Ja, der er faktisk koffein i koffeinfri kaffe

Ja, der er faktisk koffein i koffeinfri kaffe

Åh, åh – klokken er 19.00, og du får pludselig trang til at drikke en solid kop kaffe. (Det er bare et af de problemer, som alle kaffeelskere forstår.) Men tænk ikke engang på at vælge en dosis koffein så sent på aftenen. Koffein kan forblive i din blodbane længe efter, at du er holdt op med at mærke dets virkninger, hvilket kan få dig til at vende og dreje om natten. Alligevel, hvis du tror, ​​at du kan slumre uden problemer, hvis du nipper til en kop koffeinfri, kan du tænke igen.

De fleste mennesker antager, at koffeinfri kaffe er 100 procent koffeinfri. Men i virkeligheden kræver det amerikanske landbrugsministeriums regler, at koffeinfri kaffe kun er 97 procent koffeinfri. Selvom en dosis på 3 procent koffein kan virke relativt lille, kan det være nok til at holde dig lysvågen indtil de små timer om morgenen. På den anden side, hvis du leder efter en seriøs pick-me-up, er disse de bedste kilder til koffein.

Men hvorfor den lille flig koffein? Det viser sig, at koffeinfri proces fjerner det meste af koffeinen fra kaffebønner – bare ikke det hele. Og nogle koffeinfri bryg har mere koffein end andre. Generelt vil Robusta bønner have mere koffein tilbage efter koffeinfri proces end Arabica bønner, ifølge Paul Toscano, Chief Marketing Officer for Joyride Coffee.

Selve processen kan også bestemme, hvor meget koffein der er i din foretrukne koffeinfri blanding. Jo længere kaffe brygger, jo mere koffeinholdig er den; med andre ord bør koffeinfri drikkende vælge en blanding, der blev brygget hurtigt. Og Toscano anbefaler at vælge kaffe, der er forarbejdet ved hjælp af Swiss Water-metoden, som kan fjerne 99,9 procent af koffeinen fra bønnerne.

Pas dog på, at processen kan ændre smagen en smule – hvilket ikke alle kaffedrikkere elsker.

Den største faktor, der bestemmer dit koffeinfri valg, er dog din overordnede tolerance for koffein. Hvis du viser nogle af de 7 tegn på, at du drikker for meget kaffe, behøver du sandsynligvis ikke bekymre dig om at få et energikick fra koffeinfri kaffe. På den anden side kan de, der ikke plejer at drikke kaffe, være lysvågne i timevis.

Bundlinie? Næste gang du er i humør til en rygende varm drik om natten, er du måske bedre stillet til at spille det sikkert med urtete i stedet. Og hvis du overvejer at holde op med kold tyrker, er her 10 ting, der sker med din krop, når du holder op med at drikke koffein.

Leave a Reply

Your email address will not be published.