Opskriften på klidmuffin, som denne ernæringsekspert sværger til

Tilføj protein og fibre til din morgenmad med denne ernæringsekspert-godkendte sunde klidmuffin-opskrift uden overskydende fedt og sukker.

Er klidmuffins sunde?

Når du tænker på klidmuffins, tror du sandsynligvis, det er en sund morgenmad – ikke? Men det er sjældent tilfældet. En klidmuffin kan indeholde 300 kalorier eller mere, masser af tilsat sukker og masser af smør og natrium. Og det inkluderer ikke engang det ekstra smør, du sikkert smører på klidmuffinsen.

En ernæringsekspert-godkendt klid muffin opskrift

Bare fordi en muffin indeholder klid, betyder det ikke, at den er god for dig. Det er derfor, vi chattede med den registrerede diætist Julia Robarts, RDN, baseret i Boston, om hvordan man laver en sund – men alligevel lækker – klidmuffin. Du kan scrolle helt ned for at se hendes opskrift på gammeldags klidmuffins.

Hver muffin har 240 kalorier og kan være starten på en afbalanceret morgenmad. “Denne opskrift er lavere i fedt og sukker, mens den stadig ryster den klassiske klidmuffinsmag,” siger Robarts.

For at være præcis har denne diætist-godkendte muffin kun 1,5 gram mættet fedt og 14 gram sukker. Cirka halvdelen af ​​det er tilsat sukker. Robarts reducerer sukkerindholdet med tilsætninger som usødet æblemos, rosiner og kanel. “Mens disse muffins har mindre sukker end en typisk muffin, vil du bestemt ikke gå glip af det,” siger hun. (Du vil helt sikkert smage den naturlige sødme i denne sunde bananmuffinopskrift.)

En sund klidmuffin giver næring

Denne klidmuffin kan prale af 5 gram protein og 4 gram fibre, begge næringsstoffer, der hjælper med at holde dig fyldt længere. “En sund klidmuffinopskrift giver en god dosis fiber, mens den ikke går for meget på sukker eller fedt,” siger Robarts. “Denne klidmuffin får sit betydelige fiberantal fra hvedeklid og fuldkornsmel samt valnødder og rosiner. Proteinet kommer fra en kombination af mælk, hvede og valnødder.”

“Ingredienserne bør omfatte fuldkorn, som hvedeklid og fuldkornsmel, sammen med blackstrap melasse for autentisk smag,” tilføjer Robarts.

Melassen er dog ikke kun for smag – den giver også næring. “Muffinsen er en god kilde til jern, takket være den sorte melasse,” tilføjer hun. Jern er et vigtigt næringsstof, der hjælper med at levere ilt til forskellige dele af din krop. Klidmuffinsen er også en god kilde til knogleopbyggende calcium.

Fordelene stopper ikke der. “Fiberen og kanel understøtter begge god blodsukkerkontrol, mens valnødderne bidrager med sundhedsfremmende antioxidanter,” siger Robarts. Gå ikke glip af disse andre sunde muffinopskrifter, der også er fyldt med næringsstoffer.

En afbalanceret morgenmad

Hvordan spiser man nu en nærende klidmuffin? “De dybe rige smag af en klidmuffin er den perfekte ledsager til koldbrygget kaffe,” siger Robarts. “Jeg ønskede at skabe en opskrift med en smag, der kan konkurrere med kommercielt fremstillede klidmuffins, men det starter din morgen lige ved at levere al smagen, fibrene og proteinerne uden overdreven fedt og sukker.”

For at afbalancere muffinsen med nok protein til at brænde din morgen, overvej at parre den med et par hårdkogte æg. Afrund dit måltid med en sund græskar krydderi latte.

Gør muffinsen endnu sundere

Hvis du er saltfølsom eller følger en diæt med lavt natriumindhold, kan du eksperimentere ved at reducere mængden af ​​tilsat salt lidt i denne opskrift. Se de bedste og værste morgenmad til vægttab.

Opskrift på sund klidmuffin

Høflighed Julia Robarts

Giver 12 muffins

Ingredienser:

 • Madlavningsspray, hvis nødvendigt
 • 1/4 kop lys brun farin, pakket
 • 1/4 kop blackstrap melasse
 • 1/2 kop usødet æblemos
 • 3/4 kop mælk
 • 2 store æg, let pisket
 • 1/4 kop + 3 spsk rapsolie
 • 1 kop hvedeklid
 • 1 1/2 kopper fuldkornsdejsmel
 • 1 spsk bagepulver
 • 1/4 tsk bagepulver
 • 1/2 tsk salt
 • 2 tsk kanel
 • 3/4 tsk stødt nelliker
 • 1/2 kop rosiner
 • 1/2 kop hakkede valnødder

Rutevejledning:

Forvarm ovnen til 400 F. Placer stativet i midten af ​​ovnen. Forbered en standard muffinform enten ved at overtrække hver brønd med et generøst lag sprayolie eller ved at beklæde hver brønd med en cupcake liner. Sæt til side. Tilsæt brun farin, melasse, æblemos, mælk, æg og olie i en mellemstor skål. Rør med et piskeris eller en stor ske, indtil det er godt blandet.

I en separat skål kombineres hvedeklid, mel, bagepulver, bagepulver, salt, kanel og nelliker. Rør med en gaffel, indtil det er godt blandet. Hæld de tørre ingredienser i de våde ingredienser. Rør alt sammen lige indtil alle tørre ingredienser er inkorporeret. Overbland ikke. Vend rosiner og valnødder i. Fyld hver brønd omkring 80 procent fuld. Prik toppen med et par rosiner og valnødder, hvis det ønskes. Bages i 18-20 minutter.

Muffinsene er færdige, når toppen ikke længere er våd og er sat. Sørg for at kontrollere, om den er færdig ved berøring, da dejen er mørkebrun, og det er derfor svært at se, om den er færdig. Lad muffinsene hvile i gryden i et par minutter, inden du fjerner dem for at fortsætte afkølingen på en rist.

Ernæringsoplysninger pr. portion:

Kal: 240 Fedt: 13 g Sat fedt: 1,5 g Pro: 5 g Kulhydrater: 29 g Sukker: 14 g Fiber: 4 g Chol: 35 mg Sod: 280 mg

Leave a Reply

Your email address will not be published.