskarkrydderi-latten er en forretning på flere milliarder dollars, som din lokale kaffebar har udnyttet. (Tjek disse sundhedsmæssige fordele ved kaffe.)

Høflighed @amydgorin/instagram

En sundere græskar krydderi latte

Fordi jeg vil have dig til at nyde fordelene ved en læskende græskar-krydderi latte uden ekstra kalorier og tilsat sukker – og uden at sætte et bule i din pung – har jeg lavet denne nemme, sunde og lækre opskrift, som du kan lave på egen hånd køkken på få minutter.

Denne græskarkrydderiopskrift er ernæringsekspert-godkendt og indeholder kun 110 kalorier pr. portion. Spring over den piskede topping, hvis du gerne vil barbere endnu flere kalorier. Her er også den bedste del: denne græskar krydderi latte har kun 12 gram sukker – og giver lidt protein og fibre for at hjælpe med at holde dig mæt i længere tid.

Pro tip: Når du køber græskarpuréen, så sørg for at købe sorten, der kun er græskar. Mens rent græskar er fyldt med ernæringsmæssige fordele, indeholder græskartærtefyld tilsat sukker og krydderier.

Du behøver i øvrigt ikke en espressomaskine for at lave denne latte. Du kan piske den op med en fransk presse, eller du kan endda bruge en espresso stege pod.

Hjemmelavet græskar Spice Latte opskrift

Ingredienser:

  • 8 ounce barista havremælk
  • 2 spsk græskarpuré på dåse
  • 1 spiseskefuld + 1 tsk ahornsirup
  • ⅛ tsk stødt muskatnød, delt
  • Knib stødt nelliker, delt
  • 4 ounce espresso
  • ¼ kop let pisket topping

Rutevejledning:

I en lille gryde ved middel varme kombineres mælk, græskar, ahornsirup og alt på nær et strejf af muskatnød og nelliker. Rør rundt med en træske. Varm op til den er varm, og fjern straks. Bryg espresso og del i to krus. Hæld mælkeblandingen oven på espressoen. Top med flødeskum og de resterende krydderier. Gør to portioner.

Ernæringsoplysninger pr. portion:

Kal: 110 Fedt: 2,5 g Sat fedt: 1 g Pro: 2 g Kulhydrater: 21 g Sukker: 12 g Fiber: 2 g Chol: 5 mg Sod: 75 mg

Leave a Reply

Your email address will not be published.