Manieren om uw metabolisme een vliegende start te geven

Elena Shashkina/Shutterstock

Verhoog het eiwit in uw dieet

Er zijn aanwijzingen dat als u uw eiwitinname verhoogt tot de bovengrens van het aanbevolen bereik (ongeveer 20 procent van de totale calorieën), de hoeveelheid energie die u in rust verbruikt, hetzelfde blijft, zelfs als u aan het afvallen bent. Normaal gesproken past uw lichaam zich aan als u afvalt en verbrandt u in rust minder calorieën. Probeer deze andere 12 tips om het metabolisme van een 25-jarige te krijgen.

smoothie in een hoog glas omringd door plakjes banaan, bananen en pinda's in de schaalJeniFoto/Shutterstock

Sla een snack na de training niet over

Na het sporten een snack eten, geeft niet alleen energie aan je lichaam, het kan ook je vetverbranding stimuleren. Een kleine studie gepubliceerd in Grenzen in voeding toonde aan dat sporters van middelbare leeftijd die een shake van 270 calorieën dronken gevuld met 24 gram eiwit en 36 gram koolhydraten na een kracht- en duurtraining, ongeveer vier pond meer vet verloren en anderhalve pond meer droge spiermassa creëerden in zes maanden dan sporters die de shake niet dronken.

Dit onderzoek bevestigt opnieuw dat het geven van extra eiwitten en koolhydraten aan je lichaam na een trainingssessie kan helpen om mager weefsel op te bouwen en vetverlies te bevorderen. Experts geloven dat het lichaam spiereiwitten sneller aanmaakt als je na het sporten eiwitten binnenkrijgt.

De perfecte balans tussen eiwitten en koolhydraten kan een simpele snack zijn, zoals een banaan met pindakaas of een paar plakjes kalkoen en kaas met appelschijfjes.

vrouw die vredig op haar buik slaaptMiljard foto’s/Shutterstock

Onderschat de kracht van een volledige nachtrust niet

Een gebrek aan dutten kan je cortisolspiegel verhogen, een stresshormoon dat je hongeriger maakt en je stofwisseling vertraagt. Slaaptekort kan zelfs je leptinespiegels verlagen, het verzadigingshormoon, dat je hersenen kan vertellen meer calorieën te eten dan je eigenlijk nodig hebt. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Beoordelingen voor slaapmedicatie chronisch slaapverlies gekoppeld aan een vermindering van het metabolisme. Zorg ervoor dat je deze andere 23 luie manieren kent om de hele dag meer calorieën te verbranden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.