Kira Stokes Fit: hoe deze app mijn motivatie heeft geholpen

Kira Stokes Fit: hoe deze app mijn motivatie heeft geholpen

Het is moeilijk om motivatie te vinden voor oefeningen thuis als je gewend bent om naar de sportschool te gaan. Hier is mijn recensie van de Kira Stokes Fit-app en de voor- en nadelen van haar virtuele trainingen.

Een fitness-app gebruiken voor motivatie

Ik ben nooit echt iemand geweest die veel thuis aan het trainen is. Ik ga veel liever naar een groepsfitnessles, waar ik omringd ben door andere sporters en een enthousiaste instructeur die ervoor zorgt dat ik constant in beweging ben. Als fitnessschrijver en gecertificeerde trainer voelt het verkeerd om dit toe te geven, maar hier komt het: ik ben niet altijd zo goed in zelfmotivatie om te sporten. De omgeving van groepslessen – het energie- en sociale aspect – maakt me echt enthousiast om te sporten.

“Energie is besmettelijk en de mensen die daarvan gedijen, zullen het moeilijk hebben om zichzelf thuis te motiveren”, zegt Chelsy Pillsbury, gecertificeerd trainer en oprichter van Train With Chelsy. Daarom is het belangrijk om iets te vinden dat voor u werkt, zelfs als het geen perfecte vervanging is voor persoonlijke lessen.

“De interactie en energie van andere mensen die je persoonlijk ervaart, is moeilijk na te bootsen”, voegt Ashley Joi toe, een gecertificeerde trainer die persoonlijk, online en via de Centr-app met klanten werkt. Voor mij was het heel belangrijk dat elke fitness-app die ik gebruikte me op zijn minst een deel van die energie kon geven. Ik dacht dat het nooit een 1-op-1 vervanging zou zijn, maar als ik zelfs maar halverwege zou kunnen komen, zou het enorm zijn.

Kira Stokes Fitness-app

via app.kirastokes.com

De Kira Stokes fitness-app

Toen ik Kira Stokes Fit begon te gebruiken, de workout-app gemaakt door beroemdhedentrainer Kira Stokes, had ik geen hoge verwachtingen van mezelf. De enige reden dat ik het heb gedownload, is omdat ik vroeger in het echte leven lessen volgde bij Stokes in New York City.

Zelfs nadat ik uit de stad was verhuisd, zorgde ik er nog steeds voor dat ik altijd binnenkwam voor de les wanneer ik in de stad was. Dus ik dacht dat ik de app op zijn minst eens zou proberen, en als ik hem niet echt veel zou gebruiken, zou ik in ieder geval $ 15 per maand weggooien aan een trainer waar ik echt in geloofde en die ik steunde. Het zou niet het einde van de wereld zijn.

Ik wist niet dat die app in 2020 een absolute goedmaker zou blijken te zijn. Tegen de tijd dat de Covid-19-pandemie toesloeg, kende ik de weg al in de app. Maar ik begon het steeds vaker te gebruiken. Zoals in, elke dag, zelfs al was het maar een vluggertje van vijf minuten om ervoor te zorgen dat ik opstond en op zijn minst een klein beetje bewoog. Hoewel er meer sportscholen opengaan, kan het vermijden van coronavirus in de sportschool nog steeds een uitdaging zijn. (Bovendien zijn sommige sportscholen nog steeds gedeeltelijk gesloten.)

Daarom ben ik sterk blijven vertrouwen op de fit-app. Het heeft me in staat gesteld om die persoonlijke motiverende energie in mijn woonkamer op te lossen en hield me in beweging ondanks alle dingen die er gaande waren.

Fitness-apps als gemak

Pillsbury merkt op dat fitness-apps een geweldige manier kunnen zijn om mensen tijdens de pandemie thuis en uit de openbare ruimte te houden. Ze voegt er ook aan toe dat het gemak ook best zoet is, pandemie of geen pandemie.

“We weten dat gemak een belangrijke factor is bij het volgen van oefeningen, bijvoorbeeld als iemand lid is van een sportschool die niet dagelijks naar het werk gaat, is de kans groter dat hij overslaat”, zegt Pillsbury. “Fitness-apps maken het gemakkelijker voor mensen om te zijn waar ze zijn, zich geen zorgen te maken over hun uiterlijk, en een tijd te kiezen die het beste voor hen werkt.” (Hier zijn de beste trainingsapparatuur voor thuistrainingen.)

Als je op zoek bent naar een nieuwe manier om thuis te trainen, dan is hier mijn recensie van de Kira Stokes Fit-app. Er is ook een gratis proefperiode van 7 dagen, zodat u kunt zien of u het echt leuk vindt voordat u zich eraan vastlegt. (Het is $ 14,99 per maand, of $ 144,99 per jaar, na de proefperiode van 7 dagen.)

Wat je krijgt van de Kira Stokes Fit-app

Enthousiaste instructeur

Stokes heeft een grote, heldere en bruisende persoonlijkheid. Dat, plus haar indrukwekkende fitnessexpertise en beroemdheden als Candace Cameron en Shay Mitchell, hebben haar meer dan 477.000 volgers op Instagram opgeleverd. Haar enthousiasme maakt het moeilijk om niet te glimlachen, zelfs tijdens de zwaarste training. Ze zal je er zelfs af en toe aan herinneren dit te doen.

Ze is ook heel bemoedigend – ze zegt dat je moet nadenken over hoe sterk je wordt, en vertelt je dat je meer in je hebt dan je denkt. Ze herinnert je er ook aan om dankbaar te zijn voor het vermogen om je lichaam te bewegen en te trainen.

Al die dingen houden me echt gemotiveerd – en lijken altijd op het exacte moment te komen dat ik overweeg de app uit te zetten en in plaats daarvan op de bank te liggen. (Lees deze citaten over zelfmotivatie om uw fitnessdoelen te bereiken.)

Diverse trainingen

De app heeft veel opties als het gaat om trainingsapparatuur en trainingslengte. De meeste lessen zijn een soort circuittraining die cardio en kracht combineert, zoals het gebruik van lichaamsgewicht of halters. Trainingen variëren van drie minuten tot iets meer dan een uur.

Sommige hebben twee sets dumbbells nodig, terwijl andere dumbbells en mini-weerstandsbanden nodig hebben, alleen banden of gewoon je lichaamsgewicht. Joi zegt dat apparatuur een grote barrière kan zijn voor mensen die thuis proberen te trainen, dus het is van cruciaal belang om opties zonder apparatuur te hebben.

Er zijn ook enkele springtouwtrainingen, als je daar zin in hebt. (Pro-tip: als je plafonds te laag zijn, doe dan alsof je touwtje springt zonder touw. Het is niet precies hetzelfde, maar ik doe het en mijn hartslag stijgt nog steeds.)

Er zijn ook een paar ‘fine tuning’-workouts, zoals Stokes ze graag noemt. Deze vereisen zeer lichte dumbbells of mini-weerstandsbanden en richten zich op het trainen van uithoudingsvermogen op die gebieden waar we misschien niet genoeg aandacht aan besteden, zoals de kleine spieren in de heupen en de armen. Ik doe meestal een van haar korte gestreepte glute-workouts voordat ik ga hardlopen om mijn heupen op te warmen en klaar te maken voor de stress.

Duidelijke instructie

De trainingen zijn opgezet met Stokes naar de camera gericht en demonstreren volledig hoe je elke beweging op de juiste manier kunt doen. Ze geeft gedetailleerde instructies en wijst op veelvoorkomende vormfouten, waarbij ze altijd laat zien hoe ze correct kunnen worden gecorrigeerd.

Ze neemt altijd de tijd om je langzaam te laten zien hoe je dingen moet doen voordat ze de snelheid oppikt – iets wat ik ten zeerste op prijs stel. Omdat de app alleen haar trainingen is, zal wat je in sommige trainingen leert, je helpen om bewegingen in andere onder de knie te krijgen.

De cross-over helpt de leercurve een beetje af te vlakken, zodat je niet de helft van de training bezig bent om erachter te komen of je de oefening goed doet.

Goed voor alle niveaus

In sommige van de kortere lichaamsgewichttrainingen is Stokes de enige trainer op het scherm. In de langere heeft ze meestal twee andere trainers aan haar zijde, van wie er één altijd “het een beetje naar beneden haalt” door eenvoudige manieren te demonstreren om oefeningen aan te passen die meer uitdagende en krachtigere bewegingen bevatten.

Bovendien maakt Stokes er meestal een punt van om te roepen wanneer een zet een uitdaging is en mogelijk moet worden aangepast. En ze is bemoedigend – ze geeft je niet het gevoel dat je je moet aanpassen; ze maakt eerder duidelijk dat je moet doen wat het beste is voor je lichaam.

Dit is nog een voordeel van fitness-apps waarmee je thuis kunt trainen: je zult je niet gedwongen voelen om iedereen bij te houden uit angst om beoordeeld te worden, zegt Joi. “De drang om jezelf met anderen te vergelijken wordt weggenomen en je kunt je op het scherm gewoon focussen op jou, je doelen en de trainer.”

Programma’s

Stokes heeft onlangs een sectie aan de app toegevoegd met de naam ‘7-daagse programma’s’. Ze nemen alle gedachten weg bij het samenstellen van een trainingsroutine van een week. Elke dag is voor u gepland, dus u hoeft alleen maar op de video’s te klikken en aan de slag te gaan. De programma’s zijn er in drie niveaus, dus je kunt kiezen of je beginner, gemiddeld of gevorderd bent. Een 2.0-versie voor elk niveau is net deze week gelanceerd, dus ik zal dat zo snel mogelijk uitproberen.

Je hoeft de zeven dagen ook niet allemaal achter elkaar te doen – ik wissel ze meestal af met dagen yoga en hardlopen. Het mooie van een on-demand workout-app is dat je de workouts kunt afstemmen op je schema.

Wat je niet krijgt van de Kira Stokes Fit-app

Diverse trainers

Als je liever traint met verschillende trainers, dan is dit misschien niet de workout-app voor thuis.

Live trainingen

De app heeft ook geen enkele live-workoutfunctie. Live workouts doen kan heel leuk zijn, vooral als de groep klein is en je wat live feedback van de instructeur kunt krijgen. Persoonlijk geef ik er de voorkeur aan om de meeste van mijn trainingen on-demand te doen, omdat ik graag op rare tijden train. (Zoals, om 15.00 uur of 20.00 uur – niet bepaald de meest populaire lestijden.)

Machine-workouts

Als u trainingen wilt die u op uw hometrainer of loopband kunt gebruiken, is dit niet de beste optie.

Calorie bijhouden of synchroniseren

Deze app synchroniseert niet met je tracker om bij te houden hoeveel calorieën je hebt verbrand, en heeft ook geen sectie om bij te houden wat je hebt gegeten. Voor mij is het zien van de calorieverbranding op mijn Apple Watch meer dan genoeg – mijn trainingsdoelen zijn meer gericht op me goed voelen en sterker worden, dus ik wil geen calorieën bijhouden. Maar als die statistieken belangrijk voor je zijn, kun je kiezen voor een app die bijhoudt en je alle cijfers op één plek laat zien.

Trainingssuggesties of kalenders

Bij sommige fitness-apps kun je je doelen invoeren en vervolgens voorstellen voor specifieke trainingen of zelfs een schema van wat je die week moet doen. Deze app heeft die mogelijkheid niet. Het is meer à la carte.

Als je iemand bent die praktische hulp nodig heeft bij het uitzoeken welke trainingen je wanneer moet doen en hoe je je doelen kunt bereiken, wil je misschien een app met wat meer begeleiding. Als je de vrijheid van mixen en matchen liever hebt, dan is dit iets voor jou.

“Het belangrijkste nadeel van fitness-apps in het algemeen is dat ze vaak als one-size-fits-all zijn gestructureerd, wat onmogelijk is met zoveel verschillende lichamen, hormonale verschuivingen, medische problemen, metabolisme, diëten en meer”, zegt Pillsbury.

“Het andere nadeel is dat de meeste mensen dringend feedback over vorm nodig hebben.” Ze zegt dat veel van haar klanten met pijnen en kwalen naar haar toe zijn gekomen na het volgen van trainingen zonder volledig te weten hoe ze de juiste spieren moeten gebruiken.

Maar ondanks hun onvolkomenheden kunnen fitness-apps een bron van beweging zijn wanneer meer gepersonaliseerde methoden geen optie zijn. “Ik heb liever dat iemand iets algemeens doet dan helemaal niets”, zegt Pillsbury.

Leave a Reply

Your email address will not be published.