Ik heb een Aquis Microfiber-haarhanddoek geprobeerd – hier is mijn recensie

Haarverzorging als zelfzorg

Er is niet veel te zeggen over het afgelopen jaar dat nog niet is gezegd. Het was, op zijn zachtst gezegd, stressvol. Toen ik me geen zorgen maakte en tegen angst vocht, besteedde ik veel van mijn tijd aan het onderzoeken van gezondheids-, welzijns- en schoonheidsproducten die me zouden kunnen helpen de dag door te komen en me beter te voelen.

Sommige producten waren de hype duidelijk niet waard. (Ahem, droge shampoo die zichtbare witte strepen in mijn wortels achterliet. Over een grote haarfout gesproken.) Andere experimenten hebben mijn algehele gezondheid en dagelijkse routine zelfs verbeterd.

Als onderdeel van wat ik mijn 15 dagen van beter voelen noem, rapporteer ik de resultaten van wat werkte. Als je nieuwsgierig bent, kun je mijn Theragun- en YogaToes-recensies bekijken.

Zelfzorg is een manier om me beter te voelen, en het verzorgen van mijn haar maakt deel uit van dat proces. Enter: de Aquis microfiber haarhanddoek en Aquis microfiber haartulband (beide $ 21). Dit is wat er gebeurde toen ik mijn haar zes maanden lang met de tulband droogde.

via amazon.com

Waarom zijn de voordelen van haarhanddoeken van microvezel?

Een vierkante inch op een microvezeldoek bevat bijna 200.000 superfijne vezels. Deze handdoeken nemen meer water op dan katoen, waardoor je haar sneller droogt. Je brengt minder tijd door onder een föhn, wat je tijd bespaart en leidt tot gezonder en aantrekkelijker haar.

Microvezel heeft ook een plat weefsel dat de cuticula van het haar niet hakt of ruw maakt, wat resulteert in gladder haar en minder schade. “In tegenstelling tot katoenen handdoeken, kunnen haarhanddoeken van microvezel breuk voorkomen omdat ze glad zijn op je lokken”, zegt Stacy Chimento, een gecertificeerde dermatoloog bij Riverchase Dermatology in Miami. “De [cotton] de ruwe textuur van de handdoek kan omhoog gaan [hair] nagelriemen, waardoor schade meer mogelijk wordt.”

Zelfs als je de hitte overslaat en volledig aan de lucht droogt, zal een microvezeldoek kroezen, breuk en gespleten punten minimaliseren. In feite is het vermogen om kroezen te verminderen wat de handdoeken in de eerste plaats beroemd maakte. Mensen met krullend haar plaatsten de voordelen in voor-en-na-video’s op sociale media.

Waarom ik een Aquis microvezel haartulband kocht

Ik overwoog al maanden om een ​​microvezel haarhanddoek te kopen, maar mijn interesse dwaalde nooit verder af dan online onderzoek. Ik wist niet zeker of dit het juiste product voor mij was. Ik heb geen krullend haar, dus kroezen was geen probleem.

Maar ik wilde mijn haardroogtijd wel versnellen. Omdat ik mijn haar kleur en af ​​en toe warmtestylingtools gebruik, probeer ik mijn haar voor minimaal 80 procent aan de lucht te laten drogen om de extra schade te voorkomen die kan ontstaan ​​door hete lucht op mijn natte haar te blazen. Het probleem: het duurt minstens drie uur voordat het zo droog is. Saai!

Mijn haar heeft ook de neiging om gemakkelijk te breken en vast te haken. Ik vroeg me af of een deel van het probleem was dat ik mijn hoofd na het douchen in een niet-zo-zachte badhanddoek wikkelde. Als het haar nat is, is het het meest vatbaar voor beschadiging en breuk. Daarom houden kapperstips voor gezond haar vaak in dat ze voorzichtig zijn tijdens het drogen en kammen van het haar na het douchen.

En toen zag ik het. Ik was in Bloomingdale’s een cadeau aan het ophalen voor een vriend, toen ik een plank met tulbanden van microvezelhaar van Aquis zag. Ik vroeg de dichtstbijzijnde kassier of ze dacht dat ze de prijs waard waren. ‘Ik heb er vier,’ antwoordde ze. Verkocht.

Wat is een Aquis microvezel haarhanddoek of tulband?

Haarhanddoeken van microvezel bestaan ​​al een tijdje, maar Aquis is het heersende merk onder haarstylisten van beroemdheden en echte beroemdheden. (Kourtney Kardashian is een fan). Het bedrijf werd oorspronkelijk opgericht door Britta Cox in de jaren negentig. Ze wilde een onderhoudsvriendelijke manier om haar haar snel te drogen en werkte samen met een fabriek in Japan om Aquitex te ontwikkelen, het vochtafvoerende materiaal dat wordt gebruikt in Aquis haarhanddoeken.

Het materiaal is geweven van dunner-dan-zijdedraden en gevormd in kanalen die zijn ontworpen om water te absorberen en weg te houden van het haar. Aquis microvezel haarhanddoeken en tulbanden zijn ontworpen om vocht sneller af te voeren dan katoenen handdoeken, zonder het vocht uit je haar te halen.

Blanke vrouw die haar met een handdoek droogt

Aliyev Alexei Sergejevitsj/Getty Images

Hoe gebruik je een microvezel haarhanddoek of tulband?

Ik draag een Aquis microvezel haartulband terwijl ik deze recensie schrijf. Waarom ja, ik werk op afstand tijdens de pandemie. En nee, ik heb vanmiddag geen videovergaderingen.

Het gebruik van de Aquis microvezel haartulband is vrij eenvoudig. Na het wassen van mijn haar wring ik het voorzichtig uit met de tulband. De microvezel zuigt het druppelende water vrij snel op. Van daaruit wikkel ik mijn haar gewoon in de tulband en plaats het op mijn hoofd. Ik maak de knoop in mijn nek vast zodat de handdoek op zijn plaats blijft en – voila! – ik ben klaar.

Een van de dingen die ik het leukst vind aan het product, is het tulbandachtige ontwerp. Het houdt al mijn lange haar vast en blijft op zijn plaats, zelfs als ik me beweeg terwijl ik koffie zet en mijn huidverzorgingsroutine doe.

Soms denk ik dat de handdoek te strak zit en maak ik hem wat losser. Het is een enorme verbetering ten opzichte van de gigantische badhanddoek die ik op mijn hoofd balanceerde om mijn natte haar in bedwang te houden. En eerlijk gezegd vind ik het er een beetje glamoureus uitzien.

(Dit zijn de verrassende redenen waarom je haar uitvalt.)

Hoe vind je een Aquis microvezel haarhanddoek of tulband?

Je kunt een heel konijnenhol doorzoeken om alle verschillende Aquis-microvezelopties te onderzoeken. Op het meest basale niveau kies je uit een microvezel haarhanddoek en een microvezel haartulband. Ze bereiken allebei hetzelfde, maar de ontwerpen zijn iets anders: de ene is gestyled als een tulband, terwijl de andere eruitziet als een meer traditionele handdoek.

Het bedrijf maakt microvezelproducten voor alle haartypes: lang, krullend, fijn, delicaat – de lijst gaat maar door.

Je kunt deze haarhanddoeken en tulbanden van microvezel kopen op sites als Amazon, Dermstore, Anthropologie en meer. Het bedrijf heeft ook een lijn van microvezelhaarhanddoeken die exclusief bij Sephora worden verkocht.

Voor de meeste kleur- en patroonopties, shop Aquis direct. Hier vind je ook lanceringen van beroemdheden, zoals de Alice + Olivia-collectie.

Drogen Aquis microvezel haarhanddoeken het haar sneller?

Ja. Ik zou zeggen dat mijn haar ongeveer 40 procent sneller droogt met de Aquis microvezel haartulband.

Aquis stelt dat de meeste gebruikers een snellere droogtijd van het haar zullen merken na ongeveer drie weken gebruik van de microvezel-haarhanddoek. Dat komt omdat beschadigd haar zichzelf gaat herstellen. Maar ik merkte een serieus verschil toen ik mijn haar voor het eerst met de handdoek droogde.

Hoe was je een microvezel haarhanddoek of tulband?

Ik was mijn tulband van microvezelhaar ongeveer twee keer per maand met mijn andere witte was, met een zacht vloeibaar wasmiddel.

Ik nam contact op met de community- en fulfilmentmanager van Aquis, Chiara Calanchini, om erachter te komen hoe je een microvezelhanddoek op de juiste manier wast. Ze adviseert om de handdoek voor het eerste gebruik te wassen met vloeibaar wasmiddel. “Gepoederde wasmiddelen en wasverzachters die fenolderivaten, borax, natriumchloride of antischuimmiddelen bevatten, kunnen de fijne vezels bedekken en het absorptievermogen in gevaar brengen”, zegt ze.

Zorg er wel voor dat je de microvezel haarhanddoek in een andere lading wast dan je andere handdoeken. “Er zijn in wezen geen nadelen aan het gebruik van een microvezelhaarhanddoek, behalve dat u microvezelhanddoeken en katoenen handdoeken apart moet wassen om te voorkomen dat pluisjes aan de microvezelhanddoek blijven kleven”, zegt Dr. Chimento.

Je kunt een Aquis microvezel haarhanddoek veilig drogen in de droger op laag vuur, maar ik hang mijn tulband op om aan de lucht te drogen. Of het nu nat is van mijn hoofd of de wasmachine, het is meestal binnen ongeveer drie uur volledig droog.

Mijn haarhanddoek van microvezel is al meer dan zes maanden regelmatig gebruikt en gewassen, en hij is nog steeds in uitstekende staat. De witte stof heeft geen vlekken of haken en ogen gekregen. Het is bestand tegen constant gebruik.

De voor- en nadelen van Aquis microvezel haarhanddoeken en tulbanden

Aquis microvezel haarhanddoeken en tulbanden hebben veel meer voordelen dan nadelen. Dit is wat ik wel en niet leuk vind aan het kopen en gebruiken van mijn tulband:

Pluspunten

  • Het droogt mijn haar ongeveer 40 procent sneller dan een gewone badhanddoek.
  • Mijn haar is makkelijker doorkambaar als het vochtig is.
  • De kliksluiting en het tulbandontwerp zijn gemakkelijk te gebruiken en zorgen ervoor dat het product op zijn plaats blijft.
  • Ik heb zachter, gladder en glanzender haar, met merkbaar minder kroezen.
  • De handdoek is licht van gewicht en gemakkelijk in te pakken.

nadelen

  • Het is niet de goedkoopste microvezel haarhanddoek op de markt.
  • Bladeren door meerdere soorten voor verschillende haartypes is een beetje verwarrend.

Heeft de Aquis microvezel haartulband mijn haar verbeterd?

Ja! Ik ben dol op dit product. Ik heb het de afgelopen zes maanden elke keer gebruikt als ik mijn haar was (tussen één en drie keer per week). Je kon me niet betalen om mijn haar weer te drogen met een gewone badhanddoek.

De Aquis microvezel haartulband droogt mijn haar sneller, is zachter voor de cuticula van mijn haar en is gemakkelijker op mijn hoofd te dragen. Ik föhn mijn haar soms nog steeds nadat het grotendeels droog is, maar het proces gaat veel sneller en mijn haar is merkbaar glanzender en gladder. Ik kan serieus mijn handen niet uit mijn haar houden.

Ik heb er dit jaar een voor mijn vriend gekocht voor Kerstmis. Hij is een bekeerling met krullend hoofd.

Leer vervolgens hoe u uw haar op de juiste manier kunt wassen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.