Kikærtesnacks: Opskrifter og snacks at købe

Kikærtesnacks-dillen

bælgfrugter, spiselige frø, der vokser i en bælg, har et øjeblik, og en af ​​de stigende stjerner er kikærten. Mens bælgfrugter inkluderer alle bønner, ærter og linser, er kikærter en fan-favorit med deres nøddeagtige smag og alsidighed. Der er meget at elske ved disse små bønner: De er alsidige, nemme at spise, fiberrige, glutenfrie og vegetariske og veganske.

Med alt det i tankerne kiggede jeg på hypen bag kikærtesnacks fra butik for at afgøre, om de er værd at spise, og hvilke mærker der er bedst. Men lad os først lære, hvorfor kikærter er ernæringsmæssige kraftcentre.

Kikærternæring

Først og fremmest laver jeg ikke sjov, når jeg siger, at kikærternæring er fremragende. En kop kikærter giver voksne rigelige mængder af fibre og protein, for ikke at nævne en hel del jern, calcium, B-vitaminer og antioxidanter, ifølge US Department of Agriculture (USDA).

Kikærter er også en fremragende kilde til sundhedsfremmende phytonutrients, herunder fytinsyre, steroler, tanniner, carotenoider og isoflavoner, ifølge British Journal of Nutrition. Disse planteforbindelser spiller en rolle i at opretholde sundhed og forebygge sygdom.

Fordi disse små bælgfrugter er glutenfri, er de en god snackmulighed for personer med cøliaki eller glutenintolerance. De er også en vidunderlig go-to snack for veganere og vegetarer.

De sundhedsmæssige fordele ved kikærter

Sunde spisende elsker kikærter: En undersøgelse offentliggjort i Journal of Nutrition & Food Sciences fandt ud af, at folk, der spiser kikærter og/eller hummus, generelt har en tendens til at spise mere frugt og grøntsager end folk, der ikke gør.

Hvorfor vælger sundhedsmindede spisende kikærter? Bønnerne er en fantastisk kilde til protein, fibre, jern og magnesium, alle essentielle næringsstoffer for sundheden.

Protein

Protein er vigtigt for at opretholde knogle-, hud- og muskelsundhed. Det spiller også en rolle i vægtstyring og hævning af HDL (“godt”) kolesterol ifølge forskning offentliggjort i 2019 i Ernæringsanmeldelser. Det hjælper med at holde os mætte og hjælper med den daglige metaboliske funktion. Og kikærter har meget af det.

En voksen på 150 pund, der spiser 1 kop kikærter om dagen, får 23 procent af deres daglige proteinbehov. Dette gør kikærter til en attraktiv frokostmulighed.

Jeg kan personligt godt lide at sautere dem i en gryde med spidskommen, rød peberflager og et strejf af olivenolie – en smagfuld topping til min frokostsalat. Det er hurtigt, nemt og vil med garanti få mig til at føle mig godt hele dagen i stedet for træg. (Her er flere diætist-godkendte snacks med højt proteinindhold.)

Fiber

Per kop har kikærter 22 gram fibre, hvilket gavner hjertesundheden ved at trække kolesterol væk fra kroppen. Fiber hjælper også med at holde dig mæt indtil dit næste måltid, en fordel, der kan hjælpe dig med at opretholde en sund vægt.

Fiber arbejder for at regulere blodsukkerniveauet og opretholde sunde tarm- og fordøjelsesfunktioner. At spise en fiberrig kost er forbundet med en nedsat risiko for mave-tarmsygdomme, type 2-diabetes og endda visse typer kræft, ifølge forskning i American Journal of Lifestyle Medicine.

Jern

Jern er afgørende for at producere hæmoglobin, et protein i røde blodlegemer, der hjælper med at transportere ilt. Det spiller også en rolle i at lave visse hormoner og producere DNA.

Kikærter er en fantastisk kilde til jern, især for vegetarer, der kan have behov for tilskud. Ofte kan jerntilskud være forstoppende, som bemærket i en undersøgelse fra 2015 i PLoS One. Men med det høje fiberindhold i kikærter er det ikke et problem.

Magnesium

Kikærter har også omkring 230 milligram magnesium per kop, hvilket gør dem også hjertesunde. En af magnesiums vigtigste opgaver er at regulere muskelfunktionen i hele kroppen — og det inkluderer hjertemusklen, ifølge Fremskridt inden for kronisk nyresygdom. I kroppen hjælper magnesium hjertet med at opretholde en sund rytme.

Dette mineral hjælper også med at regulere andre kropsfunktioner, herunder blodtryk, produktionen af ​​kolesterol og søvncyklussen.

Kikærtesnacks du kan købe

Nu hvor du kender alle de gode grunde til at inkludere kikærter i din kost, så tjek nogle af mine yndlingskøbte kikærtesnacks. (Dette er de andre sunde snacks, ernæringseksperter spiser.)

via amazon.com

Hippeas økologiske kikærtepuster

3,40 USD

Køb nu

Hvem ønsker ikke at spise en næringsstoffyldt Cheetos-lignende snack? Hippeas puffs er lavet med kikærtemel og kommer i en række forskellige varianter, såsom hvid cheddar, nacho, grill og sriracha. De er virkelig velsmagende og tilfredsstiller salttrangen. Snacksen er lav i kalorier og har 3 gram fibre og 4 gram protein per portion. Jeg anbefaler disse til tidspunkter, hvor du har lyst til noget chip-agtigt; de giver et lige så tilfredsstillende knas.

(Her er hvorfor kartoffelchips er vanedannende.)


Lebby

via amazon.com

Lebby Kikærte Snacks

$30 for en 12-pak

Køb nu

Disse glutenfrie, veganske kikærtesnacks dækker tørristede kikærter i mørk chokolade, mælkechokolade, mokka eller sesamhonning. De har ingen kunstige smagsstoffer eller allergener. Jeg elsker, at der er masser af fibre og protein (4 gram pr. portion). Disse Lebby Kikærte Snacks er nemme at spise på farten, og de sparer ikke på chokoladen.


Biena Kikærte Snacks

via amazon.com

Biena Kikærte Snacks

$28 for en 8-pak

Køb nu

Bienas ristede kikærter er den perfekte kombination af salt og sødt, takket være den ægte honning og havsalt. De kommer i en række forskellige varianter, som ranch, grill og habanero. Som de fleste andre kikærtesnacks har disse en god mængde planteprotein og fibre – 5 gram hver pr. portion. Derudover er de små tasker perfekt bærbare.


The Good Bean Mørk Chokolade Dækkede Kikærter

via amazon.com

The Good Bean Mørk Chokolade Dækkede Kikærter

$31 for en 8-pak

Køb nu

Jeg spiser chokolade hver dag og elsker det, hvis der også er fibre i min chokolade. (Fiber er blevet kædet sammen med god tarmsundhed.) The Good Bean’s Dark Chocolate Covered Kikærter er den slags kikærtesnack, jeg leder efter for at løfte mit tarmsundhedsspil. Alle kikærter dækket af chokolade, tak og tak. For variation laver virksomheden også mælkechokolade og mokkasmag.

(Her er de bedste fødevarer og opskrifter til tarmsundhed.)


Kibo kikærtechips

via amazon.com

Kibo kikærtechips

$20 for en 12-pakning

Køb nu

Disse chips er lavet af kikærtemel – en gave fra universet, hvis jeg nogensinde har set en. Kibo Kikærtechips har 7 gram protein og 4 gram fibre pr. portion, så de vil holde dig mæt, men sandsynligvis ikke spise flere poser. De kommer i sjove smagsvarianter, som pico de gallo, middelhavsurter og lyserødt Himalayasalt. Hvordan kan du gå galt?


Kikærtesnacks du kan lave

Jeg har leget med at perfektionere kikærtesnacks i de sidste par år, og det, jeg har fundet ud af, er, at dåsekikærter fungerer bedre end tørrede. (Her er de andre konserves, ernæringseksperter køber.) Med tørrede kikærter skal du rehydrere dem og derefter sørge for, at de tørrer, men med dåse skyller du dem blot.

Jeg kan godt lide at lægge skyllede kikærter ud på et køkkenrulle natten over. Hvis du vil prøve noget andet end hummus, er her nogle sjove kikærtesnackopskrifter.

Grundlæggende kikærtesnack

ingredienser

 • 14 oz dåse kikærter
 • 1 spsk olivenolie
 • 1/4 tsk salt

Vejbeskrivelse

 1. Skyl kikærter, og tør derefter på et køkkenrulle natten over.
 2. Smid kikærter i olivenolie og salt.
 3. Steg i ovnen ved 400° F i cirka 30 minutter.
 4. Lad køle af og nyd.

Krydret kikærte-snack

ingredienser

 • 14 oz dåse kikærter
 • 1 spsk olivenolie
 • 1/4 tsk salt
 • 1/4 tsk chilipulver
 • 1/4 tsk cayennepeber

Vejbeskrivelse

 1. Skyl kikærter, og tør derefter på et køkkenrulle natten over.
 2. Smid kikærter i olivenolie og salt.
 3. Steg i ovnen ved 400° F i cirka 30 minutter.
 4. Lad afkøle, før du kombinerer med chilipulver cayennepeber.

Sød og velsmagende kikærtesnack

ingredienser

 • 14 oz dåse kikærter
 • 1 spsk olivenolie
 • 1/4 tsk salt
 • 1/4 kop afskallede pistacienødder
 • 1/4 kop tørrede tranebær
 • 1/4 kop mørk chokoladechips

Vejbeskrivelse

 1. Skyl kikærter, og tør derefter på et køkkenrulle natten over.
 2. Smid kikærter i olivenolie og salt.
 3. Steg i ovnen ved 400° F i cirka 30 minutter.
 4. Lad afkøle, før du kombinerer med pistacienødder, tranebær og mørk chokoladechips.

Nu hvor du ved alt om kikærtesnacks, så tjek disse andre sunde snacks til voksne.

Leave a Reply

Your email address will not be published.