‘Ik heb mijn carrière in de stad verlaten om een ​​plantenwinkel te openen – en ik ben nog nooit zo gelukkig geweest’

Een voormalig mediaprofessional deelt zijn reis van wat hij ‘mentale gezondheid dieptepunt’ noemt naar een leven met meer betekenis – door groen.

Door Pat Sandora-Nastyn, verteld aan Kristine Gasbarre, hoofdredacteur van The Healthy

Ik heb meer dan tien jaar geleden mijn eerste kamerplant mee naar huis genomen. Het was een hoge slangenplant in een hele grote, zware pot. Ik heb het uit een tuincentrum een ​​paar straten verwijderd van het kleine appartement van mijn en mijn verloofde in New York City. Ik noemde het ‘Planty’, een verwijzing naar a 30 Rock aflevering waarin Liz Lemon besluit dat het succesvol zorgen voor een plant het teken was van een gezonde, functionerende volwassene. Mijn vroege carrière was begonnen met werken binnen 30 Rockefeller Plaza. Mijn plant een naam geven met een luchtig eerbetoon aan alle overgangen van de vroege volwassenheid, voelde voor mij belangrijk.

Brooke Shields Exclusive: haar 4 wellness-must-haves en het “buitengewone” voorrecht van ouder worden

Planten en nog meer planten

Pat Sandora-Nastyn

Planty kreeg al snel gezelschap van meer planten die ik tijdens mijn lunchpauzes kocht bij de digitale startup waar ik toen werkte. Het werd een ritueel: ik ging naar een plantenwinkel in Chinatown en haalde bijna altijd een nieuwe vriend op voor mijn bureau. Al snel was mijn werkruimte bedekt met kleine potplanten. Mijn collega’s maakten beleefd grapjes over mijn bloeiende collectie… maar af en toe toonde een van hen interesse om met mij mee naar de winkel te gaan. Daar kon ik ze zien glimlachen en hetzelfde gevoel van kalmte voelen dat ik voelde elke keer dat ik er was. Ik heb mezelf nooit als een ‘plantenpersoon’ beschouwd, maar ik denk dat het een titel was die nietsvermoedend op me groeide.

Maanden later – nu getrouwd en met een appartement vol planten – besloten mijn man Billy en ik dat het tijd was om de Big Apple te verlaten voor een nieuw avontuur. Onze zoektocht naar “What’s next?” bracht ons door de staat in Buffalo, NY. We kochten ons eerste huis en gingen verder met onze carrière in media en grafisch ontwerp. Billy en ik waren het erover eens dat we uiteindelijk het idee zouden koesteren om een ​​eigen bedrijf te beginnen. Maar voorlopig hebben we besloten te wachten op een teken van het universum, een soort duwtje naar voren, voordat we iets gaan doen.

14 dingen die gezonde, gelukkige mensen doen tijdens hun lunchpauzes

Het zaadje was geplant

Uiteindelijk besloot Billy dat het tijd was voor een pauze van zijn baan in de non-profit gezondheidszorg. Toen werd ons zaadje voor kleine bedrijven officieel geplant. Op sociale media zagen we dat onze affiniteit om groen in huis te halen iets was wat steeds meer mensen deelden. Met onze gecombineerde passie en ervaring voor planten, besloten we dat het openen van een kamerplantenwinkel de juiste keuze was.

We begonnen klein, deden regelmatig pop-ups in een plaatselijk café en maakten contact met andere plantenmensen op sociale media. Dit hebben we bijna een jaar samen gedaan terwijl ik mijn baan als accountmanager bij een reclamebureau bleef uitoefenen.

Maar we ontdekten dat ons bedrijf snel groeide. In september 2019 kon Billy zijn baan opzeggen, zodat we onze eerste fysieke winkel konden openen, die we Daddy’s Plants noemden, waar ik in de weekenden met hem mee zou helpen.

Toen, minder dan zes maanden nadat Daddy’s geopend was, raakte de wereld in de pandemie. Terwijl mensen aanzienlijk meer tijd in hun huis doorbrachten, merkten Billy en ik in onze winkel hoe velen troost vonden in het opknappen van hun woningen – vaak met kamerplanten. Planten zijn helder en levendig; ze toonden gezondheid en stilte in een tijd waarin velen van ons bewijs van beide moesten zien.

En niet alleen leken planten de huizen van onze klanten er beter uit te laten zien en er beter uit te laten zien, het leek erop dat het betrekken van iets levends en natuurlijks de mensen die onze winkel binnenkwamen op een diepere, fundamentele manier hielpen. Dit besef kwam pas bij me op toen ik mijn eigen dieptepunt voor geestelijke gezondheid bereikte.

De 8 beste kamerplanten voor geestelijke gezondheid, zeggen wellness-experts

Planten hebben me laten zien hoe belangrijk het is om gelukkig te zijn

man op de schouders van een andere man naast een grote boom in potten

Pat Sandora-Nastyn

Doordeweeks waren de uren die ik op mijn thuiscomputer doorbracht met Zoom-vergaderingen met klanten en collega’s, mijn zelfgevoel aan het uithollen op een manier die ik nog steeds niet helemaal kan verklaren (hoewel ik zeker weet dat veel mensen het kunnen herkennen) . Iedereen met wie ik contact had, was gespannen. Iedereen was uitgeput. Iedereen leek zijn kalmte aan een zijden draadje vast te houden terwijl ze kibbelden over zaken als projecttijdlijnen, contracten en deliverables. Het werd normaal dat ik me zo overweldigd voelde door negativiteit dat het enige wat ik kon doen om mijn angst te verminderen, was naar de achtertuin te gaan en met mijn gezicht naar beneden in het gras te gaan liggen – letterlijk mezelf aarden om mijn lichaam en geest te kalmeren. Op die wanhopige doordeweekse momenten was het mijn enige toevlucht.

De weekenden zorgden voor de balans waar ik naar verlangde. Toen hielp ik onze klanten met het uitzoeken van planten, beantwoordde ik hun zorgvragen en wisselde ik plant-ouderverhalen uit over successen en mislukkingen. Het was op een van die alledaagse middagen dat ik een moment van pure helderheid ervoer: ik realiseerde me dat ik vijf dagen per week angstig en onrustig doorbracht door elke ping en e-mailmelding … in vergelijking met de andere twee dagen in de winkel, toen ik voelde me vredig, verbonden en omringd door positieve energie. Om het te simpel te houden, de mensen in de computer waren gefronst en de mensen in de winkel waren glimlachen. Toen de maandag aanbrak, gaf ik mijn werk op om een ​​fulltime planter te worden en de hele week met Billy in onze winkel te werken.

Ik ben geenszins een religieus of spiritueel persoon, maar ik ben niet gek als ik vertel dat het ronduit goddelijk is als ik voor mijn planten zorg of luister naar een vreemde die opgewonden het nieuwe blad beschrijft dat hun plant aan het groeien is.

De natuur is een krachtige kracht, en soms kan het transformeren van een klein stukje ervan – zoals een kamerplant – in ons huis al transformerend zijn. Sinds we onze plantenwinkel hebben geopend, heb ik geleerd dat plantenverzorging een prachtige manier is om genezing en catalogusgroei te vergemakkelijken, zowel op een plant als in onszelf.

Haal meer geïnspireerde wellness uit de gezonde @Reader’s Digest nieuwsbrief. Volg ons op Facebook en Instagram, en volg Daddy’s Plants. Blijf lezen:

Leave a Reply

Your email address will not be published.