Nachtelijke gewoonten die je huid verpesten

fizkes/Getty Images

Beknibbelen op slaap

Er bestaat echt zoiets als een schoonheidsslaapje – en als je ‘s nachts minder dan zes uur snoozetijd krijgt, krijgt je huid minder tijd om zichzelf te herstellen – wat kan leiden tot meer rimpels, een asgrauwe teint en die donkere kringen onder je ogen. Niet genoeg slaap krijgen kan volgens de National Sleep Foundation ook ontstekingen en stresshormonen verhogen, waardoor huidaandoeningen zoals acne verergeren. (In feite is dit precies wat er met je huid gebeurt terwijl je slaapt.)

gezichts cremefotandy/shutterstock

De verkeerde anti-verouderingscrème kiezen

“De meeste anti-verouderingscrèmes zijn nog steeds gebaseerd op vochtinbrengende crèmes zoals minerale olie”, zegt Manish Shah, MD, board-gecertificeerde plastisch chirurg in Denver. “Rimpels zien er erger uit als ze droog zijn, dus elke vorm van vochtinbrengende crème helpt, maar velen verbeteren de dingen slechts tijdelijk en pakken de oorzaak van de rimpels niet aan, zoals collageenverlies, schade door vrije radicalen, schade door de zon en omgevingsfactoren. Tenzij er een echt ‘actief ingrediënt’ is, zoals retinol, is het voordeel alleen maar vocht en niets anders.” Bekijk deze slapende gezichtsmaskers met de beste resultaten.

Comfortabel bed met wit linnen in huisNieuw Afrika/Shutterstock

Je kussenslopen niet regelmatig verwisselen

Als u nacht na nacht op dezelfde kussensloop slaapt, kan uw huid worden blootgesteld aan behoorlijk vervelende dingen, zoals bacteriën, afgestoten huid en zweet. Dr. Shipp raadt aan om je kussensloop minstens wekelijks te vervangen, vaker als je vatbaar bent voor acne. (In feite is het verwisselen van je kussensloop een van de manieren waarop dermatologen wakker worden met een jonger uitziende huid.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.