Jeg havde Ramen hver dag i en uge, her er hvad der skete

For journalistikkens skyld.

Lyt til et rungende og enstemmigt amen fra alle mine knuste, universitetsstuderendeat spise ramen på et desperat konsekvent grundlag er en alt for relaterbar procedure. Måltider bliver ikke mere elementære end de natriumbefængte poser af godhed; hvad er mere ubesværet end at smide en størknet pakke nudler og pulver i en gryde og øjeblikkeligt have et måltid klar til indtagelse på dit middagsbord?

Uanset hvad, kom dette ikke uden en snert af skyldfølelse og bekymring; når alt kommer til alt, har vi alle hørt de finger-loglende foredrag fra vores læger og mødre, der fortæller os, at vi skal holde os væk fra den dejligt billige billetpris. Når jeg spurgte hvorfor, ville jeg altid modtage et simpelt “det er dårligt for dig”, uden megen ledsagende forklaring. Selvom jeg vidste, at disse hurtige måltider var berygtet for latterligt høje niveauer af natrium, jeg vidste ikke, hvordan det direkte ville relatere til mit helbred på kort sigt. Naturligvis har ramen sine ernæringsmæssige fejl, men hvor meget kan den populære kulinariske løsning virkelig påvirke din krop? Er det værd at ofre dit helbred for et måltid på 99 cent? For journalistikkens skyld besluttede jeg at finde ud af det.

Jeg ønskede at gøre mit lejlighedsvise ramen-stævnemøde til et komplet eksperiment for at besvare det ældgamle spørgsmål om dets virkning på sundheden, så jeg besluttede at spise ramen hver dag, til hvert måltid, i fem dage. Reglerne var ligetil: Jeg kunne gumle på serveringssider og tilbehør til ramen på den måde, jeg ønskede, men ramen skulle være hovedretten i hver enkelt ret. Helt ærligt behøvede jeg ikke engang at vove mig til butikken for at fylde op; Jeg havde allerede et pinligt stort udvalg af ramennudler at vælge imellem i mit rodede spisekammer. Selvom jeg forsøgte at ty til dem så lidt som muligt, var det altid rart at vide, at det var der, og jeg kogte ofte pakkerne op som tilbehør, når mit måltid var relativt enkelt. Som en personlig præference foragtede jeg de billige Top ramen-nudler, som du kan købe fra næsten enhver lokal butik; i stedet ville jeg prøve at hente flere (dyrere) pakker, når jeg gik til en koreansk købmand. Så heldigvis var overfloden af ​​nudelvalg foran mig ret omfattende (og langt mere nærende end din gennemsnitlige kop ramen).

høflighed Hana HongDag 1 startede som enhver normal dag ville; Jeg kogte en kop Jin ramen op, og jeg var taknemmelig for den sparede indsats ved at lave et helt måltid. Jeg sparede tid og penge, og jeg kunne ikke klage. Da jeg smed de behageligt ligetil pakker med tørrede grøntsager og nudler i en boblende gryde, følte jeg mig sikker på, at dette ville være en forholdsvis nem præstation. Jeg havde ingen problemer med at sænke hele skålen, som den var; Jeg følte mig endda lidt sulten bagefter og kunne gå efter mere.

Ramen nudelpakke

høflighed Hana HongSå jeg var taknemmelig, da aftensmaden rullede rundt, og det var tid til at tænde for komfuret igen til endnu en nudelret. Denne gang gik jeg efter den knaldrøde pakke med klassisk Shin ramen (en koreansk favorit), og smed endda nogle ekstra grøntsager i for god ordens skyld. Med andre ord fløj den første dag af sted uden komplikationer. Jeg kunne ret hurtigt indtage begge retter, og bortset fra en lille trang til burgere, føltes min krop helt normal sidst på dagen. Jeg er ikke en type, der tæller kalorier med et slutmål om at tabe mig, men i dette tilfælde tjekkede jeg min vægt og kalorietal for at forhindre hidtil usete sundhedsproblemer i løbet af ugen. Så langt så godt.

Ramen nudelpakke og pakke krabbekødhøflighed Hana HongDa jeg vågnede for at starte dag 2, følte jeg mig lidt gammel og træt, men intet ud over det sædvanlige. Jeg fortsatte processen med at spise ramen-nudler om morgenen (mærkeligt koncept) med en pakke mild Ichiban og fortsatte dagen. Jeg sørgede for at snuppe en kop til frokost på kontoret, og selvom jeg fik et par inkvisitioner til mit ramen-valg, føltes det hele ret standard. Min krop var snart tilbage til sin produktive, sprudlende måde at gå på, og jeg gik igennem dagen uden megen overvejelse over mit kulinariske eksperiment. Til aftensmad spiste jeg en pakke Paldo’s Stir-Fried Kimchi Noodles, en ret koreansk variant af ramen, som afslutning. Da jeg gik i seng, bemærkede jeg, at jeg følte mig let sløv, og jeg var alt for ivrig efter at kravle i seng og kalde det en dag.

Ramen nudelpakke og tofupakkehøflighed Hana HongI onsdags (dag 3) vågnede jeg og følte mig ret salt – sandsynligvis på grund af alt natriumet. Min krop føltes ret træg, da jeg vågnede, og alt, hvad jeg ønskede, var at fortære en skål sprød grøn salat. Desværre havde jeg stadig to dage tilbage, så jeg besluttede at hacke mit måltid for at gøre det sundere. Jeg smed nogle skiver af tofu og grønt løg i for at gøre min krydrede skaldyrsnudel-ramen lidt mere spiselig, hvilket gjorde det meget nemmere at nedbryde.

Frokost og aftensmad var stort set det samme; Jeg frygtede spisetid og overvejede endda bare at springe et måltid over for at gøre det nemmere for mig selv. Uanset hvad tvang jeg mig selv til at sluge de tykke nudelbid og fortsatte min daglige rutinetil min store ærgrelse. Der var en lidt kvalmefremkaldende faktor ved blot at tale om ramen, men jeg var i stand til at rotere smag for at holde lidt krydderi (ingen ordspil) i måltiderne. Jeg fandt ud af, at ved at forsøge at tilberede nudlerne på forskellige måder og tilføje nogle ekstra ingredienser (kimchi, grøntsager, tofu, svampe), gjorde det eksperimentet lidt mere udholdeligt. Ikke desto mindre er der kun så mange ting at gøre med ramen, og jeg indtog stadig den latterlige mængde natrium og kolesterol med hver bid. Før du dykker ned i din egen skål, er her, hvad der sker med din krop, når du spiser ramen.

Ramen nudelpakke og hotdogpakke

høflighed Hana HongTorsdag var nok den værste af alle. Det var ikke, at måltidsindstillingerne var gentagne; det generede mig ikke. Min krop føltes bare utilfredsstillende hul selv direkte efter at have spist; Jeg begyndte at savne den behagelige følelse af mæthed og godhed efter et fyldt måltid. Jeg følte mig også temmelig kvalm og syg, sådan som man føler umiddelbart efter at være kommet sig over en forkølelse, og min appetit var næsten ikke-eksisterende. Normalt ville jeg se frem til et glas vin til min aftensmad, men den eneste væske, jeg ønskede at ledsage det Hong ramen-måltid, jeg indtog den dag (ja, jeg delte mit efternavn med min aftensmad) var tonsvis af vand. Sådan kan du drikke mere vand i løbet af dagen.

Natriumet tørrede bestemt min mund ud, så jeg endte med at drikke meget mere, end jeg normalt ville. Alligevel arbejdede min hjerne lidt langsommere end normalt, og jeg havde fuldstændig mangel på energi og motivation til at rejse mig fra sædet, medmindre det var absolut nødvendigt. Det eneste, jeg ville, var at sove hele dagen.

Ramen nudelpakke og æblemoshøflighed Hana HongDa fredagen rullede rundt, var jeg bare lettet over, at eksperimentet var slut. Selvom det var lidt svært at klare måltiderne, var jeg i stand til at spise dem ret hurtigt med en fornyet følelse af taknemmelighed. Jeg ved ikke, om det var mit nyfundne adrenalinsus eller min krop, der tilpassede sig indtaget, men jeg havde det bedre, end de foregående dage havde fået mig til at føle. Heldigvis var jeg i stand til at forkæle mig selv med en Bibim Men, en instant nudelpakke, der er klassificeret som ramen, men som bestemt smager mindre af den på grund af det faktum, at den ikke har nogen suppe; Jeg skænkede den ned med en side af æblemos og nogle agurkeskiver. I sidste ende var jeg ivrig efter min første tur til Taco Bell; Jeg havde lyst til en okseburrito som ingen anden. (Hvis du er i humør til mexicansk, så prøv disse 15 nemme mexicanske appetitvækkere derhjemme.)

Mine resultater var både som forudsagt og ret overraskende. En ting jeg lagde mærke til var, at virkningerne ikke kun var fysiske; Jeg blev utrolig humørsyg og ville snappe på ting, som jeg normalt ville holde tungen på (stor tak til min kæreste for at tolerere mine uforudsigelige humørsvingninger). De mindste ting ville irritere mig, og jeg følte mig irritabel og sur i løbet af dagen.

Om natten ville jeg bare falde sammen. Selvom min krop føltes helt i koma og ikke reagerede i slutningen af ​​ugen, endte jeg faktisk med at tabe mig fire pund (på trods af den alarmerende mængde kulhydrater og kalorier, jeg indtog). Det var ikke lige, hvad jeg ville betragte som en fornøjelig, sjov uge, men det var ret informativt at vide, at min krop kunne tage til (og endda potentielt tilpasse sig) det gentagne forbrug. Selvom jeg følte mig overvældende humørfyldt og sløv i løbet af ugen og traskede hen til mit middagsbord som et barn, der gik ind til en tandlægeaftale, påvirkede det ikke min daglige rutine, og jeg var stadig i stand til at fuldføre alt, hvad jeg skulle.

Indrømmet, jeg havde et bedre udvalg af ramen at vælge imellem og forkælede mig med sundere retter for at gøre rejsen mere udholdelig. Dyrere ramen kan laves med bedre ingredienser, såsom hvedemel, som en undersøgelse fra 2017 i Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition siger kan forbedre næringsindtaget. Du vil også blive overrasket over mængden af ​​ramen-muligheder derude; tør og våd, krydret og mild, endda nogle der inkluderer kød. Uanset hvad er det bestemt ikke noget jeg vil anbefale til daglig; at gøre det på længere sigt siges at tilskynde højt blodtryk og en større chance for at få diabetes og hjerte sygdom. En undersøgelse fra 2017 i Ernæringsforskning og -praksis fandt, at hyppigt forbrug af instant nudler som ramen er forbundet med en højere risiko for kardiometaboliske risikofaktorer, såsom højere triglyceridniveauer og højere blodtryk.

Jeg var virkelig taknemmelig for det første rene måltid, jeg havde på en egentlig restaurant i slutningen af ​​min oplevelseen lakseavocadorulle og noget fyldig miso torskesuppe. Jeg tror, ​​det er sikkert at sige, at jeg vil holde mig fra ramen indtil videre, men jeg har ikke tænkt mig at gå i gang med en pantry-udrensning og smide alle mine ramen-pakker ud. Jeg nærer stadig en påskønnelse af den hurtige løsning og fandt ud af, at det er muligt at spise det på en konsekvent basis på grund af dets alsidige natur.

Hvis du finder dig selv samtidig med at stirre på et øde køleskab og en bankkonto, anbefaler jeg bestemt at prøve at samle alle de ingredienser, du kan, for at smide alt, hvad du kan, for at øge sundhedsfaktoren; at spise supplerende grønt og tofu gjorde underværker for mig, og de er relativt billige at hente i butikken. Udover det skal du ikke skamme dig over at spise på en ramenskål en gang imellem; bare ikke være som mig og spise det for hver. enkelt. måltid.

Leave a Reply

Your email address will not be published.