Nul-calorie voedsel: 10 die niet echt nul calorieën zijn

Pinkyone/Shutterstock

Vetvrije dressing

De calorieën in een enkele eetlepel vetvrije dressing kunnen nul zijn, maar zelfs als dat waar was (waarvan we weten dat het niet zo is), wie gebruikt dan een enkele eetlepel? “De meeste mensen proberen een grote salade te hebben om ze te vullen, en dat betekent meer dressing”, zegt Bonci. “Ja, de calorievrije dressing bevat misschien minder calorieën dan de meeste gewone, maar hoe meer je gebruikt, hoe meer calorieën je zult verzamelen.”

Macrobel en schuim op de glazen wand van colaYORIK/Shutterstock

Light frisdrank

U ziet calorievrije claims op light frisdrank omdat het kunstmatige zoetstoffen, gel en vezels bevat die niet door het darmkanaal worden opgenomen. Maar er is meer om je zorgen over te maken dan een paar extra calorieën. “De zorg met kunstmatige zoetstoffen is dat ze de hersenen verwarren in termen van zoetheidsdetectie, insulinesignalen en honger- / verzadigingssignalen”, zegt Shilpi Agarwal, MD, een huisarts in de regio Washington, DC en de auteur van De 10-daagse totale lichaamstransformatie. “Op de lange termijn weten we dat mensen die veel kunstmatige zoetstoffen consumeren – bijvoorbeeld light-frisdrankdrinkers – eigenlijk zwaarder zijn [and] meer gewicht krijgen.” Het bewijs dat light frisdrank en gewichtstoename in verband brengt, is meer onderzoek waard.

Matcha groene thee kookproces in een kom met bamboe garde.  Zwarte leisteen achtergrond.  Bovenaanzicht.Anna_Pustynnikova/Shutterstock

Matcha

Matcha zit vol met goede antioxidanten, blijkt uit onderzoek gepubliceerd in de Tijdschrift voor chromatografie, maar in tegenstelling tot groene thee is het niet calorievrij. Waarom? Matcha is een poedervormige groene thee die wordt bereid door het poeder met heet water te kloppen, wat betekent dat je de theebladeren binnenkrijgt. Aan de positieve kant zijn de calorieën zeer minimaal, en matcha biedt aanzienlijk meer voedingsvoordelen dan je zou krijgen met traditioneel gebrouwen bladthee. In feite is 1/4 tot 1/2 theelepel matcha gelijk aan acht tot tien kopjes gewone thee in termen van zijn antioxiderende kracht. Hier zijn andere gezondere alternatieven voor je kopje koffie in de ochtend.

Leave a Reply

Your email address will not be published.