Onderzoek zegt dat dit ene doel je zal motiveren om te oefenen – en het is geen gewichtsverlies

MensenImages/Getty Images

We zijn hier voor de opkomst van conversatie en posts op sociale media die vieren, eren en oproepen tot acceptatie en respect in alle soorten en maten. Het streven om van je lichaam te houden, wat er ook gebeurt, is een waardig ideaal.

Maar als je je zelfs maar een dag in je leven niet zo goed hebt gevoeld over je lichaam, heb je misschien ontdekt dat de body-positiviteitsmentaliteit niet feilloos is. Ten eerste is het geen lichtschakelaar die je aan en uit kunt zetten. Ook al lijken de normen van de wereld te veranderen (vul hier een klappende emoji in), voor de meeste mensen verandert dat niet meteen de decennialange maatschappelijke overtuigingen over wat een ‘goed’ lichaam is.

Ook, zegt Mandy Enright, MS, RDN, RYT, een geregistreerde diëtist en yoga-instructeur, body positivity legt nog steeds de nadruk op je vorm en uiterlijk. Ook al is de beweging een stap in de goede richting geweest, voor velen van ons kan het soms moeilijk zijn om de nadruk op het lichaam te houden voor iemands psychologische en fysieke gezondheid.

Eerder dit jaar heeft de New York Times schreef Charlotte Cowles’ essay over het begrip ‘lichaamsneutraliteit’, dat Cowles definieerde als ‘het vermogen om je lichaam te accepteren en te respecteren, zelfs als het niet is zoals je zou willen dat het is’. Betekent iets in de trant van, Hé, ik ben gezond. Mijn lichaam beweegt me elke dag door mijn leven, ik voel me over het algemeen goed en daar ben ik dankbaar voor.

In een tijd waarin een wereldwijd virus ons eraan heeft herinnerd dat fysiek welzijn zeker een hogere waarde kan zijn dan zorgen maken over het uiterlijk, is lichaamsneutraliteit een begrip waarvan we denken dat het enkele voordelen heeft die het waard zijn om nu te bespreken.

Wat is lichaamsneutraliteit?

Lichaamsneutraliteit gaat over het accepteren van je lichaam zoals het is, zonder positieve of negatieve associaties. Zoals Enright uitlegt aan: de gezonde, lichaamsneutraliteit “moedigt je aan om je lichaam te respecteren en te accepteren voor zijn capaciteiten” en “naar binnen te kijken en na te denken over het huidige moment. Het helpt je het grotere plaatje te zien van wat je kunt doen en bereiken.”

Onderzoek wijst uit dat dit mogelijk is. Zoals Cowles meldde, bleek uit een studie naar bewegingspsychologie uit 2018 dat deelnemers die de instructie kregen om zich tijdens een korte groepsfitnessles te concentreren op de functie en kracht van hun lichaam, zeiden dat ze meer voldoening voelden van de activiteit dan een groep die door een klas met uiterlijk was geleid gebaseerde motivatie van hun instructeur. (Het voorbeeld dat de auteurs van het onderzoek gaven was: “Blast die cellulitis!”)

En een ander onderzoek waarnaar Cowles verwees, concludeerde dat wanneer deelnemers lichaamsbeweging zagen als een manier om hun dagelijkse prioriteiten te vergemakkelijken, zoals het gebruik van fysieke activiteit als een moment waarop ze contact kunnen maken met hun dierbaren of wat stoom afblazen, ze meer gemotiveerd waren dan wanneer ze beschouwde activiteit als een minder direct middel tot een doel, zoals afvallen.

“Hoe kan ik me minder focussen op hoe mijn lichaam eruitziet?”

Enright suggereert dat lichaamsneutraliteit begint met het beoefenen van mindfulness en niet te lang nadenken over je langetermijndoelen. “Mindfulness stelt je in staat om in te checken met jezelf, je lichaam en je geest”, zegt ze. (Heb je een beetje hulp nodig om aan de slag te gaan? Hier is een lijst met inspirerende mindfulness-citaten.)

Ze biedt ook een lijst met vragen die je jezelf zou kunnen stellen:

  • Als ik naar mezelf in de spiegel kijk, denk ik dan positief of negatief over mijn lichaam?
  • Hoe voelt mijn lichaam nu eigenlijk?
  • Wat voor gedachten heb ik op dit moment?
  • Heb ik honger? Zo ja, welk voedsel zal mijn lichaam op dit moment voeden?
  • Vraagt ​​mijn lichaam om krachtige, stimulerende oefeningen of om lichte rekoefeningen en zachte bewegingen?
  • Wat doet mijn lichaam op dit moment voor mij?

Enright suggereert dat het nadenken over deze vragen je kan helpen de gedachten en gevoelens die je hebt over jezelf en je lichaam te begrijpen – een belangrijke eerste stap in het bereiken van echte acceptatie van het lichaam waarin je leeft.

Krijgen De gezonde @Reader’s Digest nieuwsbrief voor geïnspireerde wellnesswijsheid dagelijks in je inbox. Volg ons op Facebook en Instagram en blijf lezen:

Leave a Reply

Your email address will not be published.