Michelle Pfeiffer over haar favoriete Henry Rose-geur| De gezonde @Reader’s Digest

Michelle Pfeiffer staat al decennia bekend om het portretteren van zelfverzekerde leading ladies. Of het nu in haar doorbraakrol in littekengezichteen iconische Catwoman, en nog veel meer, Pfeiffer heeft altijd het soort blijvende uitstraling gehad waarvan je zou willen dat je het zou bottelen.

Dus… dat deed ze!

In 2019 lanceerde Pfeiffer Henry Rose, een lijn van fijne geuren met niet alleen diep persoonlijke en sentimentele geuren, maar met de nadruk op transparantie en strikte normen voor de gezondste ingrediënten. Pfeiffer sprak met de gezonde @Reader’s Digest over de criteria die Henry Rose gebruikte om de eerste fijne geurlijn te worden, geverifieerd door de Milieu Werkgroep (EWG), en haar passie voor krachtige geuren.

Ontvang de Healthy @Reader’s Digest-nieuwsbrief voor dagelijkse wijsheid over gezondheid en welzijn

Met dank aan Henry Rose

Pfeiffer’s interesse in veilige, hoogwaardige ingrediënten gaat terug tot ver voor 2019.

“Ik ontdekte EWG’s Skin Deep-database meer dan 25 jaar geleden toen ik onderzoek deed naar veiligere producten voor mezelf en mijn gezin,” zegt ze, “en kort daarna leerde ik dat ‘geur’ als een enkel ingrediënt kan worden vermeld op een ingrediëntenetiket, ondanks dat het tot wel 3.000 verschillende en mogelijk schadelijke ingrediënten. Omdat merken niet verplicht zijn om bekend te maken wat er in hun geuren zit, is er geen manier om de veiligheid te bepalen van producten die geur bevatten.”

Pfeiffer zegt: deze ontdekking leidde er zelfs toe dat ze helemaal stopte met het dragen van geuren, hoewel ze het echt miste. Dus in plaats van te wachten tot het perfecte, veilige parfum in de schappen lag, nam Pfeiffer het heft in eigen handen: ze wilde zien of het mogelijk was om een ​​fijne geur te creëren die kon concurreren met anderen op de markt, en voldeed aan de strenge normen van de EWG. ‘Maar’, zegt ze, ‘ik kwam er al snel achter waarom dit nog nooit eerder was gedaan, want het was echt moeilijk! Ik kon niemand vinden die bereid was zich in te zetten voor het creëren van een geur die 100% van de ingrediënten onthulde. Het enige dat ik steeds van iedereen hoorde, was dat ik dit gewoon achterstevoren deed, en dat niemand de geuren van beroemdheden vertrouwt.”

Kunnen feromoonparfums je aantrekkelijker maken voor het andere geslacht?

Maar uiteindelijk zegt Pfeiffer dat ze een open deur heeft gevonden met… Internationale smaken en geuren (IFF). Vanwege de strenge normen van de EWG en de normen van: Cradle to Cradle (C2C), waarvan Pfeiffer ook certificering wilde ontvangen, had ze haar werk voor de boeg. De meeste geuren zijn gemaakt op basis van een lijst van ongeveer 3.000 ingrediënten, maar deze normen brengen die lijst terug tot slechts 300.

Werkend met die beperkte mogelijkheden, zegt Pfeiffer dat ze verbaasd was over wat de parfumeurs van IFF konden creëren. “Ik begon te denken dat we één geur zouden maken”, zegt ze, “maar we konden er vijf lanceren en hebben het merk sindsdien uitgebreid met 10!”

Miranda Kerr heeft zojuist haar 4 geheimen gedeeld voor een prachtige huid, lage ontstekingen en een betere spijsvertering

Het selecteren van elke geur voor die 10 geuren gaat niet alleen over het vinden van wat lekker ruikt. Voor Pfeiffer is er ook een welzijnscomponent. “Voor mij hebben geuren het vermogen om herinneringen op te roepen, je humeur een boost te geven en je gewoon beter te laten voelen”, zegt ze. “Hoewel ze ons een beter gevoel geven, kunnen velen van hen ons potentieel schaden met hun ingrediënten. Het zijn deze tegenstrijdige aspecten van geur die me uiteindelijk ertoe hebben gebracht Henry Rose te creëren, wat bewijst dat je de ervaring van geur niet hoeft op te offeren voor veiligheid.”

De veiligheid van zonnebrandcrème staat deze zomer onder vuur – artsen delen de feiten

En de geuren van Henry Rose gaan allemaal over ervaringen (onze redacteuren mochten proeven). Pfeiffer zegt dat Mist haar doet denken aan de zomers in San Francisco; Jake’s House brengt haar terug naar het huis van haar grootouders in North Dakota; en Flora Carnivora is geïnspireerd door een vroege herinnering aan stiekem in de bloementuin van haar buurman. Haar favoriet, Torn, is een ‘warme en vertrouwde’ geur die haar doet denken aan hoe haar vader rook toen ze opgroeide.

“Alle geweldige geuren brengen me terug naar iets”, zegt ze, “wat een bewijs is van hoe sterk geur en geheugen met elkaar verbonden zijn.”

Voor meer welzijnsupdates, volg The Healthy op Facebook, Instagram en Twitter. Blijf lezen:

Leave a Reply

Your email address will not be published.