Pilates voor gewichtsverlies: kan Pilates u helpen gewicht te verliezen?

Pilates omvat low-impact oefeningen en kleine bewegingen die gericht zijn op de kern. Hier leest u hoe de oefening u kan helpen af ​​te slanken.

Wat is Pilates?

Hoe ijverig beoefenaars Pilates ook prijzen, casual sporters benaderen het met een zekere mate van scepsis. Is het niet veel kernwerk?ze denken. Al dat lichaam-geest gedoe klinkt ingewikkeld. En wat is dat in hemelsnaam voor een machine?!

Als dat klinkt zoals jij, mis je misschien een geweldige training.

De praktijk, opgericht door Joseph Pilates en in de jaren 1920 naar de Verenigde Staten gebracht, richt zich inderdaad op de kern als je bewegingscentrum.

Maar het draait ook allemaal om kleine bewegingen en low-impact oefeningen die je flexibiliteit en bewegingsbereik op de proef stellen.

Pilates-bewegingen bouwen en vertrouwen op kracht, uithoudingsvermogen, stabiliteit en een verbinding tussen lichaam en geest, zegt Enja Schenck, een in New York City gevestigde Pilates-leraar en docent bewegingswetenschappen aan het Lehman College.

Pilates neemt een bewuste benadering van het trainen van het hele lichaam en het helpt je om te weten waar je lichaam zich in de ruimte bevindt.

De bewegingen worden meestal gedaan op een mat of een machine die een hervormer wordt genoemd. Tegenwoordig vind je Pilates zowel in fysiotherapiepraktijken als in boetiekstudiolessen.

“Het is nu echt overal”, zegt Schenck. “Het overbrugt de kloof tussen fitness en yoga.”

Gezien de vele bewegingen die een Pilates-training met zich meebrengt, vragen veel mensen zich af of de oefening kan helpen bij het afvallen. Het antwoord is ingewikkeld.

Zal Pilates me helpen om af te vallen?

Het korte antwoord: misschien.

Gewichtsverlies komt neer op calorieën in versus calorieën uit. Oefening is dus niet het enige onderdeel van een afslankprogramma. “Als je wilt afvallen, is het belangrijkste dat je een calorietekort hebt”, zegt Schenck.

Als gewichtsverlies uw uiteindelijke doel is (in tegenstelling tot bijvoorbeeld wat lichaamsbeweging), moet u op uw dieet letten. Dat betekent dat u zich moet concentreren op het aantal calorieën dat u binnenkrijgt om ervoor te zorgen dat u niet meer binnenkrijgt dan u verbruikt tijdens lichamelijke activiteit.

De hoeveelheid calorieën die u met Pilates verliest, hangt af van verschillende variabelen, waaronder uw gewicht, hoe moeilijk uw Pilates-les is en of u een mat of reformer gebruikt.

Volgens een onderzoek onder 15 gezonde vrouwen, gesponsord door de American Council on Exercise, kan een persoon van 150 pond 175 calorieën verbranden bij een Pilates-matles van 50 minuten voor beginners, vergeleken met 254 calorieën bij een geavanceerde matles van 50 minuten.

(Dit is het aantal verbrande calorieën in fitnesslessen.)

Over het algemeen is het onderzoek naar Pilates voor gewichtsverlies enigszins onduidelijk.

Enerzijds is een recente meta-analyse gepubliceerd in Grenzen in de fysiologie ontdekte dat mensen met overgewicht of obesitas hun lichaamsgewicht, body mass index en lichaamsvetpercentage via Pilates verminderden.

Aan de andere kant merkten de onderzoekers op dat er meer gerandomiseerde gecontroleerde studies nodig zijn om dit stevig te staven.

Inmiddels is een meta-analyse gepubliceerd in 2020 in de Journal of Physical Activity and Health ontdekte dat Pilates de lichaamssamenstelling niet meer verminderde dan andere vormen van training of controlegroepen.

Het goede nieuws is dat er geen nadelen zijn aan het proberen van Pilates voor gewichtsverlies, zolang uw arts zegt dat het goed is. Zelfs als het geen enorme calorieverbrandende activiteit is, kan het je gewichtsverliesdoelen op minder directe manieren helpen. Lees verder om erachter te komen hoe.

Pilates kan u helpen een consistente routine aan te houden

De reden waarom je een workout wilt vinden waar je van houdt? Hoe meer je beweegt, hoe meer calorieën je verbrandt. Dus je wilt een oefening doen die ervoor zorgt dat je terug blijft komen voor meer. Pilates is een van de beste trainingen voor mensen die een hekel hebben aan lichaamsbeweging.

Het American College of Sports Medicine beveelt vijf dagen per week 30 minuten aerobe activiteit met matige intensiteit aan en minstens twee keer per week spierversterkende activiteiten. “Als je zoveel moet bewegen, wil je iets doen dat je leuk vindt, vooral als het je helpt je doelen te bereiken”, zegt Schenck.

Wanneer je voor het eerst aan een trainingsroutine begint, zoek dan uit wat je leuk vindt (dat zal je helpen je eraan te houden) en overweeg wat haalbaar is, zegt Nandini Collins, een gecertificeerde personal trainer en senior gezondheidscoachmanager met de app voor gewichtsverlies Noem.

“In termen van uitvoerbaar, vraag jezelf af wat er kan worden gedaan binnen je financiële, ruimte en fysieke beperkingen”, zegt ze.

Als Pilates op alle drie de gebieden wint, maak er dan een regelmatige oefening van.

Je kunt kiezen voor snelle lessen

Terwijl Schenck andere, meer intense vormen van beweging suggereert voor diegenen die willen afvallen, zegt ze ook dat als je van Pilates houdt, je eraan moet houden.

Een minder intensieve training die je daadwerkelijk doet, heeft immers betere gezondheidsvoordelen dan een intensievere training die je 99 procent van de tijd overslaat.

Als je kunt, zegt ze, kies dan voor strengere Pilates-lessen, die de calorieverbranding verhogen en helpen bij dat calorietekort.

Collins is het daarmee eens en suggereert dat mensen die willen afvallen, zoeken naar Pilates-lessen die ook elementen van intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT) bevatten.

“Deze combinatie maximaliseert de calorieverbranding via cardio, evenals de vetverbrandingsefficiëntie die wordt bereikt door spieren te versterken door middel van Pilates”, zegt ze.

FreshSplash/Getty Images

Pilates is een goede optie voor diegenen die een low-impact oefening nodig hebben

Pilates kan bijzonder gunstig zijn voor iedereen met blessures, zegt Collins.

De low-impact benadering maakt het minder schokkend voor de spieren en gewrichten dan andere cardio-oefeningen. De praktijk kan een bijzonder goede keuze zijn voor mensen met rugpijn.

Als bepaalde gezondheidsproblemen of verwondingen het voor u moeilijk hebben gemaakt om een ​​trainingsroutine te vinden die werkt, overleg dan met uw arts over Pilates.

Het kan een goede manier zijn om weer actief te worden. En dat kan je helpen meer calorieën te verbranden.

Het kan u helpen droge spiermassa op te bouwen

Net als krachttraining helpt Pilates je om spieren op te bouwen. En begrijp dit: als u meer spieren opbouwt, kunt u in rust meer calorieën verbranden.

Ten minste één kleine studie, gepubliceerd in de West-Indisch medisch tijdschrift, ondersteunt het idee dat Pilates helpt bij het opbouwen van spieren. Onderzoekers hebben een groep zittende vrouwen van 60 jaar en ouder toegewezen aan een Pilates-programma van acht weken of een controlegroep.

De vrouwen in de Pilates-groep vergrootten hun droge spiermassa en verminderden het lichaamsvet.

“Als je meer spiermassa hebt, neemt je stofwisseling toe, waardoor je automatisch meer calorieën naar buiten stuurt”, zegt Schenck. Een opgevoerd metabolisme is een geweldige manier om uw doelstellingen voor gewichtsverlies te ondersteunen.

Het kan je helpen om met stress om te gaan

“Als het niet goed wordt beheerd, kan stress de cortisolspiegel in het lichaam verhogen en de inspanningen voor gewichtsverlies belemmeren”, zegt Collins.

Hoewel er meer onderzoek nodig is om de specifieke effecten van Pilates op stress te verduidelijken, blijkt uit een onderzoek uit 2018 in: Complementaire therapieën in de geneeskunde suggereert dat het symptomen van angst en depressie kan verlichten, gevoelens van vermoeidheid kan verminderen en energie kan stimuleren.

U kunt dus niet alleen de geest ten goede komen met de stressverlichtende effecten van een Pilates-training, maar u kunt ook mentale en fysieke gezondheidsvoordelen zien.

(Probeer deze online fitnesslessen om te ontspannen.)

Je zult je niet vervelen

In een Pilates-les voer je meestal 10 herhalingen van een oefening uit en ga je verder met de volgende. Door je lichaam constant in de ruimte te bewegen, zul je je zelden vervelen, zegt Schenck.

Bovendien zijn de opties voor oefeningen onbeperkt, dus je zult zelden een les met dezelfde volgorde volgen. Dit zijn extra redenen waarom Pilates je terug kan trekken voor meer.

(Ter inspiratie zijn hier enkele foto’s van gewichtsverlies voor en na.)

Dus, zou je Pilates moeten proberen om af te vallen?

Extra zware trainingen zijn effectief, maar ze kunnen u een pauze geven als het tijd is om weer te trainen. Pilates kan echter leuk zijn en je bezig houden – en dat is geweldig.

Om consistent te blijven met je trainingen, is het belangrijk om te bewegen op een manier die goed voelt en die je leuk vindt, zodat je terugkomt voor meer.

Pilates is veilig voor de meeste mensen (maar als u medische aandoeningen heeft, vraag dan uw arts om toestemming).

Schenck suggereert dat als je wilt afvallen, je een combinatie van cardio, krachttraining en Pilates doet. Dat geeft je een sterke basis van beweging en een manier om je calorieverbranding op te krikken.

Hoewel wetenschappers meer onderzoek moeten doen naar het directe effect van Pilates op gewichtsverlies, als het voor jou werkt en goed voelt voor je lichaam, blijf dan die lessen volgen.

En als je het wilt testen, probeer dan apps zoals Peloton of Alo Moves, of kies voor een lokale studio, zoals Club Pilates.

Vervolgens is dit de beste training om op elke leeftijd te doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.