Lichaamspositieve citaten om u eraan te herinneren dat alle lichamen mooi zijn

Lichaamspositieve citaten om u eraan te herinneren dat alle lichamen mooi zijn

Waarom is lichaamspositiviteit zo belangrijk?

De body positivity-beweging, die one-size-fits-all schoonheidsidealen probeert uit te dagen, wint al in de 19e eeuw aan kracht, toen ‘kledinghervorming’ vrouwen letterlijk probeerde te bevrijden van hun korsetten. En hoewel onrealistische schoonheidsnormen al net zo lang (of zelfs langer) bestaan, betekent de opkomst van televisie, reclamecampagnes en sociale media dat mensen nu op duizend verschillende manieren de boodschap kunnen krijgen dat ze op de een of andere manier niet genoeg zijn.

Het is geen verrassing dat dit uiteindelijk schadelijk kan zijn voor je fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Het goede nieuws is dat sociale media ook hebben geholpen om de lens te verschuiven van lichaamsobsessie naar lichaamspositiviteit met hashtags zoals #bodypositivity en #bopo om gevoelens van lichaamswaardering en -acceptatie te vergroten.

“Het is zo belangrijk voor rolmodellen om lichaamspositieve berichten uit te zenden als tegenwicht voor alle andere berichten die we ontvangen die ons informeren over het tegenovergestelde, of dat nu op sociale media is, in gesprekken met onze familie en vrienden, en meer”, zegt Melanie Shmois, cognitief gedragstherapeut bij Mind Your Strength Coaching in Avon Lake, Ohio. “Rolmodellen die delen hoe ze van hun lichaam houden, geeft kracht”, voegt ze eraan toe, en de waarheid is dat er meer van nodig is. Het zijn niet alleen lichaamspositieve foto’s die beroemdheden laten zien die hun onvolkomenheden vieren die kunnen helpen, maar ook lichaamspositieve citaten en woorden van wijsheid om mannen en vrouwen eraan te herinneren om te vieren hoe ze eruit zien, hoe ze er ook uitzien.

Laat u inspireren met deze lichaamspositieve citaten die u kunnen helpen het lichaam waarin u zich bevindt beter te waarderen (en mis deze positief denkende citaten niet om ook uw humeur een boost te geven).

iskra lawrence lichaam positief citaatGetty Images, thehealthy.com

Je verdient je liefde en vriendelijkheid

“Spreek op een liefdevolle manier tegen je lichaam. Het is de enige die je hebt, het is jouw thuis en het verdient je respect.” —Iskra Lawrence

Iskra Lawrence is een Brits model en modester die pronkt met haar rondingen en haar bekendheid heeft gebruikt om lichaamspositiviteit te promoten. (Dit citaat is ontleend aan haar TEDx Talk uit 2017.) Lawrence wordt door de mode-industrie beschouwd als een plus-maatmodel, maar ze wijst labels af en definieert zichzelf niet door haar maat. Ze plaatst regelmatig ongeretoucheerde foto’s van zichzelf op sociale media en moedigt anderen aan om voor hun mentale, fysieke en emotionele gezondheid te zorgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.