Kan het drinken van Bulletproof Coffee je helpen om af te vallen?

Het klinkt misschien vreemd – en ronduit walgelijk – maar wellness-experts zingen de lof van deze boterachtige drank.

Als u op zoek bent naar manieren om uw koffiegewoonte gezonder te maken, is roeren in een klodder boter misschien niet het eerste dat in u opkomt. Maar volgens veel trouwe enthousiasten kan deze verrassende truc wonderen doen voor je gezondheid – en zelfs je taille verkleinen.

Ziedaar: Bulletproof koffie, de trendy afslankdrank die het internet verovert. Het recept vereist twee kopjes hoogwaardige koffie met één oorsprong, ten minste twee eetlepels ongezouten grasboter en een tot twee eetlepels MCT-olie (middellange ketentriglyceriden), een geconcentreerd extract van een soort vet gevonden in palm- en kokosolie. Roer alles door elkaar en voilà! Het ontbijt is geserveerd. (Ja, dit telt als een volledige maaltijd – en dit is waarom je nooit gewone koffie op een lege maag zou moeten drinken.)

Het is gemakkelijk in te zien waarom er zoveel geroezemoes is over deze boterachtige drank. Volgens een onderzoek in de American Journal of Clinical Nutrition, MCT’s worden snel gemetaboliseerd, waardoor ze een effectief hulpmiddel zijn om af te vallen. Bovendien bevat grasgevoerde boter een hoog gehalte aan omega-3 vetzuren, waarvan de ontstekingsremmende eigenschappen de darmgezondheid, de hersenfunctie en het energieniveau kunnen verbeteren, hoewel niet iedereen van het idee houdt. De American Heart Association (AHA) raadt u bijvoorbeeld aan uw inname van verzadigd vet te beperken tot ongeveer 13 gram per dag; kogelvrije koffie heeft meer dan 27 gram – meer dan twee keer de waarde van een volledige dag. Het krijgen van te veel verzadigd vet kan uw cholesterol en het risico op hartaandoeningen verhogen, benadrukt de AHA. En zodat je het weet, een kopje thee kost je 360 ​​calorieën.

Ondanks het mogelijke nadeel, noemen sommige gezondheidsexperts de voordelen van deze trendy truc. “Bulletproof koffie is een combinatie van specifieke gezonde vetten zoals middellange-keten triglyceriden, waarvan bekend is dat ze de vetverbranding verbeteren door ze om te zetten in ketonen, en hoogwaardige koffiebonen, die vrij zijn van schimmeltoxines. De aanwezigheid van ketonen kan ghreline, het hongerhormoon, onderdrukken, terwijl het lichaam ook in een nuchtere toestand blijft. Kortom, men kan Bulletproof koffie drinken tijdens intermitterend vasten en ‘vast’ blijven omdat het geen insuline aanmaakt”, zegt Michelle ShapiroRD.

Desalniettemin moeten Java-drinkers dit met de nodige voorzichtigheid benaderen: het potentieel voor deze nieuwe toevoeging aan je ochtendkopje Joe kan averechts werken. Bulletproof koffie voegt veel vetrijke calorieën toe. Als de rest van je dag de vettige start niet in evenwicht brengt, kan het zijn dat je te veel calorieën binnenkrijgt voor de dag. Met andere woorden, gooi je andere gezonde eetgewoonten nog niet helemaal weg, vooral niet als je probeert af te vallen.

Als je het wilt proberen, bekijk dan de beste MCT-oliën die door experts worden aanbevolen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.