Moet je trainen in een bodysuit? Hier is hoe het is

De opkomst van het trainingspak

Beschouw de unitard als je nieuwe outfit om te sporten.

Het liefdeskind van een bodysuit en legging (of fietsshort), workout-jumpsuits nemen zowel fitnessstudio’s als Instagram-verhalen over.

Het woord “unitard” dateert uit 1961, maar dit stuk is niet per se nieuw. Net zoals oude stijlen terugkomen in de mode, zo heeft de unitard. (Het heeft ook een bijnaam gekregen: de workout-onesie. Ja, zoals de bodysuit voor baby’s.)

De vraag is natuurlijk of je er een moet dragen tijdens het sporten.

Ik geef toe dat ik nieuwsgierig was, dus ik droeg de Beyond Yoga Spacedye Play the Angles Biker Jumpsuit voor een paar yogasessies en Pilates-lessen. Ik sprak ook met andere fitnessprofessionals over hun gedachten over het bewegen van je lichaam terwijl je een bodysuit draagt.

Hier is alles wat je moet weten voordat je een workout-onesie koopt.

Wat is een trainingsbodysuit precies?

Weet je nog wat Olivia Newton-John droeg in haar video ‘Let’s Get Physical’? Zo niet, stel je dan eens de outfit voor die de meeste fitnessinstructeurs droegen in de jaren ’80: een felgekleurde bodysuit over een legging of een strakke short.

Naai die twee stukken aan elkaar en je hebt de unitard of onesie van vandaag. (Hoewel tegenwoordig opties in meer neutrale kleuren verkrijgbaar zijn.)

Je vindt ze in een paar stijlen, van lange mouwen tot tanktops met spaghettibandjes en van lange leggings tot korte broeken. Dat betekent dat u er een kunt vinden die het beste werkt voor uw lichaam, uw trainingen en het weer.

Tegenwoordig zijn opties er in veel neutralere kleuren en zijn ze gemaakt van prestatieklare stoffen. Ze bevatten materialen zoals de superzachte polyester en lycra-mix van het Beyond Yoga-pak dat ik heb geprobeerd.

De boterzachte zachtheid van de stof (plus de stretch in vier richtingen) voelde heerlijk aan op mijn huid, alsof ik in een strakke (maar niet te strak) tweede huid.

Zoals dit Beyond Yoga-pak, hebben sommige ook verstelbare bandjes, wat handig is voor mensen met een kortere torso, zoals ik.

Mijn enige klacht is dat het materiaal een beetje dik aanvoelde, dus als ik iets superintensiefs deed (zoals een intervalles met hoge intensiteit), zou ik misschien meer hebben opgewarmd dan gepland.

Stanislav Solntsev / 500px/Getty Images

Wanneer moet je een trainingsbodysuit dragen?

Het korte antwoord: wanneer en voor wat je maar wilt.

Ik heb het altijd het beste gevonden om nauwsluitende kleding te dragen voor lessen zoals yoga en pilates, vooral voor wanneer je inversies zou kunnen doen, zoals een naar beneden gerichte hond en je niet wilt dat je tank of T-shirt in je gezicht hangt.

Een yoga bodysuit werkt dan perfect en staat geen enkele houding in de weg. Datzelfde principe geldt ook voor trainingen zoals gewichtheffen en fietsen.

Unitards zijn comfortabel voor alles, van dans tot barre tot krachttraining, zegt Jeimy Bueno Prisby, studiomanager en mastertrainer bij Life Time in Westchester, New York. Ze draagt ​​ze zelfs om haar fietslessen te geven, zegt ze.

Met andere woorden, er is geen limiet aan hoe u uw onesie sport, zolang u maar een comfortabele vindt die voor u werkt.

Voordelen van het dragen van een bodysuit

Ten eerste, het is gemakkelijk. Je trekt hem gewoon aan en je outfit is compleet.

Sommige zitten zo strak dat je geen beha nodig hebt, en de meeste hebben een kruisje in het kruis genaaid voor wat ingebouwde bescherming, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over ondergoed. (Persoonlijk raad ik aan om commando te gaan.)

Het gemak van de unitard is precies waarom andere fitnessprofessionals er ook dol op zijn.

“Ik hou van de eenvoud van een unitard voor yogabeoefening”, zegt Chloe Kernaghan, medeoprichter van en yoga-instructeur bij Sky Ting in New York City. “Ik vind ze er best elegant en chic uitzien, en je hoeft er niet al te lang over na te denken.”

Ten slotte moet een unitard, vanwege de pasvorm als een tweede huid en de rekbaarheid van de meeste materialen, gemakkelijk met je lichaam meebewegen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat hij wegglijdt terwijl je van pose naar pose gaat of gewichten oppakt of iets anders doet. andere dynamische beweging.

Nadelen van het dragen van een bodysuit

De meest voor de hand liggende is dat je eigenlijk naakt moet gaan om naar de badkamer te gaan. Net als bij een romper of een andere outfit uit één stuk, moet je het hele ding naar beneden trekken om naar het toilet te gaan, wat een beetje tijd en ongemak kan toevoegen aan pauzes in de badkamer.

Ik ging bijvoorbeeld zonder beha in het Beyond Yoga-pak, dus het naakte aspect klonk vooral waar – niet erg, vooral thuis, maar iets om te overwegen als je in het openbaar bent.

Zoals bij elk nauwsluitend broekje, wil je waarschijnlijk ook van outfit veranderen als je super zweterig wordt. Elke set natte, zweterige gymkleding kan gezondheidsproblemen zoals schuren verergeren of het risico op schimmelinfectie verhogen.

Ik merkte ook dat de fietsbroekoptie in de unitard die ik probeerde een beetje op mijn dijen reed – niet zozeer dat het super vervelend was, maar genoeg dat ik merkte dat ik de onderkant van de korte broek tussen enkele poses naar beneden trok.

Ik kan me voorstellen dat dit niet zo gemakkelijk gebeurt in een leggingversie.

En ten slotte voelen sommige mensen zich zelfbewust in dergelijke nauwsluitende trainingskleding.

(Dit zijn de beste trainingsshorts voor vrouwen.)

Hoe winkel je voor een bodysuit?

Beide fitnessexperts die ik sprak, zeiden dat ze moesten zoeken naar bodysuits die niet doorschijnend zijn.

Controleer de beoordelingen om er zeker van te zijn dat dit geen veel voorkomende klacht is van welke unitard u ook koopt. Prisby stelt ook voor op zoek te gaan naar vochtafvoerende materialen (vaak heeft een product “vochtafvoerend” op het etiket).

Kernaghan is het ermee eens dat stof belangrijk is, maar zegt ook rekening te moeten houden met de snit van de jumpsuit.

Misschien geeft u de voorkeur aan een hogere halslijn, een gedefinieerde taille of een meer ondersteunende top, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren voor trainingskleding.

Kernaghan stelt voor om die van Ernest Leoty, Live the Process en FP Movement te bekijken.

Prisby houdt van de unitards van Zumba Wear vanwege hun stof, duurzaamheid en gedurfde patronen.

Dus moet je een bodysuit dragen om te sporten?

Ik geef toe, ik was sceptisch over het dragen van een stuk uit één stuk voor elk type training, zelfs een met een langzamer tempo, zoals yoga. Maar nu ben ik verslaafd.

Omdat het (uiteraard) uit één stuk bestaat, voelt het pak gewoon supercomfortabel aan, werkt het goed in dynamische houdingen en bewegingen en is het gemakkelijk aan en uit te trekken.

De enige keer dat ik een unitard oversla, is als ik de hele dag weg ben, boodschappen doe of sociale evenementen bijwoon voor of na mijn training.

Als je vaak naar het toilet moet, is het niet het leukst om naakt in de stal te gaan staan, maar het is ook geen dealbreaker.

Ik denk dat ik ook een T-shirt over de unitard zou dragen, alleen voor een meer flatterende pasvorm als ik voor of na het zweten de deur uit zou gaan. In de studio ben ik echter (bijna) de hele dag eendrachtig.

“Ik ben dol op jumpsuits omdat ze een one-stop-shop zijn om te dragen – zonder te veel na te denken – en ze vormen je rondingen”, zegt Prisby. “Ze zijn zo leuk om mee te nemen naar een themaklas of zelfs als opfriscursus van de klassieke leggings en top!”

Over het algemeen is het de perfecte kledingoptie om het af te wisselen en in beweging te blijven, vooral als je onderweg bent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.