Pompoenpitolie: voordelen en bijwerkingen om te weten

Blijkt dat het meer bevat dan alleen leuke, feestelijke herfstsmaken. Dit is waarom pompoenpitolie het ontbrekende deel van je schoonheidsroutine kan zijn.

Basisprincipes van pompoenpitolie

Mensen associëren pompoen als een herfstbak- en kooknietje of feestelijke decoratie, met de zaden die gewoonlijk worden aangeprezen als een gezonde snack.

Maar het gebruik van pompoen gaat veel verder dan dat, met pompoenpitolie die zelfs verschillende gezondheidsvoordelen biedt.

Hier is alles wat u moet weten.

Wat is pompoenpitolie?

Koudgeperste pompoenpitolie is afkomstig van gepelde pompoenpitten en wordt vaak gebruikt om te koken.

Je vindt het bij de meeste kruideniers, of zelfs bij discountwinkels zoals Home Goods, volgens Gabrielle Mancella, een geregistreerde diëtist in Orlando, Florida.

Het wordt ook verkocht in pil- of capsulevorm in sommige gezondheidswinkels, wat een meer gebruikelijke manier is voor mensen om het te consumeren als ze de gezondheidsvoordelen willen.

Almaje/Getty Images

Is pompoenpitolie goed voor je?

Het is niet verwonderlijk dat pompoenpitten, samen met hun olie, voedingsstoffen bevatten, net zoals de groente in zijn oorspronkelijke vorm is.

“Pompoenen bevatten een grote hoeveelheid vitamine A vanwege hun rijke oranje kleur, dus dit is in wezen waar ze de meeste lof voor krijgen, maar als het gaat om hun vetbron, bevat het aantoonbaar meer voedingsstoffen per portie”, zegt Mancella.

Slechts één eetlepel pompoenpitolie zit ook vol met de meeste elektrolyten die volwassenen nodig hebben, waaronder kalium, magnesium, calcium en fosfor, waardoor het een geweldig mechanisme is om hydratatie te bevorderen, zegt Mancella.

“Je kunt het toevoegen aan water of smoothies om ervoor te zorgen dat je de meeste mineralen uit je dieet haalt, [while also helping ward off] een opgeblazen gevoel en het vasthouden van water, “zegt ze. “Het bevat ook zink dat ons immuunsysteem kan helpen om ons beter voor te bereiden op tijden van ziekte.”

Pompoenzaadolie bevat ook 3 gram enkelvoudig onverzadigd vet en 7 gram meervoudig onverzadigd vet, beide hart-gezonde vetten, per eetlepel, zegt Amy Gorin, een geregistreerde diëtist en eigenaar van Plant-Based Eats in Stamford, Connecticut.

Toepassingen van pompoenpitolie

Zoals met de meeste andere bakoliën, zijn er verschillende manieren waarop u pompoenpitolie in uw kookroutine kunt opnemen om zowel de gezondheidsvoordelen als de aantrekkelijke smaak te benutten.

“Pompoenpitolie heeft een lager rookpunt van 320 graden Fahrenheit, wat betekent dat het een betere afwerkingsolie is voor saladedressings of zelfs om toe te voegen aan smoothies of om een ​​vinaigrette te maken om op geroosterde groenten te scheppen”, zegt Gorin.

Houd er rekening mee dat pompoenpitolie gemakkelijk ranzig wordt, dus bewaar het op een koele, donkere plaats of bewaar het in de koelkast om de houdbaarheid te verlengen.

Voordelen voor de gezondheid van pompoenpitolie

Pompoenpitolie heeft verschillende positieve effecten op de gezondheid.

Een voorbeeld hiervan is de gezondheid van de urinewegen. Een studie in de Tijdschrift voor traditionele en complementaire geneeskunde ontdekte dat mensen die tussen de 500 en 1.000 milligram van een pompoenpitolie-extract slikten, na 12 weken een verbetering van hun symptomen van een overactieve blaas zagen, inclusief urineren tijdens het slapen ‘s nachts.

Evenzo beschouwen sommigen pompoenpitolie als een alternatieve behandelingsoptie of aanvulling voor vergrote prostaat (goedaardige prostaathyperplasie), die pijn kan veroorzaken en de urinestroom kan blokkeren.

een studie in Voedingsonderzoek en praktijk keek naar 47 mensen ouder dan 12 maanden met een vergrote prostaat. Ze ontdekten dat mensen die deze aandoening hadden, een verbetering van hun symptomen zagen bij het nemen van pompoenpitten en palmetto-oliën, zonder negatieve bijwerkingen.

Ander onderzoek heeft ook aangetoond dat pompoenpitolie, een onverzadigd of ‘goed’ vet, kan helpen om een ​​goede gezondheid van het hart te bevorderen en mogelijk kan helpen bij het verlagen van cholesterol, aldus het tijdschrift. oplage.

“Er is ook onderzoek dat suggereert dat pompoenpitolie kan helpen het ‘goede’ HDL-cholesterolgehalte bij vrouwen te verhogen”, zegt Gorin. “In één onderzoek hadden vrouwen die de menopauze hadden ondergaan en die gedurende drie maanden dagelijks pompoenpitolie kregen, hogere HDL-waarden en lagere diastolische bloeddruk.”

Pompoenpitolie heeft ook enkele andere potentiële voordelen. Dierstudies in het tijdschrift Voeding en kanker suggereerde dat het kan helpen bij de preventie van borstkanker. Toch is er momenteel geen onderzoek dat dit voordeel bij mensen bevestigt.

Is pompoenpitolie goed voor je haar en huid?

Als je op zoek bent naar oplossingen voor haargroei, kan pompoenpitolie het proberen waard zijn, omdat het bij mannen aan dit voordeel is gekoppeld.

In een studie uit 2014 in het tijdschrift Evidence-based complementaire en alternatieve geneeskundem, mannen die gedurende 24 weken dagelijks vier supplementen van 100 milligram met pompoenpitolie en andere ingrediënten slikten, ervoeren 40 procent meer haargroei dan de mannen in de placebogroep, zonder nadelige effecten tijdens het consumeren ervan. (Het onderzoek werd gefinancierd door de supplementfabrikant, dus aanvullend onderzoek is nodig om de bevindingen te bevestigen.)

Als het gaat om andere mogelijke voordelen voor de huid, kan pompoenpitolie acne helpen.

“Pompoenpitolie heeft ook antimicrobiële activiteit en wordt aangeprezen als een gunstige behandeling voor acne”, zegt Patricia Farris, MD, een gecertificeerde dermatoloog bij Sanova Dermatology in Metairie, Louisiana.

Hoewel algemeen wordt aangenomen dat het veilig is om oliën rechtstreeks op de huid aan te brengen, merkt Dr. Farris op dat het van cruciaal belang is om rekening te houden met mogelijke contactallergieën en deze op te zoeken in producten die zijn samengesteld met andere ingrediënten om aan de veilige kant te blijven.

het komt neer op

Net als andere oliën is pompoenpitolie een veelzijdige kookoptie die naast een heerlijke smaak ook verschillende gezondheids- en schoonheidsvoordelen kan bieden.

Overweeg om het op te halen de volgende keer dat u de selectie bakolie doorneemt of in een natuurvoedingswinkel bladert.

Leave a Reply

Your email address will not be published.