Op zoek naar een “Rage Room”? Therapeuten zeggen dat u zich hiervan bewust moet zijn

Overal in het land duiken Rage rooms op. Is deze rage een gezonde manier om met onze opgekropte emoties om te gaan? Psychologen lossen de zaak op, samen met twee vrouwen die het kookpunt hadden bereikt. (Eén deelt zelfs een manier om je eigen doe-het-zelfkamer te maken.)

Vanaf de eerste zwaai van de bandenlichter wist Desiree Banka Rothenberger dat dit een van de beste verjaardagscadeaus ooit zou worden…

We zijn de laatste tijd allemaal een beetje extra “in onze gevoelens”, en het is niets om je voor te schamen. Als je problemen hebt gehad met het nemen van beslissingen, om dingen voor elkaar te krijgen, of je erg sociaal of optimistisch voelt, is het heel goed mogelijk dat je net als de 84 procent van de Amerikaanse volwassenen bent die, in een enquête van eind 2021 door de American Psychological Association, meldde dat langdurige stress veroorzaakte hen emotionele problemen. De meest voorkomende oorzaken van die stress waren angst voor de toekomst van ons land en de pandemie van het coronavirus.

Een van de meest voorkomende emoties onder de deelnemers aan het onderzoek was woede. Dat is alleen maar logisch, zegt Kelsey Torgerson Dunn, MSW, LCSW, een specialist op het gebied van woedebeheersing in St. Louis en auteur van Wanneer angst je boos maakt. Dunn legt uit dat woede voor veel mensen de manifestatie is van hun angst, stress, verdriet, angst en verdriet – soms allemaal gecombineerd.

Deze gevoelens hebben gevolgen voor de echte wereld, zoals Helena Rempala, PhD, een klinisch psycholoog aan het Wexner Medical Center van de Ohio State University, vertelt de gezonde. Ze voegt eraan toe dat als het ongecontroleerd blijft, woede kan leiden tot mentale en emotionele stoornissen zoals depressie en suïcidaliteit, evenals tot fysieke problemen zoals hartaandoeningen.

Hoe minder boos te zijn?

Dit zijn slechts enkele van de redenen waarom het belangrijk is om gezonde manieren te vinden om met moeilijke gevoelens om te gaan. Gezond omgaan met woede kan bestaan ​​uit het bezoeken van een therapeut, praten met een geliefde, sporten, mediteren, een dagboek bijhouden en de laatste tijd … dingen kapot maken?

Soms helpt het inderdaad om woede op een fysieke manier te uiten, zolang je het maar veilig doet, zegt Rempala. Door levenloze objecten te raken in een ruimte die hiervoor is ontworpen, en op een manier die veilig is voor anderen, komt endorfine vrij en kan het je helpen mentale blokkades te overwinnen die je woede binnenhouden.

Klinkt dit allemaal overtuigend? Betreed: woede kamers.

Wat is een woedekamer?

We onderzochten woedekamers in het hele land en bezochten er een in een grote Amerikaanse stad, om de basis te leren van hoeveel er meestal werken en wat je binnen kunt verwachten.

Om het eenvoudig uit te leggen: een woedekamer is een ruimte vol met breekbare voorwerpen en het gereedschap waarmee je ze kunt breken. Sommige woedekamers werken in combinatie met escape rooms of bijlwerpen, maar het kunnen ook op zichzelf staande faciliteiten zijn. In sommige gevallen biedt de woedekamer pakketten die je kunt kopen voor sessies die je met vrienden kunt delen. De prijzen variëren sterk per locatie, maar verwacht ergens tussen de $ 60 en $ 150 per sessie te betalen, of meer.

Een pakket kan specificeren hoeveel tijd je in de woedekamer krijgt, hoeveel mensen je mogen vergezellen, welk type en hoeveel items je moet vernietigen, welk gereedschap je hebt en eventuele extra uitrusting. Een typisch pakket is 20 tot 30 minuten met ongeveer 50 breekbare items die glaswerk, borden, apparaten en elektronica kunnen bevatten.

Voordat je een woedekamer binnengaat, trek je beschermende kleding aan (meestal een helm, bril en handschoenen) en krijg je een lijst met veiligheidsinstructies. Activiteiten in een woedekamer zijn onder meer gooien, slaan, breken, verpletteren, stoten en schreeuwen. Bij sommige rageroomspots kun je je eigen muziek aansluiten, zodat je je woede kunt kanaliseren naar je eigen soundtrack. (Zie ook Do Wireless Earbuds Harm Your Brain? A Brain Cancer Doctor klinkt uit.)

Waarom gaan mensen naar een woedekamer?

Redenen om deel te nemen aan een woedekamer variëren van pure nieuwigheid en amusement tot woedebeheersing en grote emotionele catharsis.

Veel mensen, zoals Desiree Banka Rothenberger, 42, zoeken ze op als een soort therapie. “In maart 2020 annuleerde Covid mijn bruiloft”, vertelt Banka Rothenberger de gezonde. “Ik ging van mijn droomhuwelijk naar een snelle ceremonie in mijn woonkamer.”

PATRICK T. FALLON/Getty Images

Rothenberger zegt dat vanaf dat moment, zoals veel Amerikanen tijdens de pandemie hebben meegemaakt, het leven haar gewoon voor uitdagingen bleef stellen. “Ik was het zo zat om de sterke te moeten zijn, en ik droeg zoveel opgekropte woede”, zegt deze Aurora, CO-inwoner. ‘Ik wist dat ik mijn problemen niet onder controle kon houden, maar ik had wel controle over mijn reactie, en ik wilde het uiten op een manier waar ik me achteraf niet rot over hoefde te voelen of op te ruimen. Bovendien zag het er gewoon heel leuk uit.” Een bezoek aan een woedekamer was iets waar deze stoutmoedige bruid nieuwsgierig naar was geweest. Begin februari 2022 was dat precies het verjaardagscadeau van haar man voor haar.

De redenen om een ​​woedekamer te zoeken waren een beetje anders voor Marcy Allen, 38, uit Seattle, WA, maar de glorie daarna was vergelijkbaar. Nadat Allens broer in 2021 door zelfmoord stierf, had ze een manier nodig om haar gecompliceerde gevoelens te uiten. “Ik wilde het niet toegeven, maar ik was echt boos dat hij was overleden. Het voelde alsof hij een bewuste keuze had gemaakt om me te verlaten, en dat maakte me woedend en diepbedroefd”, zegt ze. ‘Ik wist niet wat ik moest met al die woede. “

(Dit is wat therapeuten suggereren dat je moet weten over zelfmoord.)

Wat doe je in een woedekamer?

Toen Banka Rothenberger eenmaal binnen was, viel ze een printer, een airfryer, een stofzuiger, een kleine badkamerijdelheid, bierflesjes, borden en zelfs een tv aan. Toen ze zich verveelde met het bandenlichter, greep ze een metalen honkbalknuppel. “Het glaswerk was het meest bevredigend”, zegt ze. ‘Mijn man gooide een glas en ik sloeg erop als een honkbal. Het was zo leuk!” (Ze voegt eraan toe dat de tv verrassend moeilijk te breken was, maar de printer was spannender om te breken dan ze had verwacht.)

Wat het effect betreft, zegt ze: “Het was een ongelooflijke adrenalinestoot en ik had eindelijk het gevoel dat ik de controle had. Het was zo’n opluchting na de afgelopen twee jaar het gevoel te hebben gehad dat mijn wereld instortte.”

DIY rage kamers

Allen had geen woedekamer in de buurt, dus besloot ze er een te maken voor zichzelf en haar gezin. Ze kocht allerlei breekbare dingen in een kringloopwinkel, zoals borden en lampen, en zette ze buiten de stadsgrenzen in de schuur van een vriend. Toen, direct vanaf de begrafenis van haar broer, reden zij en haar familie daarheen. Om de beurt uitten ze hun woede en verdriet en braken elk item. Een van de gereedschappen die de familie gebruikte, was een BB-pistool om voorwerpen te schieten, als een manier om de passie van haar broer voor schieten te eren. (Allen vertelt ons dat ze voorzichtig waren om daarna op te ruimen en geen gevaarlijk afval achter te laten.)

Allen geeft aan dat voor haar dierbaren de rage room-ervaring een krachtige manier was om echt moeilijke emoties te verwerken. “Mijn vader kon voor het eerst huilen sinds hij hoorde dat mijn broer was overleden.” Ze vertelt ook de gezonde dat nadat haar dierbaren het hadden uitgelaten, er overal veel tranen en knuffels waren – een teken van steun en hun eerste stap op de reis naar genezing. “Het was een van de meest louterende dingen die ik ooit heb gedaan”, zegt Allen. “Het gaf ons een gevoel van afsluiting. Ik had het gevoel dat ik afscheid moest nemen.” Een leuk pluspunt? “Mijn broer zou het geweldig hebben gevonden”, zegt ze.

Wat gebeurt er nu

“Ik denk dat we allemaal een stuk gezonder en gelukkiger zouden zijn als iedereen soms naar een woedende kamer zou kunnen gaan”, zegt Banka Rothenberger, eraan toevoegend dat ze al plannen heeft om er nog een te doen. “Het is een geweldige manier om woede los te laten zonder repercussies of schade aan te richten.”

Rage rooms kunnen een onderdeel zijn van het verwerken van emoties. Maar, zegt Dunn, voor grote gebeurtenissen, zoals dubbelzinnig verdriet door de dood van een geliefde, zou het slechts één van de vele instrumenten moeten zijn waar je je wendt tot als middel om ermee om te gaan. Zorg ervoor dat u ook een dagboek bijhoudt, mediteert, oefent of tijd doorbrengt met dierbaren.

En als je je overweldigd voelt door je emoties – vooral als je merkt dat je de hele tijd boos bent of uitbarstingen van onbeheersbare woede ervaart – zegt Dunn dat dit jouw manier is om te weten dat het tijd is om professionele hulp te zoeken via een therapeut.

Meld je aan voor de gezonde nieuwsbrief voor meer gezonde manieren om met stress om te gaan, plus antwoorden op meer van uw gezondheidsvragen. Blijf lezen:

Leave a Reply

Your email address will not be published.