Intenties instellen: intenties instellen om los te komen

Voornemens stellen, of aangeven wat u van plan bent te doen, kan u helpen actie te ondernemen, doelen op een meer bewuste manier te bereiken en uw geestelijke gezondheid ten goede te komen.

Intenties instellen voor beginners

Sommige trendy praktijken op het gebied van geestelijke gezondheidszorg hebben duistere of moeilijk te definiëren voordelen, maar andere kunnen behoorlijk nuttig zijn.

Als je van affirmaties en manifestaties houdt, moet je ook weten wat de kracht en voordelen zijn van het stellen van intenties.

Dit is wat experts willen dat je weet over hoe je intenties kunt stellen, wat ze zijn en hoe ze je mentale en emotionele welzijn ten goede kunnen komen.

Wat bedoel je met “intenties”

Er zijn een paar manieren om te interpreteren wat intenties betekenen.

Sanam Hafeez, een neuropsycholoog en faculteitslid aan de Columbia University in New York City, zegt dat ze een doel identificeren achter alles wat je doet.

“Het kan het soort leven zijn dat je wilt leven, hoe je in een bepaalde situatie wilt handelen, of wat je uiteindelijk uit een ervaring wilt halen”, zegt ze.

Matthew Ferry, een spirituele leraar, gelukscoach en auteur van Quiet Mind Episch levenzegt dat intenties creatieve bezigheden zijn die je helpen je perspectief op het leven, beslissingen en uiteindelijk je acties te sturen en te sturen.

Het is vergelijkbaar, maar iets anders dan een doel, legt Ferry uit.

Terwijl doelen zich richten op een specifiek eindpunt – wat suggereert dat je huidige status onaanvaardbaar of onbevredigend is – gaan je intenties meer over je mindset en mindfulness in het heden terwijl je je weg baant naar iets dat belangrijk voor je is.

Ze gaan over het afstemmen op een emotionele staat van zijn tijdens de reis, in plaats van op een specifiek resultaat.

Een doel is bijvoorbeeld vaak specifiek, zoals een marathon lopen. Een intentie kan gaan over je sterk en krachtig voelen, angst loslaten of je lichaam waarderen voor wat het kan doen.

“Doelen impliceren vaak onbewust gehechtheid aan het resultaat en ontevredenheid met de huidige omstandigheden”, zegt Ferry.

Ondertussen worden intenties gecreëerd in de wetenschap dat hoewel alles goed is, er nog steeds een creatieve aantrekkingskracht is om het leven te veranderen of te optimaliseren. Het gaat over actie ondernemen na inspiratie.

Voor Paul Hokemeyer, een klinische en adviserende psychotherapeut in New York, en auteur van: Breekbare kracht: waarom alles hebben nooit genoeg ishet draait allemaal om proactief met je leven om te gaan.

“Vanuit een neurologisch perspectief betekent dit dat je je leven leidt geleid door je hoogste, meest geëvolueerde deel van je hersenen, je prefrontale cortex”, zegt hij. “Mensen die een intentie hebben, worden beïnvloed door hun primitieve emoties, maar niet door hen tot slaaf gemaakt.”

Intenties versus bevestigingen

Merk op dat intenties verschillen van affirmaties (de praktijk van het herhalen van bekrachtigende, ondersteunende mantra’s die zijn ontworpen om geluk en succes te versterken).

Hokemeyer zegt dat het belangrijkste verschil is dat de intenties zich richten op de toekomst, “ik zal”-verklaringen. Ondertussen concentreert een affirmatie zich op de huidige of ‘ik ben’-verklaringen.

Ferry voegt eraan toe dat affirmaties proberen de geest of persoonlijkheid te dwingen in een nieuw patroon te veranderen. Terwijl een intentie een verzoek is aan de geest of persoonlijkheid om te veranderen.

“Commando’s creëren oppositie en weerstand”, zegt Ferry. “Als je een verzoek doet en je geest de keuze geeft, verminder je de weerstand en open je je creativiteit.”

Intenties nodigen geest en lichaam uit om samen een nieuwe richting in te slaan.

Dus de intentieversie van de affirmatie “Ik ben een krachtige en capabele persoon” zou kunnen zijn: “Stel alsjeblieft de intentie in om krachtig en capabel te zijn.”

Hiermee erkent u dat u er nog niet bent, maar in die richting wilt gaan. Je wijst gewoon naar het resultaat dat je wilt creëren, zegt Ferry.

“Dit zorgt voor openheid, authenticiteit en creativiteit”, zegt hij. “Je kunt vrede hebben met waar je nu bent, je intentie stellen, [and be] openstaan ​​voor wat ervoor nodig is.”

Tony Anderson/Getty Images

Hoe je intenties zet?

Word stil en reflecteer

Het leven zit vol afleidingen, en afleiding houdt mensen vast, aldus Hokemeyer.

“Als we een gerichte hoeveelheid tijd in stilte doorbrengen, komen onze fundamentele waarheden naar voren”, zegt hij.

Om een ​​intentie te zetten, moet je nadenken over eerdere acties en ervaringen, raadt Hafeez aan. Overweeg dit te doen door middel van een dagboek of mediteren.

Denk aan situaties waarin je positieve emoties voelde, zoals geluk, trots of passie. Breng je gedachten dan naar momenten waarop je negatieve emoties ervoer, zoals teleurstelling of ongemak.

Denk bij het overwegen van mogelijke intenties aan het verlangen naar de ervaring, in plaats van alleen een specifiek resultaat, aan de intentie.

Dus zet je in voor een ervaring die jezelf of je leven zal veranderen, zegt Ferry.

Kies één focus

Na te hebben nagedacht over de goede en slechte ervaringen en emoties, is het tijd om vast te stellen wat je uit je acties of je leven in het algemeen wilt halen, zegt Hafeez.

“Focus op de positieve emoties die je voelt wanneer je iets doet waar je van houdt en je geluk en vreugde brengt”, zegt ze. “Denk na over hoe je deze gevoelens kunt bereiken.”

Hokemeyer raadt aan om één focus te kiezen in plaats van een verzameling dingen.

Als je nog steeds niet zeker weet wat dat is, stelt Ferry voor om de volgende vragen te overwegen:

 • Wat is op dit moment je belangrijkste voornemen?
 • Wat is belangrijk om dat voornemen te bereiken?
 • Wat is belangrijk aan het antwoord op vraag één?
 • Wat zullen de antwoorden op de bovenstaande vragen uiteindelijk voor u doen?

Deze kunnen u helpen om intenties vast te stellen met betrekking tot spiritualiteit, zaken, familie, relaties, persoonlijke financiën en meer.

Formuleer het duidelijk

Beschrijf de ervaring waarvan je denkt dat de intentie voor jou zal creëren, zegt Ferry. Het kan vreugde, gemoedsrust, veiligheid, vertrouwen, zekerheid, plezier of spel zijn.

“Dat woord of die zin is je meest gekoesterde ervaring”, zegt hij. “Wijzig nu je intentie om die ervaring eerst en vooral te hebben.”

En probeer je intentie te beperken tot één simpele zin met dat woord.

Schrijf het op

Probeer elke dag te beginnen door je intentie tien keer in een dagboek te schrijven, raadt Hokemeyer aan. Consistentie en herhaling zijn belangrijk.

Je intenties moeten duidelijk zijn en je inspanningen consistent, opgesplitst in zeer kleine en haalbare doelen, aldus Hokemeyer.

Ferry zegt dat hij de afgelopen 26 jaar een patroon bij zijn klanten herkende. Degenen die hun intenties opschrijven en regelmatig herzien, vergroten hun kans om ze te voltooien met ongeveer 70 procent, schat hij.

“Als je wist dat 70 procent van je intenties werkelijkheid zouden worden, zou je dan niet meer geïnspireerd zijn om dat te doen?”

Houd je ogen en oren open

Nadat je een duidelijke intentie hebt gekozen, vastgesteld en opgeschreven, is de volgende stap om deze in je leven te implementeren.

“Leef elke dag actief op zoek naar tekenen dat je je intentie manifesteert”, zegt Hokemeyer. “De sleutel is om actief te kijken en je verwachtingen laag te houden.”

Probeer elke dag te beginnen met je intentie.

Geef het tijd

Onthoud dat langzaam en gestaag de race wint.

“Je zit hier voor de lange termijn in”, zegt Hokemeyer. “Je wilt dat je intentie zich langzaam en stapsgewijs manifesteert; dit betekent dat het zal duren.”

Wees mild voor jezelf tijdens dit proces. Zeker omdat de kans bestaat dat niet elke intentie werkt, legt Ferry uit.

“Het leven experimenteert via jou om de beste manier van leven te vinden”, zegt hij. “Elke intentie is een experiment. Het is geen waarheid. Je kent de toekomst niet.”

Voorbeelden van intenties

Als het je doel is om elke dag positiever te zijn, zou je intentie bijvoorbeeld zijn: “Ik ben van plan wakker te worden met een positieve houding”.

Hier zijn enkele andere voorbeelden van intenties die de uwe kunnen aanwakkeren.

 • Ik ben van plan wakker te worden met een positieve houding
 • Ik ben van plan om activiteiten buiten mijn comfortzone te omarmen
 • Ik ben van plan liefdevol en aardig te zijn voor mijn collega’s
 • Ik ben van plan om van sporten een prioriteit te maken
 • Ik ben van plan prioriteit te geven aan mijn gemoedsrust
 • Ik ben van plan om anderen en mezelf te vergeven
 • Ik ben van plan om vandaag iets leuks te doen
 • Ik ben van plan om een ​​belofte aan mezelf te houden vandaag
 • Ik ben van plan om vandaag te mediteren
 • Ik ben van plan om hulp te accepteren

Hoe voornemens te behouden?

De beste manier om je aan je intenties te houden en je eraan te houden, is door te begrijpen dat al je gedrag, gewoontes en rituelen binnenin een structuur zijn begonnen, legt Ferry uit.

“Iets buiten jou heeft de disciplines gecreëerd”, zegt hij. “Naarmate je ouder wordt, worden al die ondersteunende systemen zoals ouders, school of kerk optioneel.” Nu kunt u nieuwe structuren implementeren om uw intenties vast te houden.

Dingen die u zullen helpen uw bedoelingen te behouden en vooruit te komen, zijn lid worden van groepen die u verantwoordelijk houden en uw voortgang bijhouden. Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat je lid wordt van een hardloopgroep of iets als de Streaks-app gebruikt om bij te houden hoe vaak je mediteert.

“Herinner jezelf consequent aan je intenties en doe mee aan dingen die je gelukkig maken en die je helpen je doelen te bereiken en succes te behalen”, zegt Hafeez.

Toch benadrukt Hafeez dat we allemaal mensen zijn. Het is oké als je af en toe van je bedoelingen afdwaalt.

“Wees niet te streng voor jezelf”, zegt ze. “Gewoon identificeren dat je van je bedoelingen bent afgedreven.”

Probeer daarna je best om je aandacht weer te richten op je intenties. Hafeez raadt aan om je intenties dagelijks hardop uit te spreken om jezelf aan je doel te herinneren.

Redenen om intenties te stellen

Het stellen van intenties is in meer dan één opzicht gunstig.

Leer hoe te reageren, niet te reageren

Hokemeyer zegt dat het stellen van intenties mensen helpt te reageren op gebeurtenissen in het leven in plaats van erop te reageren. Hij zegt dat dit vooral belangrijk is voor mensen die lijden aan een groot aantal angststoornissen, variërend van paniekstoornissen tot gegeneraliseerde angst.

“Voor deze individuen heeft onzekerheid een verderfelijk effect op hun gevoel van veiligheid in de wereld”, zegt Hokemeyer.

“Een opzettelijk leven leiden geeft hen orde en richting, twee uiterst belangrijke eigenschappen die dienen om de angstniveaus radicaal te verminderen.”

Beoefen mededogen

Intenties stellen mensen in staat om meer compassie te hebben met zichzelf en anderen, aldus Hokemeyer.

“Ze stellen ons in staat onze emotionele, fysieke en spirituele bronnen te kanaliseren naar een doel dat is gericht op onze persoonlijke conceptualisering van ‘beter'”, zegt hij.

In dit proces cultiveren mensen compassie voor zichzelf, andere mensen en de wereld.

(Dit zijn de voordelen van aardiger voor jezelf zijn.)

Kom vast te zitten

Het stellen van intenties kan ervoor zorgen dat mensen niet meer vastzitten.

“Tachtig procent van de patiënten die bij mij komen, zit vast in een belangrijk gebied van hun leven”, zegt Hokemeyer. Het kan een baan zijn, een giftige relatie of een vernietigende mentaliteit.

“Het stellen van intenties geeft ons een doel om voor te leven en te werken”, voegt hij eraan toe.

Ontvang een dosis inspiratie

“Mensen hebben het vermogen om hun leven en bestaan ​​​​aan te passen en te optimaliseren”, zegt Ferry.

Je intentie instellen om de dingen te laten zijn zoals je wilt, is empowerment, inspirerend en opbeurend.

Machtiging

Het stellen van je intentie geeft je volgens Ferry meer controle over je leven.

“Je kunt je leven zo organiseren dat je je op je gemak voelt en dat aan je voorkeuren wordt voldaan”, zegt hij.

“Je intenties bepalen en de experimenten uitvoeren om ze te laten gebeuren, leidt tot een leven van verwondering, nieuwsgierigheid en vervulling.”

Trek aan wat je verlangt

Het stellen van intenties helpt je om het leven te gaan leven op je eigen voorwaarden of op de manier die jij wilt. Het is geen wondermiddel, of een garantie, maar het stellen van je intentie duwt de waarschijnlijkheid in de richting van je beoogde resultaten, aldus Ferry.

“Het is gemakkelijk om te leven volgens wat je denkt dat je zou moeten doen”, zegt Hafeez. “Ondertussen zorgen intenties ervoor dat je je kunt concentreren op wat je wilt doen.”

Meer geluk zal komen door dingen te doen die je vreugde brengen, in plaats van iets te doen waarvan je denkt dat er van je verwacht wordt, zegt ze.

Leef in het moment

Het stellen van intenties helpt je je te concentreren op hoe je je op dat moment voelt, en leidt je geest af van het denken over je problemen, aldus Hafeez.

“Door dagelijkse intenties te stellen, kun je een doel aan je acties toevoegen, wat uiteindelijk een zeer effectieve manier is om succes te behalen”, zegt ze.

Bekijk vervolgens de manieren waarop het herkaderen van je gedachten je leven kan veranderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.