Mindfulnesscitaten wanneer je je geest tot rust moet brengen

Aanwezig en opmerkzaam zijn kan helpen om het gebabbel in je hersenen te dempen en terug te keren naar je centrum.

Centreer jezelf met mindfulness-citaten

Onze hele wereld bevindt zich momenteel op onbekend terrein en dat kan heel beangstigend en uit de hand lopen. Maar ieder van ons heeft een krachtig mentaal hulpmiddel dat we kunnen gebruiken om ons evenwicht te herstellen, zegt Vernon Williams, MD, neuroloog en oprichter van het Center for Sports Neurology and Pain Medicine aan het Cedars-Sinai Kerlan-Jobe Institute in Los Angeles en consulterend neuroloog voor de Los Angeles Rams. Dat geheime wapen is mindfulness.

Mindfulness is simpelweg focussen en je aandacht sturen. En hoewel het misschien gemakkelijk klinkt, is het niet alleen een modewoord in de popcultuur. Het is een van de beste manieren om je hersenen te helpen zich aan te passen aan en stress te beheersen.

“Dit is niet zomaar een passieve ademhalingsoefening. Het is een belangrijke bron voor hersentraining”, zegt Dr. Williams. “Controle krijgen over je gedachten zodat je gedachten je niet beheersen, kan voor veel mensen een superkracht zijn.”

Gezondheidsvoordelen van mindfulness

De voordelen van meditatie en mindfulness zijn mentaal en fysiek, waaronder een verbeterde immuniteit, een betere gezondheid van het hart, minder depressie en angst, en scherpere cognitieve vaardigheden.

Een van de grootste voordelen van mindful zijn is hoe het elk ander aspect van je leven verrijkt, mentaal en fysiek, door je te helpen betere keuzes te maken, zegt Joshua Felver, PhD, hoogleraar psychologie aan de Syracuse University en directeur van het Mind Body Laboratory. . “Regelmatige beoefening van mindfulness geeft je de mogelijkheid om een ​​stap terug te doen van stressoren, zodat je de ruimte hebt om adaptief te reageren en niet te reageren op manieren die uiteindelijk schadelijk kunnen zijn”, zegt hij.

“Montage van empirisch bewijs heeft aangetoond dat mindfulness-oefeningen de ervaring van stress verminderen en het functioneren van het immuunsysteem verbeteren, en dus een uniek hulpmiddel bieden om iemands lichaam en geest te verbeteren, zelfs in moeilijke omstandigheden”, legt Felver uit.

Een manier waarop mindfulness werkt, is door te helpen het autonome of “vecht- of vlucht” -systeem tot rust te brengen, waardoor een cascade van kalmerende hersenchemicaliën wordt geactiveerd, voegt Dr. Williams eraan toe.

Mindfulness oefenen?

Er is niet één juiste manier om mindful te zijn, zegt dr. Williams. Sommige mensen vinden het het gemakkelijkst om opmerkzaam te zijn als ze alleen op een rustige plek zitten, terwijl anderen de voorkeur geven aan een bewegende meditatie, zoals hardlopen of wandelen in de buitenlucht. Sommige mensen volgen een geleide meditatie, terwijl anderen het beste gewoon hun ademhalingen tellen. De sleutel is om te vinden wat het beste voor je werkt en – dit is het belangrijkste – maak er elke dag tijd voor om het te doen, zegt hij.

Mindfulness is niet iets dat gebeurt. Het is een aangeleerde vaardigheid die je in de loop van de tijd ontwikkelt door te oefenen, zegt dr. Felver. Als het een beetje ontmoedigend klinkt, weet dan dat je niet de enige bent; het is een van die dingen waarvan veel mensen weten dat ze ‘moeten’ doen, maar het moeilijk vinden om het te onthouden, voegt hij eraan toe. Klinkt zoals jij? Begin met deze ochtendhersenoefeningen om je hoofd leeg te maken.

Een manier om de inspiratie te vinden die je nodig hebt om je eigen dagelijkse mindfulness-oefening te beginnen, is door mindfulness-citaten te lezen.


thehealthy.com

Laat maar zo

‘Het is geen kwestie van loslaten – je zou het doen als je kon. In plaats van ‘let it go’ zouden we waarschijnlijk moeten zeggen ‘let it be’.” — Jon Kabat-Zinn, MD, emeritus hoogleraar geneeskunde aan de University of Massachusetts Medical School en bedenker van de Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR)-techniek

Mindfulness gaat niet over het ontsnappen aan negatieve emoties of pijnlijke ervaringen, maar over het leren hoe je er vrede mee kunt voelen. Als je het moeilijk vindt om die rust te vinden, probeer dan je aandacht op een van deze zinnen te richten om je angst te kalmeren.


mindfulness citaat kaart

thehealthy.com

Gerichte aandacht leidt tot productieve actie

“Mindfulness gaat over liefde en liefdevol leven. Wanneer je deze liefde cultiveert, geeft het je helderheid en compassie voor het leven, en je acties gebeuren in overeenstemming daarmee.” — Jon Kabat-Zinn, MD

(Hier leest u hoe u mindfulness kunt oefenen voor een betere nachtrust.)


mindfulness citaat kaart

thehealthy.com

Ga naar de heuvels

“Adopteer het tempo van de natuur: haar geheim is geduld.” — Ralph Waldo Emerson, Amerikaanse dichter en schrijver

Het vermogen om mindfulness te inspireren en een gevoel van vrede te brengen, is slechts één reden waarom wetenschappers buiten zijn in de natuur een ‘wondermedicijn’ voor je hersenen noemen.

(Hier zijn de voordelen van de natuur.)


mindfulness citaat kaart

thehealthy.com

Het geheim van geluk

“Mindfulness helpt je om naar huis te gaan in het heden. En elke keer dat je daarheen gaat en een toestand van geluk herkent die je hebt, komt geluk.” — Thich Nhat Hanh, Vietnamese Thiền Boeddhistische monnik, vredesactivist

Veel mensen hebben verschillende “geheimen” aangeprezen voor blijvend geluk, maar het echte geheim is dat het voor elke persoon een beetje anders zal zijn, en mindful zijn kan je helpen je eigen geheim van geluk te vinden.


mindfulness citaat kaart

thehealthy.com

Leeftijd is slechts een getal

“Hoe ouder je wordt, hoe meer ‘mindfulness’ gaat over proberen te onthouden waarom je naar boven kwam.” — Victoria Coren Mitchell, Engelse schrijver

Op sommige dagen is mindfulness gemakkelijker dan op andere. Maar het beoefenen van mindfulness is een van de geheugenoefeningen waarvan is bewezen dat ze je hersenen helpen scherp te blijven naarmate je ouder wordt.


mindfulness citaat kaart

thehealthy.com

Stilte kan oorverdovend zijn

“Sommige van de grootste veldslagen zullen worden uitgevochten in de stille kamers van je eigen ziel.” — Ezra Taft Benson, religieuze leider en voormalig minister van Landbouw van de VS

Alleen zijn met je gedachten kan eng zijn, maar mindfulness leert je hoe je al je gedachten kunt accepteren op een niet-oordelende en medelevende manier.


mindfulness citaat kaart

thehealthy.com

Blijf op koers

“Bepaal je koers bij de sterren, niet bij de lichten van elk passerend schip.” — Omar N. Bradley, Amerikaanse generaal

Het is gemakkelijk om verstrikt te raken in wat andere mensen willen en uit het oog te verliezen wat jij wilt en nodig hebt. Mindfulness is een manier om je prioriteiten te heroriënteren. Weinig tijd? Probeer een van deze 8 mini-meditaties.


mindfulness citaat kaart

thehealthy.com

Eerlijkheid met vriendelijkheid

“Boeddhistische mindfulness gaat over het heden, maar ik denk ook dat het gaat over echt zijn. Van alles wakker zijn. Het gevoel hebben dat niets je kan kwetsen als je het recht kunt zien.” — Krista Tippett, Amerikaanse journalist

Mindfulness beïnvloedt elk systeem in je lichaam en helpt je van binnenuit te genezen, zegt Wolkin.

(Bekijk deze dingen die in je lichaam gebeuren na slechts 15 minuten meditatie.)


mindfulness citaat kaart

thehealthy.com

Perceptie is realiteit

“Het gaat er niet om waar je naar kijkt, het gaat erom wat je ziet.” — Henry David Thoreau, auteur

Mindful zijn kan je helpen om verder te kijken dan de oppervlakte om te zien wat er werkelijk gebeurt in alledaagse situaties. Dit begint bij jou: hier zijn manieren om aardiger voor jezelf te zijn.


mindfulness citaat kaart

thehealthy.com

Het is een revolutie

“De revolutie van mindfulness is niet zo dramatisch als de moonshot of de burgerrechtenbeweging, maar ik geloof dat het op de lange termijn net zo’n grote impact kan hebben.” — Tim Ryan, Amerikaans congreslid

Mindful leven kan een revolutionaire daad zijn in een wereld die draait om oneindig verwerven en consumeren. Wat heb je echt nodig? Wat is de beste manier om het te krijgen? Als u dit doet, kunt u zich niet altijd schuldig voelen.


mindfulness citaat kaart

thehealthy.com

Let op

“Mindfulness betekent dat je je bewust bent van hoe je je aandacht inzet en daarover beslissingen neemt, en je niet laat trekken door de tweet of het gezoem van je BlackBerry.” — Howard Rheingold, Amerikaanse schrijver

Verdeelde aandacht is slechts een van de vele manieren waarop uw telefoongebruik uw lichaam en geest beïnvloedt.


mindfulness citaat kaart

thehealthy.com

We zijn wat we denken

“Mindfulness kan mensen van elke leeftijd helpen. Dat komt omdat we worden wat we denken.” Goldie Hawn, Amerikaanse actrice

Mindfulness gaat over expres aandacht schenken aan het huidige moment en zonder oordeel aan de activiteit die je onderneemt.


mindfulness citaat kaart

thehealthy.com

Kinderlijk is niet kinderachtig

“Een van de mooie dingen aan kinderen is dat ze niets anders kunnen doen dan gewoon geïnteresseerd zijn in dingen. Het is het toppunt van mindfulness om de wereld opnieuw te benaderen als een kind.” — John Dickerson, Amerikaanse journalist

Mindfulness kan zo simpel zijn als terugdenken aan je kindertijd en iets eenvoudigs doen waar je toen van genoot, zoals naar de wolken kijken, stenen in een plas gooien of langzaam een ​​blokje om. Maak gebruik van je innerlijke kind met deze 20 dingen waar je nooit te oud voor bent.


mindfulness citaat kaart

thehealthy.com

Doorbreek slechte gewoonten

“Mindfulness is een manier van aanwezig zijn: aandacht hebben voor en accepteren wat er in ons leven gebeurt. Het helpt ons om bewust te zijn van en afstand te nemen van onze automatische en gebruikelijke reacties op onze dagelijkse ervaringen.” — Elizabeth Thornton, Brits-Canadese schrijver

Een van de krachtigste aspecten van mindfulness is om je te helpen patronen of gewoonten te identificeren die niet werken in je leven en deze te corrigeren.


mindfulness citaat kaart

thehealthy.com

Vind innerlijke kracht

“Mindfulness brengt tevredenheid, niet door meer extern te consumeren, maar door meer van binnenuit te oogsten en door meer te delen van buitenaf.” — Rohini Nilekani

Als je meditatie meer frustrerend dan kalmerend vindt, zorg er dan voor dat je deze meditatiefouten niet maakt die je stress bezorgen.


mindfulness citaat kaart

thehealthy.com

Concentreer u op wat u kunt controleren

“Het gaat er niet om wat er met je gebeurt, maar hoe je erop reageert.” — Epictetus, Griekse filosoof

Stormen komen in elk leven – je enige keuze is hoe je ze zult doorstaan. Voor meer inspiratie zoals deze mindfulness-citaten, lees deze meditatie-citaten om je te helpen focussen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.