Lichaamsgeuren die je nooit mag negeren

Lichaamsgeur, van top tot teen, kan artsen waarschuwen voor mogelijke gezondheidsproblemen, zelfs kanker. Ontdek wat die kenmerkende geuren kunnen signaleren.

Elk redactioneel product wordt onafhankelijk geselecteerd, hoewel we mogelijk een vergoeding krijgen of een aangesloten commissie ontvangen als u iets koopt via onze links. Beoordelingen en prijzen zijn nauwkeurig en artikelen zijn op voorraad vanaf het moment van publicatie.

Close-up van een mooie jonge vrouw die haar vlotte oksel toont die op witte achtergrond wordt geïsoleerd.  Meisje houdt haar armen omhoog en toont schone oksels.Boszyy Artiest/Shutterstock

Vuile lichaamsgeur

Als een douche de geur die uit je putjes komt niet kan verminderen, kan dit een teken zijn van een magnesiumtekort. “Het mineraal magnesium helpt bij het ‘ontgeuren’ van onze interne organen en helpt ook bij onze lichaamsgeur”, zegt cardioloog Robert Segal, MD, mede-oprichter van LabFinder. Wanneer we te veel cafeïne en suiker en bewerkte voedingsmiddelen consumeren, kan dit het magnesiumgehalte uitputten. Als je niet zo fris ruikt en andere symptomen hebt, zoals spierkrampen, spiertrekkingen of gevoelloosheid en tintelingen, vraag dan je arts om een ​​eenvoudige bloedtest om je magnesiumgehalte te controleren. Lees meer over wat je lichaamsgeur je echt probeert te vertellen.

close-up van een jonge vrouwelijke holdingsbuis met het maken van bloedmonsters en testen of onderzoek in klinisch laboratoriumKANOWA/Shutterstock

Meer BO

Als u een spijsverteringsstoornis heeft, zoals de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa, heeft u mogelijk een tekort aan zink. Dit mineraal helpt je lichaam om afval en gifstoffen te beheren, zegt dr. Segal; wanneer een spijsvertering aanwezig is, kan het lichaam zink niet opnemen zoals het zou moeten. Te weinig zink – je zou kunnen stinken. Een bloed- of urinemonster kan de niveaus testen, maar zink is om te beginnen vrij laag in het lichaam aanwezig. Aangezien het verband houdt met een spijsverteringsstelsel, moet u met uw arts overleggen hoe u de geur kunt beheersen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.