Ik heb reinigingsolie voor rijstwater geprobeerd – hier is mijn recensie

Rijstwaterreinigingsolie voor een helderdere huid

Het is geen geheim dat stress tot acne kan leiden. En het laatste jaar of zo was… behoorlijk stressvol. Op zijn zachtst gezegd. Voeg maskne toe aan de vergelijking en mijn gezicht had wat serieuze TLC nodig om puistjes en vlekken op te ruimen.

Mijn tijd is echter niet alleen maar zorgen geweest. Ik nam ook de tijd om onderzoek te doen naar gezondheids-, welzijns- en schoonheidsproducten die me zouden kunnen helpen de dag door te komen en me beter te voelen. Als je nieuwsgierig bent, kun je mijn Theragun- en YogaToes-recensies bekijken.

En ja, die gaven me een beter gevoel. Maar nogmaals: mijn gezicht. Het was een totale puinhoop.

Ik wilde echt een heldere huid, en ik kon niet veel doen aan het verminderen van stress of het vermijden van maskers. Ik leef immers in de wereld in 2021.

Sommige producten die ik probeerde om acne onder controle te krijgen, waren het geld niet waard – een exfoliërende gezichtswassing verwijderde een doffe huid, maar was uiteindelijk te irriterend.

Maar ik vond verrassend huidverzorgingssucces met een onverwacht product: The Face Shop’s Rice Water Bright Light Cleansing Oil.

Wat is rijstwater?

Wanneer je meestal rijst maakt, zuigen de korrels alle vloeistof op tegen de tijd dat je klaar bent om te eten. Maar kook met te veel water en je krijgt een mengsel van rijst en een melkachtige vloeistof. Ta-da, je hebt rijstwater.

Blijkt dat het vitamines, mineralen en aminozuren bevat die voordelen voor de huid en het haar bieden. Schoonheidsmerken hebben hierop ingespeeld door rijstwater in hun producten te verwerken, zoals degene die ik gebruikte.

Mensen beginnen zelfs hun eigen rijstwater te maken om te gebruiken in hun schoonheidsroutine.

Voordelen van rijstwater voor huidverzorging

Eeuwenlang wordt rijstwater gebruikt voor haar- en huidverzorging in Japan, China en Korea. Andere mensen snappen eindelijk de schoonheidsvoordelen.

“Rijstwater wordt vaak gebruikt vanwege de zachte hydraterende en ontstekingsremmende eigenschappen. Het is een geweldig ingrediënt voor mensen die droog of gevoelig zijn, maar kan voor alle huidtypes worden gebruikt”, zegt Joshua Zeichner, MD, directeur van cosmetisch en klinisch onderzoek en assistent-professor dermatologie in het Mount Sinai Hospital in New York City.

Dat gezegd hebbende, er is niet veel onderzoek gedaan naar de voordelen van rijstwater voor het gezicht. Voordat ze met zekerheid kunnen zeggen of (of hoe) rijstwater de huid kan verbeteren, zullen wetenschappers enkele onderzoeken moeten uitvoeren.

via amazon.com

Hoe kan een olie mijn huid reinigen?

Ik hou van een doe-het-zelf-project, maar als het op mijn gezicht aankomt, wilde ik iets meer vertrouwds dan mijn eigen keuken.

Een vriend die pleit voor Koreaanse huidverzorging en gezichtsoliën, stelde voor om The Face Shop’s Rice Water Bright Light Cleansing Oil te bekijken.

Het product is een bestseller in Koreaanse schoonheidswinkels over de hele wereld, en het is ook verkrijgbaar op Amazon, met 4,4 sterren en meer dan 5.600 beoordelingen.

Aanvankelijk wilde ik geen olie op mijn gezicht smeren. Het voelde contra-intuïtief om acne (veroorzaakt door overmatige talg- en olieophoping) met meer olie te bestrijden. Maar de wetenschap is logisch.

“Omdat olie olie oplost, is het een geweldig ingrediënt om te gebruiken in reinigingsmiddelen”, zegt Dr. Zeichner.

Kortom, een olie zal je gezicht beter van smurrie reinigen dan je gebruikelijke reinigingsmiddel.

“Reinigingen op oliebasis helpen vuil van de huid te verwijderen zonder de integriteit van de huidbarrière in gevaar te brengen”, zegt hij. “Oliën kunnen voor alle huidtypes worden gebruikt, en het is een mythe dat ze niet kunnen worden gebruikt voor mensen met een huid die gevoelig is voor acne.”

Hoe gebruik je reinigingsolie?

Het eerste dat u moet weten, is dat het wassen van uw gezicht met een reinigingsolie een proces in twee stappen is.

Bij dubbele reiniging begin je met de face wash op oliebasis. Breng het aan op een droge huid en masseer het in. Het verwijdert al het vuil, make-up en olie van je gezicht, zegt Dr. Zeichner.

Zodra je de oliereiniger hebt weggespoeld, wrijf je over een gezichtswas op waterbasis om de klus te klaren.

Je kunt de tweede wasbeurt echt niet overslaan, anders zit je gezicht vol met olieresten en opgeloste mascara. Goor.

Mijn routine: reinigingsolie met rijstwater gebruiken

Ik gebruik de rijstwaterreinigingsolie ‘s nachts, vooral als ik foundation en zonnebrandcrème draag, die de poriën kunnen verstoppen.

Om te gebruiken, spuit ik een pompje van de olie in mijn schone handen. De geur is licht bloemig en de olie voelt licht aan.

Ik breng het voorzichtig rechtstreeks op mijn droge gezicht aan in cirkelvormige patronen. Ik zie meteen mascara, concealer en zonnebrandcrème-resten naar het oppervlak van mijn huid parelen.

Ik wrijf ongeveer 20 seconden en spoel het dan af. Ik volg met een gezichtswas op waterbasis om de olie op te ruimen en de make-up af te spoelen.

Na de dubbele reiniging voelt mijn gezicht schoon maar niet strak aan. Van daaruit volg ik de rest van mijn huidverzorgingsroutine.

Is rijstwaterreinigingsolie geschikt voor jou?

Zoals met alle huidverzorgingsproducten, moet u erachter komen wat voor u werkt en de etiketten zorgvuldig lezen voordat u aan de slag gaat.

“Het is belangrijk om een ​​geschikte olie voor uw huidtype te kiezen”, zegt Dr. Zeichner. “Sommige van de zwaardere plantaardige oliën, zoals olijfolie, kunnen leiden tot acne bij gepredisponeerde mensen.”

The Face Shop’s Rice Water Bright Light Cleansing Oil is gemaakt met moringa-olie, die bekend staat om het ondersteunen van de huidbarrière.

Het bevat ook zeepkruid voor het reinigen. En natuurlijk is er het rijstwater. Het bedrijf zegt dat het de hydratatie verhoogt en helderder maakt.

Jonge vrouw bij wastafel in de badkamer

Westend61/Getty Images

De voor- en nadelen van reinigingsolie voor rijstwater

Geen enkel product is perfect. Dit is wat ik de voor- en nadelen vond van deze reinigingsolie met rijstwater.

Voordelen:

  • Rijstwater kalmeert, verheldert en hydrateert de huid zachtjes.
  • Reinigingsolie lost zonnebrandcrème, make-up en vuil op zonder natuurlijke oliën te verwijderen.
  • Het is betaalbaar, ongeveer $ 11 voor vijf ons. Mijn fles heeft me meer dan zes maanden geduurd.
  • Het is vrij van sulfaten.

nadelen:

  • Dubbele reiniging kost twee keer zoveel tijd.
  • Zoals met alle huidverzorgingsproducten, werkt het misschien niet voor u.

Wat is het oordeel over reinigingsolie voor rijstwater?

Nadat ik mijn fles The Face Shop Rice Water Bright Light Cleansing Oil op heb, koop ik dit exacte product opnieuw.

Ik hou van het gevoel (en zien) dat de zonnebrandcrème en make-up aan het eind van de dag van mijn gezicht verdwijnen.

In de winter was de reinigingsolie hydraterend. En ik heb een afname van acne-uitbarstingen en een toename van vocht opgemerkt sinds ik regelmatig de reinigingsolie met rijstwater op mijn huid begon te gebruiken.

Hoe groot ben ik nu een fan van rijstwater? Ik zou mijn eigen rijstwater kunnen maken om als haarbehandeling te gebruiken.

Probeer vervolgens deze natuurlijke gezichtsreinigerrecepten die u kunt maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.