Mental Health Day: 8 tekenen dat je er nu echt een nodig hebt

Het belang van het nemen van een dag voor geestelijke gezondheid

Als maanden onder een Covid-19-wolk je gestrest en angstig hebben gemaakt, ben je niet de enige.

Bijna 40 procent van de werknemers meldde een probleem met de geestelijke gezondheid tijdens de pandemie, volgens een onderzoek van de Centers for Disease Control and Prevention’s Wekelijks rapport over morbiditeit en mortaliteit.

Denk je dat dat op één lijn ligt met het verleden? Denk nog eens na.

Angstsymptomen waren drie keer zo hoog als in 2019 en symptomen van depressie waren vier keer zo hoog vóór de pandemie.

Overweeg nu, meer dan ooit, een mentale gezondheidsdag voordat stress leidt tot burn-out – of erger.

“Mensen hebben tijd nodig weg van hun werk om een ​​gevoel van evenwicht te bereiken”, zegt Kevin Condon, een in Georgië gevestigde gediplomeerde klinisch maatschappelijk werker en een geestelijke gezondheidsadviseur die met eerstehulpverleners werkt aan geestelijke gezondheidsproblemen.

Wat is een dag voor geestelijke gezondheid?

Je gaat en gaat en gaat als het Energizer-konijntje. Zie een dag voor geestelijke gezondheid als een moment om uw batterijen op een gezonde manier op te laden voordat u tot stilstand komt.

Het doel van een dag voor geestelijke gezondheid is om afstand te nemen van het werk en je hersenen een pauze te geven. Het is een manier om voor uw geestelijke gezondheid te zorgen en uw energie en motivatie te verbeteren en zelfs uw productiviteit te verhogen wanneer u weer aan het werk gaat.

Uw dag voor geestelijke gezondheid moet specifieke activiteiten omvatten, waaronder zelfzorg, om deze doelen te bereiken. Dit kunnen lezen/journaal zijn, uitslapen of uitslapen, wandelingen in de natuur en een hobby die je leuk vindt.

Lunchen met een vriend is goed, zegt Condon, op voorwaarde dat je basisregels vaststelt zodat het gesprek licht en aangenaam blijft (politiek of werkbesprekingen zijn niet toegestaan).

Sommige activiteiten die u tijdens uw geestelijke gezondheidsdag moet vermijden, zijn scrollen door elke vorm van sociale media, wentelen in negatieve emoties, binge op junkfood of alcohol en gereguleerde stoffen.

Dit zijn nog enkele tips voor geestelijke gezondheid die u kunt volgen.

Maar hoe zit het met werk?

U denkt misschien dat een dag voor geestelijke gezondheid op dit moment goed klinkt, maar uw bedrijf zal er niet mee instemmen. Je winst is tenslotte het verlies van je baas… toch?

Niet precies.

Je bent niet de enige die de vruchten plukt van een dag voor geestelijke gezondheid. Je werkgever kan dat ook.

Een studie van de Wereldgezondheidsorganisatie schatte dat voor elke $ 1 die wordt besteed aan ondersteuning voor geestelijke gezondheid, inclusief dagen voor geestelijke gezondheid, er $ 4 aan arbeidsproductiviteit wordt terugverdiend.

Er rust een stigma rond geestelijke gezondheid op de werkplek, maar dit zijn enkele tips om op het werk over psychische aandoeningen te praten.

Tekenen dat je een dag voor geestelijke gezondheid nodig hebt

Het kan een uitdaging zijn om erachter te komen wanneer je je hersenen een pauze moet geven, maar er zijn enkele duidelijke tekenen dat je lichaam en geest moeten decomprimeren.

Hier zijn enkele veelvoorkomende tekenen van mentale, fysieke en emotionele vermoeidheid, volgens ons panel van deskundigen op het gebied van geestelijke gezondheid.

Je gebruikelijke coping-mechanismen werken niet

Yoga, meditatie, ademhalingsoefeningen of een korte wandeling rond het blok zijn allemaal manieren waarop mensen omgaan met routinematige stressoren. Maar als deze typische trucs en tactieken niet werken, is het tijd voor een langere pauze.

Een daglange inzet voor geestelijke gezondheid is nodig, zegt Sam Bernard, uitvoerend directeur van een in Tennessee gevestigd bedrijf dat gespecialiseerd is in rampenpsychologie en crisisrespons, adviseur van de Federal Emergency Management Agency (FEMA) en fellow van de American Academy of Experts in Traumatic Spanning.

10.000 uur/Getty Images

Je emoties zitten je in de weg

Wanneer emotionele reacties niet synchroon lopen met de situatie, is het tijd voor een reality check.

Opvliegendheid, woede-uitbarstingen, apathie en desinteresse kunnen een teken zijn dat uw waarneming vervormd is. Geef de schuld aan stress, zegt Condon. En als er niets aan wordt gedaan, leidt dit gebrek aan bewustzijn tot beschadigde relaties en ontwrichtende werkplekken.

Je hebt moeite om gefocust te blijven

Stress creëert een mentale mist die het moeilijk maakt om je te concentreren, beslissingen te nemen of het grote geheel te zien, zegt Bernard.

Als je merkt dat je gefixeerd bent op kleine details die er niet toe doen, of rondscharrelt zonder doelen of richting, kan een dag weg van stressoren helpen om de hersenmist op te ruimen.

Je hebt lange stukken gewerkt met weinig pauzes

Naarmate de werkuren toenemen, nemen ook de stressniveaus toe.

Lisandro Irizarry, MD, een arts in New York City, is uit de eerste hand getuige geweest van de emotionele tol die overwerk van het personeel kan eisen tijdens de pandemie.

“Ze hadden gevoelens van ontoereikendheid omdat ze de situatie niet onder controle hadden”, zegt hij. Sommigen konden het hoofd bieden door simpelweg af te sluiten.

Neem een ​​​​dagje geestelijke gezondheid weg van de werkplek in plaats van je mentaal los te maken van de situatie.

(Dit zijn de psychische problemen die therapeuten de schuld geven van 2020.)

Je bent een ander mens op je werk en thuis

Wanneer uw gedrag aanzienlijk en merkbaar verandert tussen werk en thuis, let dan op.

“Mensen zijn goed in het opzetten van een speels gezicht op het werk, [but] als ze thuiskomen, zetten ze het masker af’, zegt Condon, die met eerstehulpverleners werkt aan geestelijke gezondheidsproblemen.

Betrek degenen die het dichtst bij je staan ​​bij het omgaan met stress, omdat ze waarschijnlijk je volledige beeld zien.

(Hier leest u hoe giftige productiviteit uw leven kan beïnvloeden.)

Je begint je collega’s of werksituatie kwalijk te nemen

Naarmate de stress toeneemt, zie je misschien uitdagingen of bedreigingen waar ze niet bestaan, zoals wanneer een collega je vragen stelt of het niet met je eens is, zegt dr. Irizarry. Die interne frustraties kunnen leiden tot misplaatste woede gericht op collega’s, waardoor een onaangename werkplek ontstaat.

Als dat klinkt zoals jij, is het tijd om je mentale gezondheid te verbeteren.

Je emotionele problemen leiden tot fysieke problemen

Als uw emotionele nood zich fysiek manifesteert, is dit een teken dat u een rustdag nodig heeft om op adem te komen. Sommige fysieke problemen die verband houden met emotionele problemen zijn onder meer:

  • Verhoogde hoofdpijn, rugpijn, gastro-intestinale klachten
  • Duizeligheid, misselijkheid, beklemd gevoel op de borst
  • Frequente verkoudheid
  • Onregelmatige slaap

Lichamelijke symptomen zijn de reactie van je lichaam op interne stress, zegt Bernard. Naarmate het stressniveau stijgt, wordt uw immuunsysteem aangetast.

Je voelt je gefrustreerd, hulpeloos of hopeloos

Het klinkt misschien simplistisch, maar positief denken helpt mensen uit een roes.

In een review paper uit 2020 gepubliceerd in Cureus, raden onderzoekers aan om je te concentreren op positief denken, een dag voor geestelijke gezondheid te nemen en jezelf eraan te herinneren dat gevoelens van angst, paniek en angst zullen vervagen. Door dit te doen, zeggen ze, kunnen mensen door de Covid-19-pandemie heen komen.

Waar het op neerkomt, is dat als je denkt dat je gebroken bent, je waarschijnlijk ook gebroken zult blijven. Dus concentreer je op waar je wilt zijn en start dat plan op je mentale gezondheidsdag.

Wanneer hulp zoeken?

Als je denkt dat een dag (of vakantie) voor geestelijke gezondheid misschien niet genoeg is om je energie, humeur, productiviteit, enzovoort te helpen herstellen, is het misschien tijd om een ​​professional in de geestelijke gezondheidszorg te zoeken.

Psychische aandoeningen zoals klinische angst en depressie kunnen lang blijven hangen na een dag voor geestelijke gezondheid of een paar vrije dagen. Het is het beste om met een arts te praten voor een diagnose en om erachter te komen of u een behandeling nodig heeft om de dagelijkse uitdagingen het hoofd te bieden.

Als je vastzit in een slechte baan, is het misschien tijd om te stoppen – omwille van je gezondheid.

Hier leest u hoe u online therapie voor geestelijke gezondheid kunt krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.