Kan sort frøolie hjælpe med vægttab?

Kan sort frøolie hjælpe med vægttab?

Hvad er sort frøolie og kan det hjælpe med vægttab? Her er hvad forskning, læger og diætister har at sige.

Hvis du vil tabe dig, anbefaler mange eksperter at spise en sund kost; drikke mere vand; og få noget motion. Selvom der ikke er nogen ensartet vægttabsplan, er folk ofte villige til at prøve et hvilket som helst antal ekstra muligheder, fra specielle teblandinger til at drikke en skefuld æblecidereddike hver dag. En mulighed, der nogle gange udråbes til vægttab, er sort frøolie. Læs videre for at finde ud af, hvad forskning siger om vægttabsfordelene ved sort frøolie.

Hvad er sort frøolie?

Sort frøolie er lavet af sort kommen eller sort spidskommen, også kendt som Nigella frø. Olien, der kommer fra disse frø, bruges mere almindeligt end selve frøene. Begge har dog nogle fordele. Frøene kan smage en smule bittert, så olien, som har en krydret eller peberagtig smag, foretrækkes af mange. (Kanel er et andet krydderi, der kan hjælpe med vægttab.)

“Nigella frø har mange farmaceutiske anvendelser,” siger den registrerede diætist Allie Gregg, grundlægger af MyEasyVeganDiet.com. “Plantens frø er blevet brugt i Sydøstasien og Mellemøsten og Fjernøsten som et naturligt middel til at behandle mange sygdomme,” siger Gregg. “De menes at tilbyde fordele, herunder antimikrobielle, antioxidant-, antiinflammatoriske, antitumor- og anti-fedmeeffekter samt at være gavnlige for åndedrætssundheden.”

Kan sort frøolie hjælpe med vægttab?

Folk, der promoverer sorte frøolies vægttabsfordele, kridter kosttilskuddets vægttabsevner op til to hovedegenskaber. For det første tyder noget forskning på, at sort frøolie kan hjælpe med at kontrollere insulinproduktionen og styre insulinniveauet.

En anmeldelse fra 2011 i Journal of Endocrinology & Metabolism fandt ud af, at sort frøolie “forårsager gradvis delvis regenerering af pancreas beta-celler, øger de sænkede seruminsulinkoncentrationer og reducerer den forhøjede serumglukose.” Korrekt glukosekontrol kan reducere trangen og kan hjælpe dig med at tabe dig. Disse fund var for det meste hos gnavere og kun hos dem med allerede eksisterende diabetes (eller induceret diabetes).

Det andet element i sort frøolies påstand om vægttab er et fald i inflammation. En antioxidant kaldet thymoquinon i sort frøolie kan hjælpe med at reducere betændelse eller hævelse i kroppen, ifølge 2013 en anmeldelse i Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine.

Antallet af undersøgelser, der har set på sort frøolie for dets vægttabsfordele, er lille, men efterhånden som det bliver mere populært, er mere forskning i gang. Et par undersøgelser peger allerede på nogle lovende resultater, hvis du ønsker at bruge sort frøolie til vægttab.

En lille undersøgelse fra 2014 af 20 personer viste, at personer, der tog sort frøolie og dyrkede aerob træning, viste bedre vægttabsresultater end folk, der ikke tog tilskuddet, ifølge en rapport i International Journal of Preventive Medicine.

En undersøgelse fra 2018 i Journal of Ethnopharmacology så på resultaterne af 11 placebokontrollerede kliniske forsøg. Resultaterne afslører, at sort frøolie kan reducere kropsvægten. Folk, der brugte tilskuddet, havde en reduktion i kropsmasseindeks (BMI) og taljeomkreds.

Det Journal of Diabetes and Metabolic Disorders gennemførte en systemisk gennemgang i 2013 af medicinsk litteratur for at finde planter, der har de største anti-fedme egenskaber. Forskerne opdagede og skrev i deres offentliggjorte resultater, at sort frøolie var blandt de mest effektive naturlige vægttabsmidler, der i øjeblikket er kendt.

Hvordan tager jeg sort frøolie til vægttab?

Sort frøolie er tilgængelig som en olie, et blødt geltilskud eller et flydende supplement. Du kan finde det i mange helsekost- eller vitaminbutikker.

Som med de fleste kosttilskud regulerer Food and Drug Administration (FDA) ikke produktionen af ​​sort frøolie. Det er op til producenten at opfylde alle sikkerhedskravene. FDA kan derefter regulere produktet, hvis de finder ud af, at det fremsætter påstande, der ikke er sande eller måske ikke opfylder sikkerhedsstandarderne. Kort sagt, du kan ikke vide, at du får ægte sort frøolie, medmindre du køber fra et velrenommeret mærke. Se efter tredjepartstest for at verificere oliens styrke.

FDA har heller ikke en anbefalet daglig dosis eller foreslåede doseringshætter. Forskning tyder på to til tre gram sort frøolie om dagen i otte til 12 uger til vægttab, ifølge International Food Research, Mad & funktion, The Indian Journal of Physiological Pharmacologyog PLoS One. Sørg for at tjekke med din læge, før du tager tilskuddet, da den anbefalede dosis kan variere, og nogle af de aktive ingredienser i sort frøolie kan forstyrre receptpligtig medicin.

Bundlinie: “Selvom stikprøven af ​​undersøgelser er lille til ikke-eksisterende, når det kommer til at bruge sort frøolie til vægttab, vil jeg sige, at der ikke er nogen skade i at prøve det i betragtning af dets andre potente egenskaber,” siger Nikola Djordjevic, MD. “Hvis du ønsker at tabe dig og opnå en sund livsstil, så tænk på at ændre din overordnede kost først.” (Her er, hvad dine læger ønsker, du vidste om vægttab.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.