Ik heb een gewogen hoelahoep geprobeerd: hier is mijn recensie

Een training die je terugbrengt naar je kindertijd? Schrijf me in. Dit is wat er gebeurde toen ik oefende met een verzwaarde hoelahoep.

Thuis workouts gemakkelijk en betaalbaar gemaakt

Toen de Covid-19-pandemie sportscholen over de hele wereld sloot, wendde ik me – net als veel mensen – tot de veiligheid van thuistrainingen om met opgekropte stress en angst om te gaan en mijn lichaam meer te bewegen.

Yogamatten, handgewichten, spinfietsen en streaming-workoutlessen waren allemaal razend populair.

Sportscholen en boutique-workoutlessen gaan weer open, maar voor mij is thuis trainen een blijvertje, althans een deel van de tijd. Thuistrainingen zijn over het algemeen goedkoper dan een lidmaatschap van een sportschool en je hoeft er niet voor te pendelen.

Tijdens de quarantaine ben ik zeker thuis gaan sporten,

Ik heb zelfs een rebounder-trampoline gekocht om het te mixen. Dus toen ik een TikTok-video zag van een vrouw die een verzwaarde hoelahoep gebruikt om calorieën te verbranden en haar kern aan te spannen, heb ik die meteen aan mijn winkelwagentje toegevoegd.

Ik heb de afgelopen twee maanden een verzwaarde hoelahoep gebruikt om thuis te trainen, en ik sprak met een gecertificeerde fitnesstrainer om een ​​professionele mening te krijgen over de veiligheid en voordelen.

Wil je het zelf proberen? Hier is alles wat u moet weten over trainen met verzwaarde hoelahoep.

Megan Wood/thehealthy.com

Wat is een verzwaarde hoelahoep?

Een verzwaarde hoelahoep is bijna als een speelgoedhoelahoep voor kinderen, maar met de toevoeging van verzwaard plastic (of staal) en schuim om het groter en zwaarder te maken. Het toegevoegde gewicht maakt het van een kinderspeelgoed tot een aerobe trainingsapparaat.

Ik bestelde de Better Sense Hoola Hoop van Amazon, op basis van recensies, beoordelingen en prijs.

Deze is twee pond (wat niet zwaar klinkt totdat je vijf minuten in een training bent!) en heeft een donkergrijze en roze colorway. Op het moment van schrijven had de verzwaarde hoelahoep een beoordeling van 4,3 sterren en meer dan 1100 mensen hebben hem gekocht, waaronder ik.

Ik vroeg Jessica Mazzucco, een in New York City gevestigde gecertificeerde fitnesstrainer en oprichter van thegluterecruit.com, om haar professionele mening over trainen met een verzwaarde hoelahoep.

Hoelahoep is een geweldige manier om sterker te worden, gewicht te verliezen en je algehele conditie te verbeteren, “zegt ze.

Mijn eerste ervaring met een verzwaarde hoelahoep

De verzwaarde hoelahoep arriveerde in een kartonnen doos en werd opgesplitst in afzonderlijke secties – veel gemakkelijker dan het verzenden van een 37-inch hoepel.

Voordat ik kon beginnen met hoepelen, klikte ik de gebogen stukken in een cirkel met kleine plastic knopen. De knopen zijn bedekt met schuim, zodat ze het lichaam niet raken of aan kleding blijven haken.

Toen ik de hoepel eenmaal in een cirkel had samengebracht, was ik verrast dat hij vrij licht aanvoelde. Het was beslist een beetje dunner en breder dan een hoelahoep voor kinderen. Maar toen ik met mijn heupen begon te zwaaien, voelde ik zeker de verbranding.

Ik moest mijn kern aangrijpen en mijn benen aanspannen om in balans te blijven en de hoelahoep gaande te houden. Maar het was leuk!

Voordelen van gewogen hoelahoep

In mijn ervaring is het grootste voordeel van een verzwaarde hoelahoep dat het leuk en gemakkelijk te gebruiken is. Ik hoelahoep terwijl ik tv kijk en naar muziek luister in mijn woonkamer.

Ik krijg een cardio-boost van een snelle sessie van 10 minuten na het werk of terwijl ik wacht tot het avondeten klaar is. Als het regent en ik er niet goed in kan wandelen of fietsen, hoelahoep ik langer.

Mazzucco spreekt met meer specifieke gewogen hoelahoepvoordelen. “De gemiddelde persoon verbrandt ongeveer 165 tot 200 calorieën tijdens een sessie van 30 minuten”, zegt ze. “Het is geweldig voor de aerobe gezondheid [and] buikvet verliezen.”

Wel merkt ze op dat om af te vallen de meeste mensen ook hun dieet zullen moeten veranderen naar een calorietekort.

Werken verzwaarde hoelahoep?

Zoals veel fitnessapparatuur, werken verzwaarde hoelahoep als je ze daadwerkelijk gebruikt.

“Het gebruik van een verzwaarde hoelahoep versterkt de kernspieren en verbetert het uithoudingsvermogen van de kern, wat resulteert in een kleinere taille en heupen”, zegt Mazzucco.

“Gewogen hoelahoep verbetert ook de houding door je onderrugspieren te trainen, die essentieel zijn voor het behouden van een goede houding en uitlijning van de wervelkolom.”

Degenen die op zoek zijn naar een low-impact activiteit, intensieve training en kernspecifiek werk, zouden volgens Mazzucco baat hebben bij het gebruik van een verzwaarde hoelahoep.

Better Sense Gewogen Hoola Hoop Megan Wood Mwedit 02

Megan Wood/thehealthy.com

De voor- en nadelen van verzwaarde hoelahoep

Voordelen:

  • Het is leuk! Gebruik hem terwijl u tv kijkt of naar muziek luistert, zowel binnen als buiten.
  • Minder dan $ 30 voor trainingsapparatuur voor thuis.
  • Goede algehele training voor buikspieren en het aanspannen van schuine en bilspieren.
  • Makkelijk te gebruiken voor alle leeftijden.
  • Draagbaar – breek hem af of draag hem gewoon naar het park of het strand.
  • Eenvoudig met één persoon in elkaar te zetten.

nadelen:

  • Moeilijk weer op te splitsen in afzonderlijke secties.
  • Padding is misschien niet genoeg voor zeer dunne gebruikers.

Risico’s van het gebruik van een verzwaarde hoelahoep

Zoals bij elk nieuw fitnessregime, moet u uw arts raadplegen voordat u aan de slag gaat.

Ik heb een paar maanden met de verzwaarde hoelahoep gewerkt en heb geen problemen gehad, hoewel sommige gebruikers hebben gemeld dat de hoepel blauwe plekken op hun middel veroorzaakte. Dat kan komen door het gebruik van een te zware hoepel.

Mazzucco raadt beginners aan om een ​​hoelahoep van één tot twee pond te zoeken.

“Het is belangrijk om geen verzwaarde hoelahoep te kopen die te zwaar is, omdat je het risico op blessures verhoogt en je rug belast”, zegt ze.

“De hoelahoep moet ongeveer vijf centimeter boven je navel reiken, en als je een kleinere lichaamslengte hebt, wil je een kleinere hoepel.”

Het definitieve oordeel over trainen met een verzwaarde hoelahoep

Ik hou van trainen met een twee-pond gewogen hoelahoep. En mijn familie ook. Mijn vader, schoonzus, nichtjes en neefjes hebben er allemaal een draai aan gegeven en plezier gehad. (Mijn achtjarige neefje was indrukwekkend bekwaam.)

Ik heb ontdekt dat hoelahoep een gemakkelijke en plezierige manier is om mijn hartslag te verhogen en de algehele conditie te verbeteren zonder veel inspanning of planning. Maar Mazzucco herinnert me eraan dat het belangrijk is om allerlei soorten trainingen in een trainingsroutine te integreren om verschillende spiergroepen aan te pakken en een trainingsplateau te vermijden.

Mijn verzwaarde hoelahoep is hier om te blijven.

Winkel nu

Voor meer indoortrainingen zijn hier de beste roeimachines voor thuis voor elk budget.

Leave a Reply

Your email address will not be published.