Ik heb een jaar op een satijnen kussensloop geslapen – hier is mijn recensie

Een kussensloop voor mijn huid en haar

Zelfzorg is een manier om me beter te voelen, en consequent voor mijn haar en huid zorgen, maakt deel uit van dat proces.

Ik neem mijn huidverzorgings- en haarverzorgingsroutines behoorlijk serieus. Ik heb met een dermatoloog gesproken over anti-verouderingsproducten en breng ze twee keer per dag religieus aan. Ik heb ook meer geld uitgegeven dan ik wil denken aan haarmaskers en oliën om mijn lokken glanzend te houden tussen salonbezoeken.

Maar dat is geen verrassing. Ik besteed veel van mijn tijd aan het onderzoeken van gezondheids-, welzijns- en schoonheidsproducten die erop gericht zijn me er beter uit te laten zien en me beter te laten voelen en soms gewoon heel de dag door te komen. Sommige spullen die ik heb gekocht, waren mijn besteedbaar inkomen niet waard. (Ik kijk naar jou, te dure zonnebrandcrème die een merkbare witte zweem op mijn gezicht achterliet.)

Anderen verbeterden zelfs mijn algehele gezondheid en dagelijkse routine. Als je nieuwsgierig bent, kun je mijn Aquis microvezel haarhanddoek en Vital Proteins collageen reviews bekijken.

Toen ik las dat beroemdheden en beauty-influencers hun katoenen kussenslopen verruilden voor luxe zijden versies, lachte ik. Maar toen begon ik onderzoek te doen naar de schoonheids- en gezondheidsvoordelen van slapen op een zijden kussensloop.

Ik vond een betaalbare satijnen versie (minder dan $ 20!) Die vergelijkbare resultaten oplevert als zijden kussenslopen, die $ 100 of meer kunnen kosten.

Dit is wat er gebeurde toen ik een jaar op een Kitsch satijnen kussensloop sliep.

Wat zijn de voordelen van een zijden kussensloop?

Ik heb mijn hele leven op katoenen of flanellen kussenslopen geslapen zonder al te veel na te denken over het materiaal. De esthetiek was belangrijker voor mij dan de stof, dus ik zou kussenslopen kiezen op basis van kleur en mogelijk draadtelling.

Ik had het erg mis.

Gemiddeld slaapt een mens ongeveer acht uur per nacht. Dat betekent dat ik in mijn leven ongeveer 230.000 uur slaap. Ik zal een derde van mijn leven doorbrengen met mijn hoofd tegen een kussensloop gedrukt. Dus ja, de stof is belangrijk.

Generaties lang gebruiken Afro-Amerikaanse vrouwen satijnen sjaals om hun haar ‘s nachts in te pakken en te beschermen. De wijsheid strekt zich uit tot zijden kussenslopen, met beroemdheden als Cindy Crawford en Victoria Beckham die op de trend springen.

De reden waarom iedereen dol is op deze katoenalternatieven? Er zijn enkele opmerkelijke voordelen voor de huid en de gezondheid van zijden kussenslopen.

Neemt geen olie op

“Slapen op een satijnen of zijden kussensloop kan gebruikers veel voordelen bieden in vergelijking met katoenen kussenslopen”, zegt Annie Gonzalez, MD, een gecertificeerde dermatoloog bij Riverchase Dermatology in Miami. “In tegenstelling tot katoen, zijde en satijn nemen kussenslopen geen vocht op en blijven ze de hele nacht koel en droog. Zo blijven huid en haar gehydrateerd.”

Omdat katoen vocht absorbeert, trekt het hydraterende gezichtsoliën (en mijn dure gezichtscrème) weg van mijn gezicht terwijl ik slaap.

Minder wrijving

“Zijde en satijn zijn ook extreem gladde materialen die de wrijving tussen huid/haar en het kussen stoppen”, zegt Dr. Gonzalez. “Dus wanneer een persoon ‘s nachts woelt en draait, blijven het haar en de huid niet vastzitten aan de zijde, zoals bij katoen, en leiden ze tot knopen, kroezen, fijne lijntjes en rimpels.”

Slapen op een zijden kussensloop kan fijne lijntjes na verloop van tijd helpen voorkomen dankzij deze verminderde wrijving. Het helpt je ook om die onaantrekkelijke kussenplooien te vermijden die je tegenkomt als je op katoen slaapt.

Het materiaal kan ook bedhoofd en vliegreizen voorkomen. Als je betaalt om je haar professioneel te laten föhnen, of als je het zelf doet, verlengen zijden kussenslopen de lengte van je perfecte kapsel.

Kwanchai_Khammuean/Getty Images

Satijnen versus zijden kussensloop: wat is het verschil?

Zijden kussenslopen voelen geweldig en, nou ja, zijdeachtig aan. De haar- en huidvoordelen zijn merkbaar.

Echte zijden kussenslopen beginnen bij ongeveer $ 100, en ze zijn niet bedoeld om langer dan een jaar of twee mee te gaan. Die prijs viel buiten mijn budget.

Goed nieuws: satijnen kussenslopen zijn een betaalbaar en effectief alternatief voor zijde.

“Omdat zijden kussenslopen bijzonder duur zijn, kan het de moeite waard zijn om een ​​satijnen kussensloop te proberen en te kijken of je verbeteringen ziet. Dan kun je desgewenst een zijden kussensloop kopen’, zegt dr. Gonzalez.

De twee stoffen lijken qua uiterlijk en gevoel erg op elkaar.

“Het verschil is dat zijde een natuurlijke stof is die wordt gemaakt van de cocons van zijderupsen, terwijl satijn wordt gemaakt door synthetische vezels, zoals polyester, samen te weven”, zegt Dr. Gonzalez.

Hoe een satijnen kussensloop te wassen?

Kussenslopen van zijde en satijn moeten vrij regelmatig worden gewassen met een zacht wasmiddel, zoals The Laundress’ Delicate Wash, om haar- en huidoliën en bacteriën te verwijderen. Ik probeer mijn satijnen kussenslopen elke keer als ik mijn haar was te wassen of te vervangen.

In een catch-22 moet je je kussensloop vaak wassen om hem schoon te houden, maar regelmatig wassen zal de levensduur van je zijden of satijnen kussenslopen verkorten. De oplossing: was ze met zorg.

Cassandra Thurswell, oprichter en CEO van Kitsch, een van de best verkochte satijnen kussenslopen, raadt aan om satijnen kussenslopen te wassen door de rits te sluiten, op de delicate cyclus te wassen (of met de hand te wassen) en de kussensloop te drogen te hangen.

Uit persoonlijke ervaring raad ik aan om je satijnen kussensloop in een lingerietas (zoals een van Bagail’s mesh waszakken) te doen om hem te beschermen. Ik leerde dat op de harde manier nadat de delicate stof vast kwam te zitten en rafelde in het roerwerk van mijn wasmachine. Ugh.

Voordelen en nadelen van satijnen kussensloop

Satijnen kussenslopen hebben veel meer voordelen dan nadelen. Dit is wat ik wel en niet leuk vind aan het kopen en gebruiken van mijn satijnen kussensloop:

Voordelen:

  • Resultaten behalen is geen werk. Ik krijg beter haar en voorkom rimpels door gewoon te gaan slapen
  • Ze zijn veel goedkoper dan zijden kussenslopen.
  • Ik merkte meteen gladder haar en minder ochtendklitten.
  • Satijnen kussenslopen voelen prettig aan op de huid en nemen minder vocht op.
  • Ze zijn vegan en dierproefvrij.
  • Kitsch satijnen kussenslopen zijn er in veel mooie kleuren en patronen.

nadelen:

  • Ze gaan niet zo lang mee als katoenen kussenslopen en de stof zal gaan rafelen.
  • Ze zijn duurder dan sommige katoenen kussenslopen.
  • Ze moeten voorzichtig worden gewassen en opgehangen om te drogen.

Leverde een satijnen kussensloop schoonheidsresultaten op?

Ik hou zo veel van mijn satijnen kussensloop dat ik hem onlangs meenam toen ik een weekend naar het huis van een vriend ging.

Slapen op een satijnen kussensloop is een moeiteloze manier om vliegjes, gebroken haar en fijne lijntjes te voorkomen. Bovendien voelt het satijn koel en comfortabel aan tegen mijn gezicht.

Kitsch satijnen kussenslopen zijn verkrijgbaar op Amazon, bij Ulta en op de website van Kitsch. Ze gaan voor $ 19 per kussensloop. Zoals ik het zie, is dat een kleine prijs voor de ultieme schoonheidsslaap.

Leer vervolgens de nachtelijke gewoonten die je haar verpesten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.